Gubrot – mobilier parametric, fabricat în România

Sub denumirea de mobilier unicat se pot ascunde câteodată și piese nu tocmai... unicat. Am descoperit însă un producător de mobilă mai mult decât unicat. Se numește mobilă parametrică și are un design marcat de originalitate.

 +6
Arhitectură digitală parametrică/Gubrot.ro
  |  

Producătorul de mobilier parametric se numește Gubrot și are atelierul în Galați, comuna Piscu. Echipa este una tânără, recent formată, din oameni care iubesc meseria creativă și doresc să o practice cu succes pe plan local. În oferta de piese de mobilă a atelierului Gubrot se regăsesc atât produse finite, cât și piese de mobilier ce pot fi executate la comandă.

O atenție specială merită colecția de scaune parametrice – după cum le numește Gubrot. E vorba despre mai multe variante de dimensiuni, culori, forme și materiale ale unei piese concepute prin intermediul arhitecturii digitale. Folosind parametri digitali computerizați, scaunele pot lua forme dintre cele mai neașteptate, ducând designul de mobilier la un nivel de maximă creativitate.

„Scaunul parametric din lemn este special conceput pentru a îmbina utilitatea unei piese de mobilier cu frumusețea unei decorațiuni și a fi un element de atracție în casa dvs.”,se arată pe site-ul producătorului.

Varietatea mobilei parametrice
Formele specifice mobilierului parametric sunt cele cursive, rotunjite, practic nu mai există margini ascuțite. Piesa are fluiditate, pare realizată dintr-o singură bucată de lemn. Sub acest aspect, scaunele sunt cele mai potrivite pentru stilul parametric, permițând o mare libertate creativă.

Piesele de mobilier parametric prezentate în oferta Gubrot pot fi realizate pe comandă personalizată, urmând ca detalii precum nuanță și finisaj să fie alese de către clienți. Toate scaunele parametrice Gubrot sunt realizate din placaj stratificat, finisat cu vopseluri naturale, pe bază de ulei.
Interesant, nu-i așa? +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro +6 www.gubrot.ro


Davide – exclusiv din lemn masiv

În spatele numelui Davide se găsește fabrica de lemn din satul Davideni, județul Neamț, specializată în producția de uși, scări interioare și chiar mobilier. Se numără printre puținii producători care refuză să lucreze și cu alte materiale în afară de lemn masiv.

 +3
Uși, scări și mobilier numai din lemn masiv/Davide.ro
  |  

Povestea Davide a  început în 1993 prin  înființarea unui atelier în care pasiunea pentru tâmplărie să devină o afacere prosperă în timp. Astăzi, Davide pune la dispoziția clienților un întreg catalog de produse pentru casă, cuprinse în colecții clare: uși pentru interior, respectiv exterior, scări de interior și mobilier. Designul propus este un mix de stil tradițional și stil modern, rezultând piese ieșite din tipar, dar în deplină armonie cu materialul folosit: lemnul masiv.

De ce lemn masiv?
Durabilitate, rezistență, calitate și căldură – sunt principalele argumente ale producătorului atunci când vine vorba de alegerea lemnului ca material exclusiv. „Ne aflăm chiar în inima Ceahlăului, aici unde iubirea pentru lemn există de la sine. Astfel, suntem pe deplin conștienți de valoarea acestuia, fapt pentru care prelucrarea lemnului se realizează cu atenție și respect.  Îți oferim povești pe care să le spui despre casa ta și despre tine sub formă de piese de calitate, care păstrează căldura lemnului masiv și poartă în ele pasiunea oamenilor care-i dau valoare”, se arată pe site-ul producătorului.

Ca stil de amenajare interioară,  fie că e vorba despre uși, scări interioare și mobilier, piesele Davide se încadrează rusticului cu accente moderne. Oricare dintre produse poate fi personalizat la cererea expresă a clientului, mai ales că printre serviciile oferite se numără și cel de consiliere – propunere soluții, în situațiile cele mai complicate. +3 www.davide.ro +3 www.davide.ro


Form – noutăți de la Mobila Dalin

În ton cu sezonul primăverii și nevoia de înnoire a mobilierului, Mobila Dalin a lansat recent printre colecțiile sale de fotolii pentru living un model inspirat de spațiile tinerești. Este vorba despre fotoliul Form - stil minimalist, caracterizat prin forme clare, simple, eficiente.

 +4
Alege culoarea, stofa și modelul de picioare dorit!MobilaDalin.ro
  |  

Ideal pentru livinguri sau pentru colțul de relaxare al dormitorului, fotoliul Form de la Dalin este o piesă de mobilier menită să joace un puternic rol atât funcțional, cât și estetic în cadrul amenajării. Forma rotunjită și cu brațe incluse în tapițerie îl face un fotoliu primitor și pe atât de relaxant.  +4 www.mobiladalin.ro

Materialele sunt cele deja obișnuite pentru producătorul de mobilă din Reghin:
•    Lemn masiv de fag și multistrat pentru elementele ce compun structura
•    Țeavă metalică pentru picioare
•    Împletitură de chingi elastice ca bază a șezutului, plus poliuretan de densitate medie
•    Stofă sau piele pentru materialul de acoperire a fotoliului Form.

