logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

În trend: stilul de amenajare SCANDIFORNIAN

A apărut un nou stil pentru interioare, iar designerii se pare că se dau în vânt după el. Este vorba despre stilul scandifornian, o combinație neașteptată între stilurile scandinav și cel californian. Neașteptată pentru că cele două stiluri provin din regiuni cu caracteristici aproape opuse.

scandifornian-6190
Despre stilul care devine tot mai la modă./Barnabylane.com.au
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Octombrie 2021

Pe scurt, stilul scandinav este inspirat de atmosfera rece a țărilor scandinave, pe când stilul californian reflectă atmosfera fierbinte a Californiei. Combinate, aceste stiluri aduc o notă de noutate și de inedit acasă. Rigurozitatea și minimalismul scandinave sunt compensate de combinații cromatice și accesorii decorative pline de căldură și lejeritate. Iată câteva trăsături ale noul stil – stilul scandifornian.

– Piesele de mobilier sunt alese pe tip minimalist, menite să asigure maximă funcționalitate ocupând însă un minimum de spațiu. Designul este o combinație de modern și natural, adică forme cât mai curate, mai elegante, mai simple și actuale, din materiale cât mai naturale și în nuanțe cât mai puțin prelucrate.

– Stilul scandifornian este despre materiale cât mai naturale, iar preferința tuturor se îndreaptă spre lemn, indiferent că e vorba despre piese de mic mobilier sau piesele clasice. Se preferă esențele lemnoase cât mai deschise ca nuanță, pentru a obține un efect de luminozitate și căldură specifice Californiei.

– Combinațiile cromatice duc cu gândul la vacanțele de vară în cadrul stilului scandifornian. Predomină albul – de fapt, albul este culoarea principală, atât la nivelul pereților/tavanului, cât și la nivelul mobilierului. Petele de culoare vin sub forma accesoriilor textile mai degrabă, dar aceste culori nu au voie să creeze un contrast puternic, ci trebuie să fie cât mai naturale și pastelate. Nuanțele pământii, mici inserții de negru, culori ușor de regăsit în natură – iată paletarul stilului scandifornian.

– Materialele specifice stilului scandifornian sunt ratanul, sticla, lemnul ușor, textile de tip blăniță, alama. Secretul este ca amenajarea să inspire atât căldură unui interior tihnit, cât și senzația de luminozitate și aerisire a unui spațiu outdoor. Iar soluția o reprezintă plantele de interior, care nu pot lipsi dintr-o astfel de amenajare.

Ca definiție, stilul scandifornian este „potrivit pentru cei care preferă tonurile neutre, dar își doresc interioare liniștitoare, serene din care să lipsească totuși senzația de plictiseală”, după cum explică designerul decorator Joshua Jones.

www.sarahbarnard.medium.com
www.stylemutthome.com
www.stylemutthome.com

Publicitate