La căsuțe: decorațiuni pentru o casă de vacanță

Atunci când vreți să aveți o locuință veselă, amenajată în culori vibrante și pline de viață, nu vă gândiți să zugrăviți pereții în cine știe ce culori aprinse. Secretul unei amenajări vii este accentul de culoare, nu culoarea de fond. Adică acei 10%, reprezentați nu de mobilier sau pereți, ci de accesorii.

La căsuțe / Deco-box.ro
  |  

Deco-Box este unul dintre acele ateliere de design românesc care oferă soluții ideale pentru a da culoare încăperii. Accesoriile decorative sunt lucrate manual, și, de regulă, se caracterizează printr-o explozie de culoare, combinații cromatice pe cât de armonioase, pe atât de vibrante.

Vă prezentăm decorațiunea denumită La căsuțe, adică un ceas de perete în formă de căsuțe de diferite mărimi și nuanțe, ușor de agățat pe perete și folosit inclusiv pe post de tablou. Creatoarea Liliana Stoica ne vorbește despre intenția acestui obiect decorativ:

„Acest tablou-mozaic din lemn natural este o interpretare originală a atmosferei de vacanță și a simplității în culori puternice. Culorile sunt acrilice, iar tabloul-ceas l-am creat din dorința de a oferi oricărei încăperi în care este atârnat o atmosferă veselă și relaxată.”


Decorad: calorifere decorative

Cine a colaborat cu un designer de amenajări interioare știe deja că unul dintre marii dușmani ai esteticii este caloriferul cel indispensabil. De regulă, designerii preferă să ofere două soluții: fie încălzirea prin pardoseală și renunțarea la calorifer, fie masca decorativă pentru calorifer.

 +6
Calorifer model Heatwave modular, din oțel inoxidabil. Pare decorațiune murală / Decorad.ro
  |  

Și totuși mai există și o a treia soluție: caloriferul decorativ! Este o modă care începe să-și spună cuvântul chiar și pe piața românească. Așa că vă prezentăm astăzi câteva dintre modelele cele mai inedite și cu adevărat decorative, oferite românilor de către firma Decorad din București.


Oferta este extrem de bogată: calorifere din oțel, din aluminiu, din fontă, inox sau electrice. În funcție de dimensiuni și stil decorativ, Decorad propune de asemenea mai multe categorii – calorifere mici, calorifere de baie, calorifere pentru restul încăperilor casei. Iată câteva dintre cele mai reușite modele:


Caloriferul Vasco Beams este din aluminiu, special creat pentru o baie de lux. Se montează suspendat pe perete și, pe lângă funcția de încălzire, este dotat cu umerașe pentru prosoape și haine. Are o garanție de zece ani.

 +6 www.decorad.ro Calorifer Vasco Beams
Caloriferul Piano face parte tot din seria caloriferelor de baie, dar este din oțel, cu un design mat, ideal pentru băile minimaliste. Finisajul compact, fără elemenții specifici, dau o notă de eleganță specifică caselor moderne.

 +6 www.decorad.ro Calorifer model Piano
Caloriferul Leon este un exemplu de creativitate și inovație – un calorifer clasic de fontă, cu elemenții tradiționali bine definiți, dar cu un tip de decorare ieșit din comun: sculpturi în relief. Disponibil în numeroase variante de finisaj – negru perlat sau mat, gri perlat sau mat, auriu antic, cupru ruginiu. Se potrivește încăperilor amenajate în stil retro.

 +6 www.decorad.ro Calorifer ultradecorativ Leon, din fontă
Caloriferul Vasco Zana, un model ultramodern, datorită formei semicirculare. este tipul de calorifer cu cel mai scurt timp de încălzire a camerei, încadrându-se într-un stil estetic atemporal. Accesorizat cu bară pentru prosoape, se potrivește inclusiv în baie sau bucătărie.

 +6 www.decorad.ro Calorfer Vasco Zana
Caloriferul Jaga Iguana Visio se adresează holurilor moderne, nu de alta dar se prinde pe perete, fiind un model vertical, și este dotat cu oglindă înaltă. Material: oțel. La cerere, poate fi accesorizat cu polițe sau bară cu cârlige.

 +6 www.decorad.ro Calorifer model Jaga
Sunt doar câteva dintre modelele de calorifer decorativ capabile să schimbe complet atmosfera casei. Pentru a vedea toată gama de produse, puteți accesa pagina Decorad.


Mobilă invizibilă – e sau nu e?

Inovație, originalitate, poate chiar geniu. Mobila invizibilă este acel tip de mobilier inteligent prin forma sa neobișnuită și funcțiile ascunse. Vă prezentăm câteva modele de mobilier invizibil, disponibil deocamdată la nivel internațional.

 +6
Mobilă invizibilă pentru o casă multifuncțională /Invisiblebed.com
  |  

Raftul de cărți iShelf, capabil să dea unui perete puteri magice. Pentru că nu se observă deloc, atâta vreme cât este ocupat cu cărți. Oferă privitorului impresia că volumele plutesc, și poate susține până la zece cărți deodată, ceea ce îl transformă într-o minibibliotecă. Mini- de la stilul minimalist. E conceput din oțel inoxidabil și foarte simple de instalat pe orice perete al casei.

 +6 www.invisiblebed.com IShelf - raftul nevăzut

 +6 www.invisiblebed.com IShelf pentru cărți care plutesc
Invisiblebed este un pat care dispare atunci când nu-l folosești. Secretul - sistemul patentat Hydraulics Lift Assist System, adică un singur gest de întindere/ridicare a patului. Poate fi închis și deschis de peste 30.000 de ori fără să își piardă din eficiență și flexibilitate. Poate fi instalat în orice spațiu.

