logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Imagine Design Make – funcționalitate maximă, design surprinzător

Am avut bucuria de a sta de vorbă cu Radu Vădan de la Imagine Design Make, un atelier de mobilier absolut surprinzător, deschis în Cluj-Napoca, un atelier care produce piese unicat pentru clienți care „apreciază calitatea și detaliile”.

raduvadan-6213
De vorbă cu Radu Vădan, de la atelierul Imagine Design Make./ImagineDesignMake.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  11 Octombrie 2021

Văzând piesele de mobilă din portofoliul atelierului Imagine Design Make, ai spune că este vorba despre design inovator, dar stând de vorbă cu Radu Vădan, afli că aceste piese sunt realizate în primul rând pornind de la nevoia de funcționalitate. Fie că e vorba de mese, de comode, de paturi sau chiar de boluri din lemn, mobilierul lui Radu Vădan este durabil și poate fi folosit în cea mai deplină siguranță. „De multe ori constat că atât clienții cât mai ales designerii și arhitecții cu care colaborăm pun enorm de accent pe partea estetică, făcând abstracție sau chiar făcând rabat cu bună știință la funcționalitate sau durabilitate. Aici întotdeauna intervin și încerc să-i readuc la realitate, să zicem așa. Nu aș putea niciodată să fac o piesă de mobilier, oricât ar fi ea de estetică, știind clar că am făcut o prostie sau un compromis constructiv, și că în timp vor apărea probleme, lipiturile nu vor rezista, piesa se va curba”, ne-a declarat Radu Vădan.
 

Piese de mobilier cu suflu nou

Masa piramidă obținută prin îmbinarea a două bucăți de tip piramidă, fiecare cu câte 20 de laturi, masa Tenso cu cabluri metalice, comoda Tambour, paturi și dulăpioare plutitoare, lavoare pentru baie și o mulțime de proiecte speciale realizate la comandă reprezintă o carte de vizită spectaculoasă pentru atelierul Imagine Design Make.

Dintre toate piesele de mobilier pe care le-ai creat în atelier, care este preferata ta și de ce? Am văzut că primești comenzi dintre cele mai variate – de la uși până la mobilă de baie, riflaje sau paturi; care ar fi cea mai neobișnuită sau originală lucrare executată până acum?

„Am multe piese care îmi plac foarte mult și îmi e greu să aleg – îmi place mult masa cu 20 de fețe pe care am terminat-o recent, îmi place enorm masa Tenso cu cabluri, îmi place foarte mult un set de dormitor care a plecat la Londra în primăvară, cu niște noptiere foarte simpatice, cu colțuri rotunjite. Dar poate că, dacă ar fi să aleg o singură piesă, cel mai tare îmi place comoda cu tambour pe care am făcut-o pentru o clientă din București, în ianuarie anul acesta. Are cam toate elementele care «fac» o piesă mișto pentru mine: e foarte elegantă, cu picioare cabriolé în față și niște linii rotunjite, grațioase; e solidă și trainic construită, din lemn de frasin, îmbinată corect; are un oarecare grad de dificultate tehnică, care pentru mine e incitant; dar mai ales, are acele fronturi superbe cu furnir de lupă de mesteacăn în oglindă atât pe orizontală cât și pe verticală, care creează un spectacol vizual deosebit. Apropo de varietatea mare de lucrări pe care le facem sau le-am făcut, cred că am avut o lungă perioadă în care am acceptat cam orice lucrare, poate că de curiozitate, sau pur și simplu pentru a avea liniștea că avem mereu de lucru. Acest lucru însă începe să se schimbe – deja afluxul de lucrări este atât de mare încât suntem nevoiți să selectăm, și evident, selectăm ceea ce ne place.”

©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj

Cine este Radu Vădan

„Radu Vădan este în primul rând soț și tată a doi băieți minunați. Apoi este, fără doar și poate, un om care are mereu puțin rumeguș în șosete. Am terminat acu’ ceva timp o facultate de informatică și am lucrat în domeniu în jur de 14 ani, ca programator. Între timp, împins de curiozitate și nevoie, am început să meșteresc câte una alta din lemn. Prima piesă a fost leagănul băiatului meu mai mare, pe care l-am făcut cu un pendular și o mașină de găurit, și mi-a luat cred peste o lună de seri și sâmbete. Mă distrez teribil la gândul că acum mi-ar lua probabil trei zile să îl refac, dar oricum suntem foarte încântați de el, iar între timp au dormit în acel leagăn vreo 10 bebeluși. Apoi a urmat un pat pentru dormitor, am mai cumpărat niște scule, am mai făcut niște rafturi, și așa mai departe.” – Radu Vădan.

Povestea atelierului Imagine Design Make

„Atelierul a luat naștere acum aproximativ 4 ani, în 2017, în subsolul casei, ca job part time. Nu mi-aș fi permis niciodată financiar să dotez un atelier de la zero dacă nu erau banii din slujba de programator. Oricum, în toți cei patru ani am investit masiv în scule și mașini, iar povestea asta pare că nu se va termina niciodată.
După aproximativ un an de lucru în paralel, ca developer ziua și tâmplar seara sau weekendurile, am decis că atelierul merge suficient de bine ca să putem trăi 100% din tâmplărie. Am rupt legăturile atunci cu domeniul IT și nu cred că mi-a părut rău vreodată.
Repede după aceea am închiriat un spațiu în apropierea casei, unde funcționăm și acum. Avem acolo atelierul propriu-zis, un birou și depozitul de cherestea.”

©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj
Radu Vădan, pasionat de boluri din lemn recuperat./©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj
Recomandările unui atelier de mare succes./©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj

Aceasta este doar prima parte a interviului. Într-un material viitor, urmează să aflați despre sursa de inspirație, despre materialele folosite și despre poveștile din spatele pieselor de mobilier ale atelierului Imagine Design Make.
 

Publicitate