logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Ikea a lansat Rabla pentru mobilier

Te întrebi adesea ce poți face cu mobilierul învechit? Pentru a te scăpa de el și pentru a încuraja noi achiziții de mobilier, Ikea a lansat programul Rabla. Principiul de funcționare este la fel de simplu și eficient ca-n cazul programului dedicat mașinilor vechi.

rabla_ikea-5948
Vouchere contra mobilierului învechit/ Ikea.com/ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Mai 2021

Nu e un program de buy back – un astfel de program există de asemenea la Ikea și se referă strict la secțiunea saltele. Programul Rabla de la Ikea constă în aducerea mobilierului vechi la centrul Ikea, în schimbul unui voucher care poate fi folosit timp de trei ani. Atenție: programul Rabla de la Ikea se referă strict la mobilierul producătorului suedez. Poți aduce mobilier Ikea, iar voucherele sunt valabile doar pentru produse Ikea.

Cum funcționează

Mai întâi trebuie să te asiguri că piesa Ikea pe care dorești să o înscrii în programul Rabla este eligibilă. În acest program nu intră accesoriile decorative și cele textile, mobilierul pentru copii, corpurile de iluminat, mobila outdoor, produse de bucătărie și dulapurile modulare.

Dacă piesa de returnat nu se regăsește între aceste categorii, poți merge mai departe, bifând pe site-ul producătorului categoria și produsul; la capătul mai multor pași de completare a formularului online, vei primi o estimare de preț, valabilă nu mai mult de 30 de zile.

Cu oferta primită, mergi în magazinele Ikea pentru a preda produsul; acesta trebuie să fie asamblat și în perfectă stare de curățenie și funcționare. Nu se acceptă articole pătate sau nefuncționale. Vei primi la schimb un voucher cu suma din ofertă, voucher pe care-l poți folosi în magazinele Ikea în următoarele 36 de luni.

Ce se întâmplă cu mobilierul returnat

Mobilierul de care te-ai debarasat prin programul Rabla Ikea urmează să fie revândut la secțiunea mobilier uzat, la prețul pe care l-ai vândut în cadrul acestui program. Metoda de calcul: pentru o piesă care arată ca nouă, voucherul Rabla va fi încărcat cu jumătate din prețul aceluiași produs în stare nouă. dacă returnezi mobilă cu câteva foarte mici zgârieturi, primești 40% din prețul aceluiași produs în stare nouă; dacă pe lângă uzură se adaugă zgârieturi minore, suma ajunge la 30% din prețul de raft.
Ikea va încerca să revândă produsele răscumpărate prin programul Rabla pentru mobilier, iar dacă acest lucru va fi imposibil, piesele urmează să fie reciclate în mod responsabil.

Important de reținut: în acest program sunt incluse articole Ikea vechi de cel mult șapte ani.

Publicitate
Publicitate