logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Nobilier – proiecte de amenajare în stil clasic

Înființată în primii ani de după revoluția din decembrie 1989, fabrica de mobilă la comandă Nobilier are în portofoliu câteva proiecte de amenajare ce pot folosi drept inspirație tuturor creatorilor și consumatorilor de frumos.

O afacere de familie, clădită în jurul stilului clasic/Nobilier.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 Martie 2021

Fabrica Nobilier se găsește în Cluj-Napoca, dar asigură mobilier la comandă pentru clienți din întreaga țară. S-au specializat în mobila adaptată spațiilor HoReCa, dar sunt deschiși comenzilor de orice fel. Stilul care îi reprezintă este stilul clasic, cu accente italiene și franțuzești; foarte apreciate sunt și influențele de stil cottage, caracterizate de un aer primitor, tihnit, exprimat printr-o palete de nuanțe luminoase și materiale de cea mai  bună calitate.

Începuturile
După o experiență acumulată în industria mobilei din România, Mihai Reșetara decis să înființeze în 1992 propria afacere, alegând stilul deja consacrat în preferințele românilor. A lucrat cu materiale de calitate și și-a onorat angajamentele asumate față de clienți, reușind să-și facă loc pe piața producătorilor de mobilă din România. Inițial, Mihai Reșetar a beneficiat de susținerea familiei, membrii acesteia implicându-se activ, iar în prezent asigurând un schimb de generație. La momentul de față, fabrica  Nobilier are 125 de angajați, iar fabrica se întinde pe o suprafață de 6000 metri pătrați. S-a investit mult în tehnologie, astfel că utilajele folosite astăzi sunt de ultimă generație.

Materiale
Pentru că stilul clasic este unul marcat de personalitate, un stil ce impune și se impune, Nobilier lucrează cu diverse esențe lemnoase – esențe tari: paltin, frasin și tei, fag si stejar; furnire: nuc, paltin, frasin și tei, fag, palisandru, mahon; semifabricate din lemn. Finisajele se aleg dintr-o gamă de 20 de variante de nuanțe și mai multe feluri de uleiuri – pe bază de apă, poliuretanice sau nitrocelulozice. În  ce privește tapițeria, materialele sunt importate din țări precum Italia, Emiratele Arabe sau Polonia. O parte a lor provine din România.

„Modelate cu linii simple dar și o complexitate estetică redată prin detalii sculpturale, creațile noastre urmăresc să inspire două elemente: familiaritate și eleganță”, se arată pe site-ul Nobilier. Dar dincolo de cuvinte, proiectele din portofoliul Nobilier vorbesc cel mai bine.

www.nobilier.com
www.nobilier.com
www.nobilier.com
www.nobilier.com