Institutul Pantone: explozie de culoare pentru primăvara 2019

Cele mai multe dintre casele românilor sunt amenajate cu tare multă zgârcenie în ce privește combinațiile cromatice. Tocmai se face trecerea de la (foarte) învechita combinație de pereți albi și mobilier wenge la pereți bej luminos și mobilier gri deschis. Și asta e cam tot.

 +4
Emanciparea casei: culorile primăverii 2019/Pantone.com
  |  

Pereții continuă să rămână nedecorați, accesoriile textile continuă să nu iasă deloc în evidență, obiectele decorative sunt extrem de puține. Pe scurt: lipsa culorii, lipsa contrastelor. Parcă special pentru noi, Institutul Pantone a decis că primăvara 2019 este momentul ideal pentru o schimbare radicală.

Și așa a apărut o întreagă colecție de culori pentru primele luni ale anului 2019, nuanțe din cale afară de puternice, intense, pline de personalitate. E vorba de 16 variante de culoare, dintre care 12 sunt foarte îndrăznețe, iar 4 reprezintă culori ceva mai temperate. Reprezentanții Institutului Pantone au declarat că alegerea acestei colecții a fost inspirată de nevoia omului modern de a-și transforma spațiul privat într-o oază de energie pozitivă, bună-dispoziție, încredere. Pentru că nu știm niciodată ce ne rezervă viitorul, Institutul Pantone ne recomandă măcar să-l colorăm! +4 www.pantone.com +4 www.pantone.com +4 www.pantone.com
Nuanțele alese de Institutul Pantone pentru primăvara anului 2019 se pot folosi în combinații dintre cele mai creative, fără a ne teme de prea multă culoare. „Încrezătoare, înălțătoare, culori pline de bucurie, având ca mesaj comun emanciparea tuturor spațiilor”, descrie această colecție directorul executiv Pantone, Leatrice Eiseman. În principiu, nuanțele Pantone pentru primăvara 2019 se învârt în jurul culorilor galben, verde și albastru cobalt – culori care binedispun – și câteva variante de culori neutre, primăvăratice.
Aveți curaj să dați caselor voastre culoare?
 


LURVIG: colecția IKEA pentru animalele de companie

Cum ar fi dacă animalele noastre de companie ar avea propriul lor spațiu în casele noastre? Acesta este ideea de la care au pornit designerii IKEA atunci când au creat LURVIG, o gamă lansată în magazinul IKEA Băneasa în 8 octombrie.

 +3
LURVIG este o colecție de mobilă și accesorii inspirată din comportamentele animalelor de companie/IKEA.ro
  |  

Știați că 32% dintre locuitorii din București și împrejurimi au un animal de companie? Dintre aceștia, 56% sunt proprietari de câini și 22% proprietari de pisici. IKEA dorește să ofere o gamă relevantă pentru cei mai mulți oameni care dețin animale de companie, o gamă cu un design modular, cu produse care se integrează natural în fiecare locuință, la un preț accesibil. LURVIG este o colecție creată în colaborare cu designeri iubitori de animale și medici veterinari autorizați, concepută pentru a ajuta zi de zi în toate aspectele vieții alături de pisici sau câini.
 +3 www.IKEA.ro
Colecția LURVIG este concepută folosind culori asortate cu gama IKEA și include un pat pentru pisici care se integrează perfect în etajera KALLAX, sau versiunea în miniatură a uneia dintre canapelele noastre, replicată pentru animale.
 
„Primul lucru pe care l-am avut în vedere a fost siguranța: câinii rod jucăriile și aduc în casă praf și noroi din plimbările lor zilnice. Pisicile zgârie cele mai multe suprafețe și sunt sensibile la miros și textură. Așa că materialele sigure și rezistente au jucat un rol foarte important,” precizează Barbara Schäfer, medic veterinar și coordonator de proiect, Product Safety & Compliance, IKEA of Sweden.  
 +3 www.IKEA.ro
Colecția va include paturi pentru câini și căsuțe pentru pisici, pături și perne, boluri, jucării, dar și zgărzi, lese și o perie pentru îngrijire. Colecția LURVIG  este acum disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.


În trend: designul sofisticat de suplu!

Să vorbim un strop și despre ce mai fac designerii producătorilor de mobilă și accesorii din afara României. Ei creează mobilier din ce în ce mai simplu, practic și estetic. Trăsătura definitorie: suplețea, indiferent că vorbim de canapea, accesorii de bucătărie sau o bibliotecă.

 +4
Câteva noutăți de peste hotare/Thonet.de
  |  

Am ales câteva dintre produsele cele mai apreciate pe plan european., prezentate la ediția 2017 a târgului imm cologne.


