HOMELUX: mobilier și decorațiuni cu până la 80% reducere de preț!

În perioada 21 ianuarie - 20 februarie magazinul HOMELUX anunță reduceri de preț de până la 80%. Gama de produse este variată, cuprinzând de la mobilier și decorațiuni, până la corpuri de iluminat și accesorii textile. Anul 2022 începe cu oferte neașteptate din partea brandului Homelux.

 +4
A început campania reducerilor de iarnă la Homelux.ro
  |  

Campania reducerilor de iarnă durează o lună de zile și propune clienților reduceri de preț avantajoase, care pot ajunge până la 80%.

Reducerile se aplică atât în cele patru magazine fizice, cât și online, pe site-ul propriu. În această campanie sunt înscrise colecții întregi de produse, oferind șansa achiziționării de canapele și fotolii, corpuri de depozitare pentru living, mobilier media, măsuțe și noptiere, dulapuri pentru camera copilului sau pentru biroul de acasă, pătuțuri pentru cei mici, corpuri de iluminat.

Paturile matrimoniale se pot achiziționa cu reduceri de circa 30%, canapelele ajung până la 35% reducere de preț, iar un fotoliu clasic este disponibile la un preț cu aproape 50% mai ieftin. Corpurile de iluminat ajung la prețuri cu peste 55% mai mici, în vreme ce un pat metalic etajat prevăzut cu scară și canapea extensibilă se poate găsi cu 78% mai ieftin, în limita stocului disponibil.

Produsele Homelux propuse în campania reducerilor de iarnă sunt în stil modern, clasic, etnic și romantic, pliate pe toate planurile de amenajare.  +4 www.homelux.ro Canapea în campania reducerilor de preț, cu 33% mai ieftină.  +4 www.homelux.ro Covor Homelux cu reducere de preț de 60%.  +4 www.homelux.ro Fotoliu clasic la ofertă de preț: -47%.

Despre Homelux
Homelux este o firmă de retail de mobilier și decorațiuni, în plină expansiune, ce integrează soluții de design unic, modern sau clasic, prin produse de o calitate deosebită, pentru toate bugetele. Compania are în momentul de față 4 magazine fizice: Homelux DN1 Value Centre București (fostul centru comercial Prisma), Homelux Ploiești (DN1, Ploiești-Brașov km. 6), Homelux Mercur (Piața Victoriei nr. 1) și Homelux Focșani (Str. Aleea Parc nr. 2).

 


Patru modele de fotolii balansoar

Fotoliul balansoar s-a numărat cândva printre piesele nelipsite de mobilier din locuințele românilor. Înalte, din lemn masiv, în doar câteva nuanțe pământii de culoare, fotoliul balansoar de pe vremuri s-a reinventat, fiind astăzi disponibil într-o varietate plăcută de modele.
 

 +5
Fotoliul balansoar s-a reinventat./Mobilado.ro
  |  

Ce-i drept, reprezintă o piesă destinată nevoii de relaxare, cu posibilitatea de a fi folosit încăperi diverse, după placul proprietarului – pe balcon sau pe terasă, în camera copilului sau în dormitor, poate chiar în living. Acest aspect depinde și de designul pe care producătorul i l-a realizat.

 +5 www.mobirom.ro Fabrica de mobilă Mobirom din Caransebeș, cu o experiență de lucru de zeci de ani în fabricarea scaunelor, dispune de mai multe modele de balansoar. Au adoptat stilul clasic, de fotoliu balansoar cu spătar înalt, și aspect tradițional, dar i-au adus îmbunătățiri la nivel estetic și al dimensiunilor. Se poate alege un model de balansoar tapițat – având șezutul și locul de sprijinire a capului îmbrăcate în materiale diverse, la alegerea clientului, un balansoar cu șezutul modificat sub aspectul dimensiunilor sau un balansoar pictat.

 +5 www.divahome.ro La DivaHome găsiți un model de balansoar ideal pentru dormitor, după designul marcat de rotunjimi și după gradul de înclinare al spătarului. Este o prefacere destul de mare a modelului clasic, dar păstrează materialul tradițional (lemn masiv), și funcția de confort, redată prin tapițarea șezutului și a spătarului. Picioarele și brațele sunt executate dintr-o singură bucată de lemn curbat, ceea ce dă un aspect romantic, aproape artistic.

 +5 www.mobiladalin.ro Mobila Dalin dispune de un model de fotoliu balansoar cu un design foarte îndepărtat de modelul clasic. Este mai degrabă un fotoliu la propriu, prevăzut cu picioare pe care să te legeni. Masiv, cu design pătrățos, prevăzut cu perne și pe spătar și pe șezut, fotoliul Roma este inspirat de stilul italian, impozant, cu brațe ușor sculptate și creat pentru a transmite senzația de confort. Producătorul îl recomandă camerelor de copii, pentru cei mici sau chiar pentru mamele care-și veghează micuții, legănându-i la piept. Piesa se poate integra însă la fel de bine într-un dormitor matrimonial.