 +6 www.invisiblebed.com IBed - pat sau dulap?

 +6 www.invisiblebed.com Pat și rafturi de tip bibliotecă
Masa invizibilă, din aceeași gamă, se cheamă InvisibleTable și reprezintă o masă de lucru/cinat care, în poziție strânsă e un simplu... tablou decorativ. Materiale – placaj. Balamalele metalice sunt din oțel și extrem de rezistente.

 +6 www.invisiblebed.com ITable - între masă de lucru și o simplă ramă decorativă

Cele trei obiecte fac parte din colecția Invisibile ce aparține designerilor Prashanth și Kiran K., iar esența conceptului Invisible izvorăște din convingerea că „necesitatea este motorul inovației”.


Holzart – trei moduri simple în care-ți personalizezi casa

Obiectele decorative sunt pentru o locuință privată ceea ce sunt bijuteriile pentru o doamnă, adică acele lucruri aparent mărunte, dar care în ciuda dimensiunilor personalizează încăperile prin simpla lor culoare, formă și funcționalitate.

 +4
Trei variante simple de a-ți personaliza locuința / Holzart.ro
  |  

Așa că pe piața românească există numeroși producători de accesorii decorative pentru casă, ce vă pun la dispoziție mai multe feluri de posibilități de a da caselor un aspect șic, original, chiar unic. Depinde de fiecare dintre noi pentru ce optează.


Firma Holzart din Cluj-Napoca produce trei feluri de obiecte decorative pentru personalizarea încăperilor.
Tabla decorativă – un element extrem de original, prin integrarea ei în decorul unei locuințe private și mai ales prin mesajele care se pot mereu reinventa. Holzart produce table decorative înrămate, special create pentru camerele casei. Ramele sunt din lemn, disponibile într-o varietate de modele, în funcție de stilul de amenajare interioară. Tabla se poate scrie cu creta și se recomandă folosirea ei nu doar în camerele copiilor, la locul de joacă, ci și în zona de dining sau chiar hol, unde membrii familiei își pot lăsa mesaje haioase.

 +4 www.holz-art.ro
Oglinda din cristal – a făcut dintotdeauna parte din decorul unei case care se respectă. Holzart produce oglinzi pentru casă, din materiale de calitate, din cristal și cu rame din lemn. Dimensiunile standard pot fi adaptate cerințelor clienților. Oglinzile se recomandă în special în zona holului, reflectând o sursă de lumină naturală.

 +4 www.holz-art.ro
Rama de tablou argintie – nici tablourile nu pot lipsi dintr-o casă cu pretenții de originalitate. La modă este astăzi rama argintie, pentru că se integrează foarte ușor mai multor stiluri de amenajare interioară, iar nuanța exprimă un amestec de modernitate și prospețime. Holzart produce rame de tablouri din lemn natural.

 +4 www.holz-art.ro


Mallțărănesc – mobilă și accesorii de la meșteșugari

Lemn, metal, ceramică – iată materialele naturale care compun o atmosferă plăcută într-o casă, dacă le dăm o șansă înaintea produselor din plastic sau alte materiale ieftine, ce au inundat piața obiectelor de mobilier și accesorii. Vă propunem, deci, câteva piese de la producătorii cei mai simpli și vechi în meserie, meșteșugarii.

 +4
Mic mobilier și obiecte decorative, de la țară / Malltaranesc.ro
  |  

Există o platformă online care susține industria de artizanat din România, adică promovează meșteșugari din mediul rural al țării, creatori de piese de mic mobilier, accesorii decorative și construcții pentru grădină. Platforma se cheamă Mallțărănesc.ro și de aici am ales câteva produse care ne-au încântat.


Căsuță pentru grădină – din lemn natural, poate fi folosită în mai multe feluri, fie căsuță de joacă pentru copii, fie magazie pentru unelte. Spre diferență de obișnuitele căsuțe pentru copii, aceasta permite inclusiv accesul adulților, având o înălțime de 2,5 metri. Se execută pe comandă de un meșter tâmplar cu experiență, Constantin Boghici din  Prahova. În prețul de 3500 de lei se regăsesc costurile de manoperă, lemnul, șindrila bituminoasă, balamale și mânere, tratamentul lemnului.

 +4 www.malltaranesc.ro Căsuță de lemn pentru grădină
Suport de plante – din ceramică, ce îmbină pasiunea pentru flori cu cea pentru pictură. Acest suport ceramic este creația unui meșteșugar din județul Ilfov, Mădălina Kijika, și reprezintă un accesoriu cu adevărat unic, original, pentru orice casă sau balcon românesc. Este compus din mai multe vase de diferite dimensiuni, pictate manual cu multă imaginație. Costă 100 de lei și poate fi folosit ca vază pentru plantă sau ca atare, un obiect decorativ tradițional.

 +4 www.malltaranesc.ro Vază de plante pentru afară sau în casă
Față de masă tradițională – cusută din bumbac natural, la dimensiuni variate în funcție de comandă, și frumos brodată cu motive tradiționale. Fața de masă standard este de 2,20m x 1,50m și costă 65 de lei. La cererea clientului, se poate executa la alte dimensiuni. Creator – Angels Decor.

 +4 www.malltaranesc.ro Față de masă din bumbac