logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Canapeaua-19: mobilier din măști medicale

De circa un an de zile, masca medicală a devenit un bun de larg consum. O mască obișnuită și la un preț accesibil asigură protecție circa patru ore; deci folosim zilnic, în medie, cam două măști. Ce se întâmplă cu toate  măștile folosite?

Un mod de a recicla măștile antiCovid-19/Tobiazambotti.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  25 Martie 2021

n designer de mobilier din Italia trage un semnal de alarmă asupra cantității uriașe de deșeuri rezultate în urma pandemiei de COVID-19. Modul prin care pune în discuție acest aspect este unul inedit: Tobia Zambotti a creat o canapea modulară, folosind zece mii de măști folosite. Canapeaua a denumit-o, sugestiv, Couch-19; este o piesă de mobilier pe cât de simbolică, pe atât de practică.
Couch-19 se compune din patru module de sine stătătoare care se pot configura după cum dorește proprietarul – canapea, șezlong, taburete. Pentru ca impactul vizual să fie major, tapițeria este absolut transparentă, dintr-un material plastic reciclabil 100%, care lasă la vedere multitudinea de măști uzate, folosite ca umplutură.

Proces de fabricare
Tobia Zambotti a povestit că a apelat la ajutorul voluntarilor pentru a reuși să adune un număr așa mare de măști uzate; acestea au fost strânse de pe străzile unui oraș italian din regiunea Trento și depozitate în saci de plastic timp de o lună; au fost tratate cu sprayuri sanitare pe bază de ozon.
Au fost apoi îndesate în patru huse de plastic în forme dreptunghiulare, și transformate într-o piesă de mobilier unicat. Dincolo de faptul că atrage atenția asupra nevoii de refolosire a deșeurilor, Couch-19 lasă impresia unei piese de gheață, mulțumită nuanțelor diferite ale mășților.
„Prin Couch-19 am vrut să pun problema mediului înconjurător într-o manieră creativă și să implic comunitatea, cerându-le ajutorul pentru strângerea unei cantități mari de măști folosite”, se arată pe site-ul designerului  Tobia Zambotti.

www.tobiazambotti.com
www.tobiazambotti.com
www.tobiazambotti.com

Publicitate