 +5 www.mobilado.ro Pe site-ul Mobilado este disponibil un fotoliu balansoar într-o variantă de design contemporan, în stil minimalist cu tușe masculine. Pornind de la forma rotunjită și adâncă a unui cuib, balansoarul Mauricio a fost creat pentru living, chiar în centrul încăperii sau pentru bibliotecă, fiind o piesă de mare efect estetic. Structura este din oțel, tălpile sunt din lemn masiv, iar fotoliul în sine este îmbrăcat în piele ecologică, peste care se adaugă o pernă de aceeași formă, menită să transmită vizual și ofere cel mai deplin grad de confort.

Evident, alegerea balansoarului potrivit diferă de la un client la altul. Atunci când vă decideți pentru achiziționarea unei asemenea piese trebuie să fiți siguri de funcția pe care vreți să i-o încredințați și de locul în care s-ar potrivi la voi acasă.


Oto – scaunul care te îmbrățișează

O tânără absolventă de cursuri de design din Franța a creat pe post de lucrare de absolvire un scaun inspirat de nevoile persoanelor care suferă de autism. La 29 de ani, Alexia Audrain a reușit să așeze pasiunea pentru mobilier în slujba momentelor dificile din viața bolnavilor de autism.

 +2
Mobilier pentru cei care suferă de autism./Dezeen.com
  |  

Conceptul acestei piese de mobilier s-a născut după ce Alexia Audrain a stat de vorbă cu o prietenă care lucrează în domeniul autismului. Studiind această afecțiune, și-a dat seama că în clipele cele mai grele ale unui om care suferă de autism, îmbrățișarea puternică reprezintă adesea cea mai bună soluție. Cum ar fi ca un astfel de bolnav să își poată controla singur îmbrățișarea? Cum ar fi ca această îmbrățișare să fie dată de o piesă de mobilier?

Scaunul Oto are forma unui cocon și funcțiile unei îmbrățișări. Structura metalică rezistentă a fost combinată cu materialul preferat de lucru al Alexiei Audrain – lemnul. A ales ca esență lemnoasă fagul, un copac des întâlnit în Franța, iar finisajul a hotărât să fie lucios natural. Forma scaunului Oto creează senzația unui adăpost, unui spațiu în care să te cuibărești, dar are dotări cu mult mai importante. +2 www.dezeen.com @Coralie Monnet

Interiorul este capitonat și izolat fonic în așa fel încât atunci când te așezi în el, zgomotele din jur să nu mai poată ajunge la tine. Tapițeria din spumă are forma unor perne laterale care, acționate printr-o telecomandă, se strâng în jurul corpului, chiar sub forma unei îmbrățișări cât de cât ferme – senzația este cea de strângere tipică tensiometrului. Un amănunt important: această funcție de îmbrățișare a scaunului Oto este acționată chiar de cel în cauză, în acest fel reușind să-și controleze singur stările dificile, fără a mai necesita prezența și voința unei alte persoane. Telecomanda îi permite să aleagă și gradul de umflare a pernelor cu aer. Scaunul Oto vine la pachet și cu un taburet pe care persoana să-și așeze picioarele – perna se umflă, de asemenea, exercitând un soi de presiune ce lasă impresia unei îmbrățișări totale.

Un prim prototip a fost dus de Alexia Audrain într-un spital pentru copiii care suferă de autism și folosit de aceștia pentru a-l putea adapta cât mai nevoilor reale ale pacienților. După unele ajustări, Oto a ajuns la forma finală, iar designerul francez speră ca până în primăvara acestui an să poată găsi un producător care să-l fabrice la scară largă.


Mobila Simex – trei piese de mobilier ca pe vremuri

Încă mai găsim case amenajate în stil ultraclasic, pline de piese de mobilier pe care tinerii de azi aproape că nu le-ar putea integra în locuințele lor. Sunt însă piese nespus de frumoase, pe care producătorii de mobilă din România le vând în categoria mobilierului artistic.

 +4
Mobilă din poveștile cu prințese./Mobilasimex.ro
  |  

Printre colecțiile de la Mobila Simex se găsesc mai multe tipuri de mobilier de acest tip, executate cu cea mai mare atenție la detalii decorative și ornamente, din materiale rezistente și naturale, într-un stil marcat de eleganță clasică și de funcționalitate.

 +4 www.mobilasimex.ro Argintarul Cleopatra este o piesă cu adevărat de lux, care a ajuns până în zilele noastre de pe vremea stilului Rococo. La Mobila Simex, această piesă se execută exclusiv din lemn masiv, putând fi personalizate dimensiunile. Această piesă este una pentru un living spațios, menit a pune în valoare serviciile de veselă și pahare de preț ale familiei – vitrina are rol de depozitare decorativă a pieselor de masă, din argint. Piesa este prevăzută cu geamuri transparente pe trei laturi, creând un efect estetic bine studiat; picioarele sunt curbate, terminate în labe de leu, iar ornamentele lucrate în lemn împodobesc piesa de sus până jos.