Kerman e cea mai nouă și modernă canapea modulară pe care e15 a lansat-o în cadrul târgului de la imm Cologne 2017. Secretul succesului: ușurința și suplețea cu care face trecerea de la canapea standard de hol la colțar pentru living sau șezlong pentru zona de lectură a dormitorului. Evident, este modulară, compusă din elemente ce se pot alătura sau separa fără niciun efort. Cei de la e15 au creat-o cu gândul la echilibrul dintre stilul minimalist de amenajare li nevoia tot mai acută de relaxare. +4 www.e15.com


Essentials – o colecție esențială de accesorii care să contribuie la puterea de atracție a specialităților culinare. Un producător german, pe nume Girsberger, a lansat o colecție de accesorii din lemn masiv de stejar și alun pentru prepararea și servirea mesei. Oamenii s-au luat foarte în serios, dincolo de calitatea materialelor, designul fiind uluitor de sofisticat pentru niște (să zicem simple) tocătoare, castroane și organizatoare de tacâmuri sau tăvi. Produsele sunt calculate matematic, cel puțin asta inspiră designul lor: precizie, geometrie, minimalism. +4 www.girsberger.com


String System a descusut lemnul de toate secretele sale. Așa că a trecut la... metal. La imm Cologne, acest producător a prezentat mobilier corp realizat în stil minimalist, foarte bine organizat, fabricat din metal. Rafturi, polițe, dulapuri – toate la un loc sunt asamblate sub forma unui adevărat dressing pentru bucătărie, birou, hol, bibliotecă și alte încăperi ale casei. Sistemul String este revoluționar sub aspectul rezistenței, designului suplu, spațiului mic pe care-l ocupă, raportat cu spațiul de depozitare pe care-l asigură.   +4 www.string.se


BLUM simplifică totul cu noul sistem de fixare pentru fronturi subțiri!

Dimensiunile în design creează spațiu pentru inspirație. De acum se poate extinde spectrul posibilităților de realizare a tendințelor în construcția de mobilier. Explicația? Cu primul sistem de fixare pentru fronturi subțiri, designul de mobilier minimalist devine o pasiune: tehnologie inovatoare, construcție simplă!

 +3
Inovație marca BLUM/Blum.ro
  |  

Calități: fronturi subțiri, fixare ușoară, prelucrare confortabilă!
Sistemul inovator de fixare se bazează pe simplitatea montajului. Baza sistemului BLUM de prindere pentru fronturile subțiri este EXPANDO T. Frontul este montat în doar câțiva pași:  găurire, poziționare, strângere.
 +3 www.blum.ro
Realizare simplă: trei aplicații
BLUM a dezvoltat un sistem de fixare prin care se pot realiza trei aplicații: sisteme de ridicare, uși și sisteme de extragere.
În toate încăperile locuinței mobilierul impresionează prin fronturile subțiri și convinge prin funcționalitatea BLUM.
 +3 www.blum.ro
Ce materiale se pot folosi?
Sistemul de fixare EXPANDO T poate fi folosit pentru fronturi subțiri începând de la 8 mm.
Se pot realiza cele mai neobișnuite idei de design, EXPANDO T fiind potrivit pentru următoarele materiale: MDF, PAL furniruit, HDF, HPL, beton, compozit de cuarț, piatră naturală, placă din fibră de ciment, ceramică, materiale minerale.
Așadar, o minunată surpriză de personalizare a mobilierului!


Elvila: Mobilă magică pentru cei mici

Elvila este unul dintre brandurile de mobilier cele mai cunoscute din România, având o experiență îndelungată pe piața de profil. Echipa Elvila ne-a obișnuit cu seturi și piese de mobilier dintre cele mai clasice, dar și moderne, oferind colecții pe placul mai multor categorii de clienți.

 +2
Mobilier pentru copii, inspirat de gusturile celor mici/Elvila.ro
  |  

În ce privește mobilierul pentru camera copilului, Elvila mizează pe culoare, funcționalitate și design. Vorbim despre setul denumit sugestiv Magic, potrivit pentru apartamentele din România.
Setul de mobilier pentru copii Magic de la Elvila este unul dintre cele mai moderne de pe piața producătorilor de mobilă din România. Magic reprezintă un ansamblu corp extrem de practic, ce răspunde mai multor nevoi, ocupând cât mai puțin spațiu cu putință.  +2 www.elvila.ro

Ansamblul Magic cuprinde trei corpuri de depozitare – un dulap mare cu uși, un dulap mai mic tot cu uși verticale și un corp de birou cu o ușă. Patul este unul de tip suspendat deasupra biroului, masa de lucru pentru lecțiile de acasă fiind și ea inclusă. Cel mai simpatic element este scara de acces la pat, scară cu trepte ce reprezintă de fapt alte spații de depozitare, sub forma unor cuburi adânci. Material: pal melaminat. Finisaj: stejar sonoma și inserții de turcoaz și alb.