logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Lean On – scaunul pentru stat în picioare

Pare o idee bizară, dar este mai degrabă design creativ. Doi tineri designeri asiatici și-au pus întrebarea ce ar mai fi de inventat în materie de mobilă pentru oriunde și au ajuns la concluzia că omenirii îi lipsește o piesă pentru clipele dintre clipe. Astfel au conceput scaunul Lean On.

Lean On – scaunul pentru stat în picioare
Andreea Chiru  |  10 Februarie 2023

Prototipul a ajuns sub formă de proiect inedit pe site-ul Designboom recunoscut pentru faptul că încurajează designul oricât de bizar. Așadar, ce este acest scaun Lean On? Este un scaun neobișnuit de înalt și aparent plat, de care să te sprijini în momentele de tranziție, când nici nu vrei să te așezi, nici nu vrei să te deplasezi. Practic, susțin designerii Wonchul Lee și Boyeon Kim, este un scaun pe care să-l folosești preț de trei minute, între două activități.

Scaunul Lean On sugerează doar forma unui scaun, fiind complet schimbat prin dimensiuni și adâncituri. Este creat dintr-un cadru înalt, destul de drept, din oțel inoxidabil, pe interior având o fâșie de material textil (piele) ce ține loc de tetieră, spătar și șezut în același timp. Ca formă, șezutul este ușor mai înclinat în față decât spătarul, pentru a oferi ughiul ideal la momentul sprijinirii. Da, am putea spune că Lean On este un scaun de care doar să te sprijini.

„Trei minute nu înseamnă nici prea mult, nici prea puțin, ci exact cât durează să te hotărăști ce urmează să faci. e acel moment în care nu ai timp să te așezi, dar e prea devreme să te pui în mișcare”, se arată pe site-ul Designboom. Și atunci, te sprijini câteva clipe de acest scaun. Este motivul pentru care această piesă de mobilier și-ar găsi locul oriunde, indoor și outdoor, chiar în spații publice.

Publicitate
Publicitate