 +4 www.mobilasimex.ro Banca de telefon reprezintă o altă piesă pe cât de veche ca design, pe atât de valabilă și astăzi. A fost concepută cu gândul la spațiul din hol sau din colțul livingului, acolo unde orice familie așeza telefonul fix, cartea de telefoane, eventual un caiet și un pix pentru notarea celor care sunau. Banca de telefon este disponibilă la Mobila Simex în două modele – Royal, respectiv Cristina, cu mici diferențe de estetică și dotări. Are șezutul și spătarul tapițate, pentru un confort deplin, dispune pe una dintre margini de un mic spațiu sub formă de masă de scris și oferă câteva spații de depozitare. Ornamentele de tip sculptură în lemn sunt reluate, amintind de accentele stilului Rococo.

 +4 www.mobilasimex.ro Pendula. Iată o piesă cu adevărat clasică, mai greu de regăsit astăzi în casele din România. Inspirată de tipul mobilierului italienesc de lux, carcasa pentru ceas își găsește locul într-un living somptuos, ca piesă în primul rând decorativă. Este executată din lemn cu finisaj lucios, geamul pune în valoare mecanismul ceasului cu pendule, iar ornamentele sunt executate manual. Evident, aparține stilului Rococo.

Despre Mobila Simex

„Compania SIMEX este constituită din patru fabrici de mobilă care funcționează fără întrerupere din anul 1947. Avem 420 de angajați, ateliere proprii de creație cu designeri specializați, utilaje performante și cei mai buni profesioniști în arta prelucrării lemnului. Deținem o largă rețea de distribuție în România, Europa, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan și Ucraina. Tradiția unică a meșteșugului de mobilă românească SIMEX se transmite din generație în generație de peste un secol.”, se arată pe site-ul Mobila Simex.

 


Cum să-ți amenajezi casa în stil urban

Un stil tot mai apreciat, stilul urban se încadrează în categoria celor de tip modern și reprezintă o soluție pentru transformarea unui spațiu localizat în marile aglomerări urbane într-o casă primitoare și puternic personalizată – o oază de farmec în mijlocul unui oraș mereu agitat.

 +4
Trăsăturile și specificitățile stilului urban în amenajările interioare./Urbanstyledesigns.com
  |  

Stilul urban de amenajare a locuinței se adresează oamenilor tineri, oamenilor activi, oamenilor care aleargă toată ziua prin oraș, având o viață profesională plină. Stilul urban a apărut din nevoia de a savura viața pe îndelete într-un oraș aglomerat, zgomotos, chiar cenușiu. Se potrivește perfect locuințelor cu suprafețe mari, eventual dotate cu terase impresionante ca dimensiuni, dar se poate adapta și în cazul unor case nu tocmai generoase ca suprafață. Este conceput ca un loc pentru viață privată și pentru nevoia de socializare.  +4 www.tlcinteriors.com.au

Important este să poți reda la interior o atmosferă de lumină și de aer curat. Secretul pentru a obține acest efect ține de plantele naturale. În ghivece sau în vaze, plantele verzi, eventual cu flori colorate, reprezintă un adevărat truc pentru a da încăperii senzația unui spațiu aerisit și luminos.  +4 www.casaceramica.co.uk

Stilul urban împrumută elemente ale stilului urban, pentru a le combina cu unele accente minimaliste, dar mai ales cu senzația de confort a stilului modern. Presupune culoare și luminozitate în egală măsură, fiind un stil care iubește contrastele. Este nevoie de o culoare vibrantă sau de o paletă mai variată de nuanțe deschise, pastel.

Mobilierul trebuie să fie impunător, masiv, sau măcar contrastant mai puternic decât accesoriile amenajării – corpuri de iluminat, vase decorative, pictură murală. Mobilierul tapițat caracterizează stilul urban, acel mobilier care să-l aibă pe vino-încoace la propriu – vino-încoace să vezi cât de moale este canapeaua, spre exemplu!

Între tihnă și minimalism, mai apare ceva ce caracterizează stilul de amenajare urban. Și anume, tușele glamour. Poate fi vorba despre piese de mobilă de lux, despre corpuri de iluminat prețioase, despre accente de sticlă sau oglindă, despre foarte mici accesorii aurii sau argintii. Piese de mic mobilier de culoare verde aprins sau verde crud pot reda foarte ușor senzația unei încăperi luxoase. +4 www.bernadettelivingston.com

Fiind un stil modern, dedicat tinerilor tot mai sensibili la nevoile planetei noastre, stilul urban de amenajare interioară ține cont și de criteriul refolosirii materialelor. Printre materialele cele mai caracteristice se regăsește lemnul recuperat – paturi, dulapuri, vitrine, mese de dining din bucăți de lemn restaurat sau din piese de mobilier recondiționate.

Pe scurt, este un stil la îndemână, presupunând nu neapărat costuri foarte ridicate, cât mai ales creativitate și ingeniozitate în alegerea pieselor cele mai sustenabile.