Invitați de top la conferințele Creative Night Talks în octombrie
Sezonul de toamnă al Creative Night Talks, seria de conferințe online organizate de Revista Atelierul, continuă cu alte 4 ediții live în luna octombrie. Teme de discuție: despre comunicarea proiectelor culturale, mai ales în ultima perioadă, despre arta contemporană în România, demersurile pentru comunitatea de makers (designeri, artiști, ingineri, inventatori) și despre noile forme de exprimare artistică.

Creative Night Talks vor avea loc în fiecare zi de jos a săptămânii și vor putea fi urmărite pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Iată invitații:
Pe 7 octombrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeşte cu Oltea Zambori, specialist în comunicare culturală, cu o experiență de aproape 10 ani. A lucrat în cadrul unor evenimente de amploare în România: PLAI Festival, JazzTM, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Custom Reșița, ARTmania, East European Music Conference, Romanian Music Export, BIAF, Electric Castle. În 2017 a pus bazele BMagency, prima agenție din România care se ocupă exclusiv de comunicarea evenimentelor culturale și de producția de eveniment, iar în 2018 a fost desemnată PR Professional of the Year în cadrul Galei Romanian PR Award.
Pe 14 octombrie, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace, va povesti despre cum s-a concretizat conceptul într-un spațiu fizic de 2000mp și apoi într-un ecosistem dinamic care adună designeri, artiști, ingineri, inventatori și le oferă acces la scule, echipamente, know-how și la o comunitate de antreprenori. La scurt timp de la înființarea sa, în 2015, spațiul Nod makerspace a fost completat prin deschiderea Mater – prima bibliotecă de materiale din Sud-Estul Europei, Workwork – departamentul de producție al Nod, Level-Up – programul de accelerare pentru start-up-uri, Makershop – magazinul online pentru producători și designeri, respectiv Make4.ro – platforma online pentru producători, furnizori, ateliere și fabrici. La această întâlnire Florin Cobuz vine şi în calitate de membru al juriului DIPLOMA.
Sorina Jecza Ianovici, doctor în arte vizuale, co-fondatoare a Fundației Art Encounters și co-organizatoare a Bienalei de artă contemporană Art Encounters, se alătură conferințelor Creative Night Talks pe 21 octombrie, cu detalii despre evenimentele care aduc în prim-plan arta contemporană din România.
Iar, pe 28 octombrie, Alin Rotariu, manager de producție al festivalului Simultan, va dezvălui culisele acestui festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectele media emergente, muzici experimentale și proiecte audio-vizuale, cu scopul de a susține noile forme de exprimare artistică. An de an, proiectul a adunat performance-uri audiovizuale, proiecții de artă video, expoziții, conferințe și ateliere în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.
Primele patru ediții i-au avut ca invitați pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghiţă, redactor Radio România Cultural şi fondatoare a asociaţiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timişoara și Andrei-Ioan Racovițan, co-fondator feeder.ro și Unhidden.
Creative Night Talks este un proiect realizat de Revista Atelierul, ce își propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar.
Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, co-fondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent. Proiectul propune o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici în domeniul industriilor creative şi culturale. Cifrele ediţiilor anterioare: peste 24 de speakeri și 80.000 de urmăritori.