Atelier 79 – suflu nou pe piață producătorilor de mobilă

Un atelier mic, deschis în Bragadiru, Ilfov, ne-a atras atenția prin colecțiile sale unicat, dar și prin proiectele realizate la comandă. E vorba despre Atelier 79 și despre un tip de mobilier care aduce un suflu proaspăt în locuințele românilor.

 +5
Un mic atelier face piese de mare inspirație/Atelier79.ro
  |  

Atelier 79 se ocupă inclusiv cu desenarea și proiectarea pieselor de mobilier, răspunzând în special cererilor mai puțin banale; mobilier de colț, mobilier cu design îndrăzneț, mobilier plin de creativitate. Sunt un atelier de mobilier la comandă care lucrează cu clienți din  toate sferele – atât persoane fizice cât și persoane juridice, oferind soluții moderne, tinerești la nevoi pentru case private, dar și în colaborări cu specialiști din industria amenajărilor interioare precum designer, arhitecți.

Materiale
Piesele de mobilă realizate de Atelier 79 variază în ce privește materialele destul de puțin; se lucrează în special cu lemn masiv și MDF vopsit, astfel încât produsul să fie nu doar estetic și funcțional, ci și durabil. „Materialele folosite provin doar de la distribuitori certificați în domeniu, cu respectarea normelor și standardelor referitoare la protecția mediului și protecția consumatorului”, se arată pe site-ul Atelier 79.

Stilul Atelier 79
Este un stil mai puțin întâlnit, inspirat de minimalism, dar având accente și din alte stiluri, folosind atât forma, cât și culoarea pentru a transmite cât mai multă originalitate. Colecțiile aflate în portofoliul Atelier 79 sunt propuse în special designerilor, urmând a fi personalizate în funcție de cerințele proiectului. Dintre cele trei colecții, Duo este cea mai variată ca nuanțe, propunând culori pastel pentru mobilierul cu rol de depozitare în living.

Servicii
Atelier 79 asigură servicii complete în ce privește mobilierul la comandă – consiliere și design interior, simulare 3D și proiectare, design și producție de mobilier. +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro
 


Publicitate

Mille – mobilier moale pe comandă

Inspirându-se în special din stilul loft în ce privește amenajarea interioară, fabrica de mobilă la comandă Mille cu sediul în Brașov se remarcă ca producător exclusiv de mobilă tapițată, deservind trei categorii de produse: paturi, canapele și fotolii.

 +5
Mobilă tapițată produsă la Brașov/Mille.ro
  |  

Fabrica Mille produce mobilă moale la comandă, din materiale de calitate și cu design modern, concentrat pe nevoia de confort, de spații odihnitoare. Fie că e vorba de paturi tapițate sau de fotolii și canapele tapițate, acest producător aduce un plus de culoare, propunând materiale textile de generație nouă. Dispune chiar și de un material prietenos cu animalele de companie, în sensul că acesta este creat să reziste la provocări precum lăbuțe murdare, blăniță sau chiar mușcături/zgârieturi.

În catalogul Mille cele mai impresionante sunt paturile tapițate; create pentru locuințe de tip mansardă sau spațiu deschis, paturile Mille ocupă o suprafață importantă a dormitorului, variind de la model la model, dar asigură pe deplin senzația de pat odihnitor. Tapițeria este marele secret al acestor piese de dormitor, având un aspect pufos și moale; cele mai multe dintre modelele de pat așezate direct pe podea sunt prevăzute cu ladă de depozitare. Pot fi comandate și în alte variante de dimensiuni sau culoare.

În ce privește canapelele, fabrica Mille e specializată în canapele de tip colțar și canapele de perete. Designul inspirat de aceeași nevoie de relaxare, specifică spațiilor cu tavan jos, dar cu suprafață întinsă, se caracterizează prin spătar scund, invers proporțional cu adâncimea pernelor de șezut.  

Oricare dintre piesele de mobilă tapițată Mille se poate personaliza pe comandă. Produsele cumpărate din catalogul Mille au o garanție de un an și jumătate. Fabrica asigură și servicii de consultanță la fața locului pentru clienții din județul Brașov, respectiv consultanță online pentru clienții din restul țării. +5 www.mille.ro +5 www.mille.ro +5 www.mille.ro +5 www.mille.ro
 


Canapeaua-19: mobilier din măști medicale

De circa un an de zile, masca medicală a devenit un bun de larg consum. O mască obișnuită și la un preț accesibil asigură protecție circa patru ore; deci folosim zilnic, în medie, cam două măști. Ce se întâmplă cu toate  măștile folosite?

 +4
Un mod de a recicla măștile antiCovid-19/Tobiazambotti.com
  |  

n designer de mobilier din Italia trage un semnal de alarmă asupra cantității uriașe de deșeuri rezultate în urma pandemiei de COVID-19. Modul prin care pune în discuție acest aspect este unul inedit: Tobia Zambotti a creat o canapea modulară, folosind zece mii de măști folosite. Canapeaua a denumit-o, sugestiv, Couch-19; este o piesă de mobilier pe cât de simbolică, pe atât de practică.
Couch-19 se compune din patru module de sine stătătoare care se pot configura după cum dorește proprietarul – canapea, șezlong, taburete. Pentru ca impactul vizual să fie major, tapițeria este absolut transparentă, dintr-un material plastic reciclabil 100%, care lasă la vedere multitudinea de măști uzate, folosite ca umplutură.


