Hytoi – design pentru igienă

Pornind de la reținerea generală a oamenilor în ce privește folosirea toaletelor publice, Alexandru și Mihnea Ghilduș au dezvoltat o soluție de design menită să răspundă acestei rețineri în modul cel mai igienic și elegant: Hytoi.

 +2
 MagMob
Alexandru și Mihnea Ghilduș, într-o inițiativă inedită/Hytoi.online
  |  

Hytoi, nume compus din alăturarea cuvintelor „Hygienic” și „Toilet”, este un sistem de funcționare a toaletei care permite folosirea acesteia fără atingere și într-un mod cât mai sigur. Capacul este prevăzut cu un sistem automat de ridicare/coborâre, clapeta pentru tras apa se activează prin senzor de mișcare, iar dispozitivul de acoperire a colacului se folosește dintr-o mișcare simplă și rapidă – ca și cum ai trage un fermoar. Deci singurul lucru pe care îl atingi când mergi la toaletă este folia de unică folosință Hytoi, din material biodegradabil, având o formă ergonomică ce asigură acoperirea în mod ideal a suprafeței necesare. Folia de acoperire fiind biodegradabilă, se evită automat și riscul de înfundare a țevilor. +2 hytoi.online

Cui se adresează
Sistemul Hytoi este conceput pentru spații publice, fiind o soluție pentru folosirea în cele mai igienice și plăcute moduri a toaletei din restaurante, aeroporturi, sedii de birouri etc. Reprezintă o soluție cu atât mai actuală, cu cât suntem în plină pandemie.

Sursă de inspirație
„Igiena în spațiile publice credem că este un subiect de inspirație în sine, mai ales în România, unde ea este deseori ignorată de cei responsabili cu asigurarea ei. Date fiind condițiile precare de igienă, nevoia de a găsi soluții a venit în mod natural de-a lungul timpului și s-a concretizat într-un proiect numit Hytoi”, ne-a declarat Mihnea Ghilduș de la Dizainăr.

Istoria Hytoi
Ideea acestei soluții pentru toalete publice i-a venit lui Alexandru Ghilduș cu mai mulți ani în urmă; prototipul a fost prezentat la Geneva în 2017 unde s-a bucurat de interes, fiind răsplătit cu Medalia de Aur pentru invenții. S-au primit cereri de producție pentru circa 2000 de bucăți din partea pieței internaționale: Germania, Suedia și Austria.
„Chiar dacă proiectul era aproape pregătit de producție în 2017, el a trebuit să mai treacă prin câteva procese de pregătire tehnologică și testare înainte de a fi introdus într-o producție de serie. În acest timp, până astăzi, proiectul a fost optimizat pentru producția în serie și mai are nevoie doar de finanțarea necesară realizării prototipurilor industriale și comenzii de matrițe.” – Mihnea Ghilduș.

Sistemul Hytoi a fost prezentat în emisiunea televizată Imperiul Leilor, unde s-a dovedit a fi însă un proiect prea scump pentru situația din România. Așa că Alexandru și Mihnea Ghilduș au dezvoltat și o variantă cu costuri mai mici, dar povestea Hytoi continuă să se scrie.

Planuri de viitor
„Planurile noastre următoare, în afară de asigurarea capitalului de producție, se referă la dezvoltarea mai multor produse și soluții pentru universul Hytoi” – Mihnea Ghilduș.


Tobago – scaun confecționat împreună cu clienții

Mobila la comandă nu ar trebui să însemne numai personalizarea piesei de mobilier pe dimensiunile și cromatica dorită de client, ci ar trebui să fie mai mult: pur și simplu un mod de interacțiune între producătorul de mobilă și clienții săi, reflectat în produse. Am descoperit și un astfel de caz!

 +2
  |  

Atelierul de mobilă la comandă despre care e vorba se cheamă Impact Wood și se mândrește cu un produs propriu: un scaun atât de living, cât și de bucătărie sau dining, denumit Tobago. Forma, dimensiunile și varietatea de materiale și modele a rezultat în urma interacțiunii producătorului cu clienții săi. Acest scaun a fost creat de designerii de la Impact Wood și apoi adaptat și retușat în funcție de reacțiile clienților.

Este un produs îmbunătățit pe baza părerilor exprimate de clienți și ajustat în asemenea măsură încât a devenit un produs de top al atelierului Wood Impact, destinat nu doar locuințelor private, ci și celor de tip horeca  - restaurante, cafenele, chiar birouri.

 +2 www.escaune.comScaunul Tobago de la Wood Impact este disponibil în numeroase variante cromatice și la nivelul tapițeriei – textile, respectiv piele ecologică. La cererea clientului, acest model de scaun se execută inclusiv cu materialul clientului.
Și un detaliu important: în această perioadă, scaunul Tobago de la Impact Wood este disponibil cu o importantă reducere de preț, adică între 25% și 33%.


Cămara Boierului: cum să dai GUST mobilei HoReCa

Cămara Boierului este un proiect tipic românesc, ca design și materiale, și aparține hotelului Hilton din Sibiu. Este unul dintre restaurantele cele mai autentic românești din oraș. Mobilierul e pe măsura bucatelor. Sau invers.