Sunt două variante de model în ce privește picioarele fotoliului Form – varianta cu bară ori-zontală prinsă pentru un plus de stabilitate între cele două picioare de forma trapezului, res-pectiv picioare de tip balansoar. Această ultimă variantă este recomandată pentru dormitorul matrimonial sau pentru camera copilului. +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

Gradul generos de personalizare a mobilierului fiind una dintre cărțile de vizită ale Mobilei Dalin, și fotoliul Form poate fi comandat în nenumărate variante de culoare, atât în ce privește tapițeria, cât și culoarea picioarelor.


Select Design - colecții noi de mobilă americană

Select Design by Diana Șucu este conceptul sub care românii pot avea în locuințele lor colecții de mobilă cu specific american. Stilul este unul clasic elegant, cu accente glamour, ca-n filme. Colecțiile reprezentative sunt Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.

 +8
  |  

La început de toamnă, Select Design by Diana Șucu anunță îmbogățirea magazinului din București cu noi colecții de mobilier în cadrul celor trei game deja binecunoscute. Ethan Allen, Caracole și Bernhardt au fost completate cu piese de mobilier unice pe piața românească, respectând nevoia de confort elegant, de strălucire clasică și funcționalitate modernă, o combinație de tehnologie modernă și meșteșug tradițional.

„Aceste noi colecții se disting prin detalii uimitoare, design unic, țesături fresh, siluete delicate și materiale neașteptate. Sunt modele elegante, într-o paletă rafinată de culori neutre sau pasteluri dulci. Alături de accentele metalice, acestea evocă un sentiment de calm, accentuând în același timp unicitatea fiecărei siluete în parte”, se arată în comunicatul de presă.

În colecția Caracole au fost lansate piese create de maeștri ai designului, precum Thomas Sheraton sau George Hepplewhite, folosind materiale și accesorii de feronerie de cea mai bună calitate. Finisaje spectaculoase, accente decorative pline de originalitate, soluții inedite de design, materiale strălucitoare sau catifelate, toate acestea compun noile colecții Ethan Allen, Caracole și Bernhardt, în cel mai pur stil american cu putință.

Select Design by Diana Șucu vă așteaptă în showroom-ul din Băneasa pentru a vă convinge cu ochii dumneavoastră. +8 www.selectdesign.ro Birou din colecția Bernhardt  +8 www.selectdesign.ro Birou și oglindă Cararole  +8 www.selectdesign.ro Bufet Bernhardt  +8 www.selectdesign.ro Canapea din colecția Caracole  +8 www.selectdesign.ro Canapea Ethan Allen  +8 www.selectdesign.ro Comodă cu oglinzi, colecția Caracole  +8 www.selectdesign.ro Fotoliu american în colecția Ethan Allen


West Wood Works – mobilier din lemn de pus pe foc

Din dorința de a combina arta reciclării cu arta mobilării, tot mai mulți tineri se îndreaptă spre înființarea unor ateliere de mobilă confecționată din lemn salvat de la o moarte sigură. Fie că e vorba de copaci uscați sau de bucăți de grindă veche, orice poate deveni o piesă de mobilier unicat.

 +6
Piese unicat, realizate la comandă în Banat/West Wood Work
  |  

E într-adevăr o artă să iei o bucată veche și stricată de lemn și s-o transformi într-o piesă de mobilier pe care oamenii să dea bani ca s-o poată avea acasă. Dar asta reușesc să facă tot mai multe ateliere tinere. Printre acestea, și West Wood Works din Moșnița Veche, sat din județul Timiș. Colectează bucăți de lemn masiv, bune de aruncat, și cu multă pasiune și pricepere le transformă în piese de mobilă unicat.

Ce e așa diferit la ei față de alte astfel de ateliere de tâmplărie? West Wood Works propune un concept destul de special: mobilă la comandă din lemn masiv reciclat. E un atelier de mobilă înființat cu mai puțin de un an în urmă, dar care se bucură deja de o colecție de piese de mobilier cu adevărat unice. Materialul lemnos are proveniență variată – de la bucăți de grindă veche de peste o sută de ani la lemn de păr recuperat și tratat contra dăunătorilor. Un tratament special pe care cei de la West Wood Works îl aplică, mai ales în cazul lemnului avariat: golurile lăsate de noduri sau în urma procesului de curățare sunt umplute cu rășină epoxidică transparentă, astfel încât să nu existe posibilitatea zgârierii, iar întreaga suprafață a piesei de mobilă să poată fi plăcută la atingere. +6 West Wood Work +6 West Wood Work

În general, în atelierul West Wood Works sunt confecționate mese și măsuțe de cafea cu design inspirat de bucățile de lemn reciclate, corpuri de depozitare precum comode și noptiere, dar și accesorii precum cuiere de haine sau cuiere de bucătărie; totuși, designul este unul original, mai rar întâlnit în alte ateliere de mobilă la comandă – picioare în forme atipice, blaturi cu margini neregulate, blaturi duble. Fiecare piesă se execută pe dimensiunile clientului și nu există două piese de mobilă West Wood Works care să arate identic. Sunt cu adevărat piese de mobilier unicat, la comanda fiecărui client în parte.

Oricare dintre piesele de mobilă West Wood Works poate fi comandată cu ajustări la nivel de dimensiuni; finisajele sunt uleiuri ecologice, non-toxice, și transparente, menite să pună în valoare fibra naturală a lemnului. „Dorești o piesă unică din lemn masiv? Noi te putem ajuta!” – datele de contact West Wood Works sunt telefon 0765 258 994, email: westwoodworks.www@gmail.com. Programul de lucru este zilnic între orele 09:00 și 18:00. +6 West Wood Work +6 West Wood Work +6 West Wood Work