Proces de fabricare
Tobia Zambotti a povestit că a apelat la ajutorul voluntarilor pentru a reuși să adune un număr așa mare de măști uzate; acestea au fost strânse de pe străzile unui oraș italian din regiunea Trento și depozitate în saci de plastic timp de o lună; au fost tratate cu sprayuri sanitare pe bază de ozon.
Au fost apoi îndesate în patru huse de plastic în forme dreptunghiulare, și transformate într-o piesă de mobilier unicat. Dincolo de faptul că atrage atenția asupra nevoii de refolosire a deșeurilor, Couch-19 lasă impresia unei piese de gheață, mulțumită nuanțelor diferite ale mășților.
„Prin Couch-19 am vrut să pun problema mediului înconjurător într-o manieră creativă și să implic comunitatea, cerându-le ajutorul pentru strângerea unei cantități mari de măști folosite”, se arată pe site-ul designerului  Tobia Zambotti. +4 www.tobiazambotti.com +4 www.tobiazambotti.com +4 www.tobiazambotti.com


Publicitate

Gubrot – mobilier parametric, fabricat în România

Sub denumirea de mobilier unicat se pot ascunde câteodată și piese nu tocmai... unicat. Am descoperit însă un producător de mobilă mai mult decât unicat. Se numește mobilă parametrică și are un design marcat de originalitate.

 +6
Arhitectură digitală parametrică/Gubrot.ro
  |  

Producătorul de mobilier parametric se numește Gubrot și are atelierul în Galați, comuna Piscu. Echipa este una tânără, recent formată, din oameni care iubesc meseria creativă și doresc să o practice cu succes pe plan local. În oferta de piese de mobilă a atelierului Gubrot se regăsesc atât produse finite, cât și piese de mobilier ce pot fi executate la comandă.

O atenție specială merită colecția de scaune parametrice – după cum le numește Gubrot. E vorba despre mai multe variante de dimensiuni, culori, forme și materiale ale unei piese concepute prin intermediul arhitecturii digitale. Folosind parametri digitali computerizați, scaunele pot lua forme dintre cele mai neașteptate, ducând designul de mobilier la un nivel de maximă creativitate.

„Scaunul parametric din lemn este special conceput pentru a îmbina utilitatea unei piese de mobilier cu frumusețea unei decorațiuni și a fi un element de atracție în casa dvs.”,se arată pe site-ul producătorului.

Varietatea mobilei parametrice
Formele specifice mobilierului parametric sunt cele cursive, rotunjite, practic nu mai există margini ascuțite. Piesa are fluiditate, pare realizată dintr-o singură bucată de lemn. Sub acest aspect, scaunele sunt cele mai potrivite pentru stilul parametric, permițând o mare libertate creativă.

Piesele de mobilier parametric prezentate în oferta Gubrot pot fi realizate pe comandă personalizată, urmând ca detalii precum nuanță și finisaj să fie alese de către clienți. Toate scaunele parametrice Gubrot sunt realizate din placaj stratificat, finisat cu vopseluri naturale, pe bază de ulei.
Interesant, nu-i așa? +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro


Davide – exclusiv din lemn masiv

În spatele numelui Davide se găsește fabrica de lemn din satul Davideni, județul Neamț, specializată în producția de uși, scări interioare și chiar mobilier. Se numără printre puținii producători care refuză să lucreze și cu alte materiale în afară de lemn masiv.

 +3
Uși, scări și mobilier numai din lemn masiv/Davide.ro
  |  

Povestea Davide a  început în 1993 prin  înființarea unui atelier în care pasiunea pentru tâmplărie să devină o afacere prosperă în timp. Astăzi, Davide pune la dispoziția clienților un întreg catalog de produse pentru casă, cuprinse în colecții clare: uși pentru interior, respectiv exterior, scări de interior și mobilier. Designul propus este un mix de stil tradițional și stil modern, rezultând piese ieșite din tipar, dar în deplină armonie cu materialul folosit: lemnul masiv.

De ce lemn masiv?
Durabilitate, rezistență, calitate și căldură – sunt principalele argumente ale producătorului atunci când vine vorba de alegerea lemnului ca material exclusiv. „Ne aflăm chiar în inima Ceahlăului, aici unde iubirea pentru lemn există de la sine. Astfel, suntem pe deplin conștienți de valoarea acestuia, fapt pentru care prelucrarea lemnului se realizează cu atenție și respect.  Îți oferim povești pe care să le spui despre casa ta și despre tine sub formă de piese de calitate, care păstrează căldura lemnului masiv și poartă în ele pasiunea oamenilor care-i dau valoare”, se arată pe site-ul producătorului.

Ca stil de amenajare interioară,  fie că e vorba despre uși, scări interioare și mobilier, piesele Davide se încadrează rusticului cu accente moderne. Oricare dintre produse poate fi personalizat la cererea expresă a clientului, mai ales că printre serviciile oferite se numără și cel de consiliere – propunere soluții, în situațiile cele mai complicate. +3 www.davide.ro +3 www.davide.ro