 +7
Atmosferă tradițională: specialități românești și mobilier rustic - Lifestyle-travelclub.ro
  |  

POVESTEA PRODUCĂTORULUI: Schoesswender reprezintă marca sub care un producător de mobilă din România reușește de 15 ani de zile să exporte mobilă de calitate, din lemn masiv, în țări occidentale precum Germania, Austria, Italia și Elveția. Grație succesului și experienței acumulate, Schoesswender a început să producă mobilă unicat și pentru industria HoReCa din România. Printre hotelurile și pensiunile deja mobilate de Schoesswender, amintim: Hotel Făgăraș, Pensiunea Albota, Miruna Hotel din Poiana Brașov, Hotel Bran, Hotel Perla Păltinișului sau Pensiunea Stupini.

 +7 lifestyle-travelclub.ro Arhitectură românească, inspirată de tradiție și dragoste pentru lemn

 +7 lifestyle-travelclub.ro Cămara Boierului: petreceri românești în stil tradițional

PROIECT HOTEL HILTON SIBIU. Cămara Boierului din cadrul hotelului Hilton, Sibiu, este unul dintre proiectele cele mai "gustoase". A fost mobilat cu piese de mobilier din lemn masiv, cu design rustic, în ton cu atmosfera mâncărurilor servite - bunătăți din Transilvania.

 +7 lifestyle-travelclub.ro Simplitate românească în mobilier HoReCa

MOBILIER SCHOESSWENDER: Scaunele și mesele Schoesswender pentru Cămara Boierului sunt inspirate de forme geometrice simple, ce onorează lemnul, imitându-i sobrietatea și punându-i în valoare textura. Piesele de mobilier HoReCa Schoesswender sunt vopsite cu un lac incolor. Modelul de spătar al scaunelor de la Cămara Boierului s-a inspirat din mobila tradițională românească. Mesele sunt robuste, încăpătoare și foarte stabile, datorită lemnului masiv greoi și picioarelor late.

 +7 www.schoesswender.ro Atmosferă rustică, prin designul natural al mobilei

DECOR: Mobilierul Schoesswender din lemn masiv este perfect accesorizat cu accesorii în stilul artei populare - șervete de masă și ștergare cu model popular, prinse pe perete, pentru o atmosferă autentic românească.

 +7 www.schoesswender.ro Tavanul este împodobit cu bârne din lemn în aceeași nuanță cu a mobilei rustice

 +7 www.schoesswender.ro Scaunele înalte sunt de două feluri: cu brațe laterale și fără


Perla: restaurant de nobili cu mobilă Regallis

Regallis a creat pentru restaurantul Perla un decor somptuos și elegant, destinat în special petrecerilor de gală, precum nunți și botezuri sau serate oficiale. Piesele de mobilier te transpun într-o sală de evenimente asemenea celor din vechile castele venețiene.

 +6
 MagMob
O sală pentru petreceri sofisticate, în mijlocul orașului Iași
  |  

Regallis a obișnuit deja publicul din România cu mobilă clasică și de lux, mobilă personalizată prin ornamente sculptate și detalii decorative îmbrăcate în foițe de aur sau argint. Restaurantul Perla din cadrul complexului hotelier Capitoliu din Iași reprezintă una dintre cărțile de vizită ale producătorului de mobilă Regallis.

 +6 www.regallis.ro Decor specific evenimentelor memorabile

 +6 www.regallis.ro Stilul baroc, impozant și pretențios de ieri se potrivește de minune cu evenimentele sofisticate de azi

Este vorba despre două săli de restaurant, cu nume ce corespund pieselor de mobilă Regallis - Mona Lisa și Da Vinci. Stilul de amenajare este cel baroc, impresionant și impozant. Cele două săli se află una la parter și una la etaj, dar întrunesc aceleași criterii de eleganță clasică.

 +6 www.regallis.ro Pereții sunt lambrisați de Regallis pentru a da sălii un aspect baroc uniform

 +6 www.regallis.ro Tapiseria reflectă culorile colecției Sofia Gold

Nu doar mobilierul a fost asigurat de firma Regallis, ci și pereții sălilor de restaurant au fost lambrisați tot de Regallis. Ca piese de mobilă, s-au folosit selecții din cadrul colecțiilor Sofia Gold cu finisaj transparent și Regallis, cu finisaj mat. Ca materiale de lucru, restaurantul Perla din Iași dispune de scaune și mese din lemn de fag masiv în combinație cu furnir de nuc.

 +6 www.regallis.ro Mobilierul este din lemn masiv de fag, vopsit în alb pentru un aspect sofisticat


RIGA poate fi şi un scaun, nu doar un oraş

Scaunul RIGA este produs de firma bihoreană Valfurniture. Fiind un scaun cu duritate ridicată este ideală pentru utilizări intense. Amenajarea spaţiilor HoReCa este o provocare, atât pentru designeri cât şi pentru proprietari. Soluţia vine întotdeauna de la specialişti.

 +2
Amenajare cu mobilier autohton » www.valfurniture.ro
  |  

Scaunul Riga este recomndat pentru restaurante, baruri, săli de nunţi, dar este potrivită şi pentru sufragerii mai ales dacă ambientarea include deja mobilier din lemn masiv. Combinând măiestria şi frumuseţea cadrului din lemn, scaunul RIGA este o alegere familiară şi populară în acelaşi timp.