Canapelele lunii în România

Producătorii de mobilă din România lansează cu regularitate modele noi de canapele, acoperind o gamă largă de stiluri și bugete. Vă prezentăm câteva dintre cele mai noi modele de canapele românești, lansate în luna iulie 2016 în paginile revistei Magazinul Mobilei.

 +5
Cele mai noi canapele din România
  |  

Vorbim de stiluri de mobilier, ilustrând canapelele tapițate în stil contemporan, canapele modulare pentru stil minimalist și canapele sofisticate, din categoria mobilierului de artă.

Stil contemporan
EverArt a lansat în vara această două noi modele de canapea contemporană: colțarul Gallo și canapeaua Kleo. Sunt modele foarte diferite sub aspectul designului, însă funcționalitatea maximă este numitorul comun al celor două canapele.


Colțarul Gallo este pata de culoare necesară oricărui living, are pernele dehusabile (cu fermoar) și este extensibil. Pe perioada zilei, colțarul Gallo de la EverArt asigură cinci locuri de șezut, iar pe durata nopții, se transformă în pat pentru două persoane. Materiale de lucru: lemn masiv combinat cu cherestea de fag și rășinoase.

 +5 MagMob Colțar extensibil Gallo de la EverArt


Canapeaua Kleo de la EverArt este tot extensibilă, dar ca design se încadrează stilului contemporan glamour, grație linilor rotunjite ale spătarului și brațelor căptușite cu nasturi. Kleo de la EverArt este o canapea pretențioasă ce impune atenție și se poate personaliza pe comandă în privința dimensiunii și culorii tapițeriei.

 +5 MagMob Canapea extensibilă Kleo de la EverArt

Stilul modular
Vapeks este unul dintre cei mai reprezentativi producători de mobilă modulară, adresându-se unui public tânăr, activ, într-o continuă vervă. Vapeks a lansat în luna iulie a acestui an modelul Gemini A care poate fi inclus la două categorii de mobilă românească: colțar și pat matrimonial. Secretul constă în modularitatea extraordinară a piesei, formată din mai multe module ce permit manevrarea foarte ușoară și simplă pentru modificarea formei și funcționalității. vapeks a conceput modelul Gemini A în trei variante funcționale: canapea colțar cu măsuță de cafea, pat matrimonial cu noptieră și paturi twin cu noptieră.

 +5 MagMob Canapea modulară Gemini A de la Vapeks

Stilul mobilă de artă
Regallis a scos pe piața românească a mobilei un set de canapea cu măsuță de cafea și fotolii denumite Tamara. Nu e vorba de celebra mătușă, ci sursa de inspirație este luxul regal, opulența de tip baroc, cu accent pe designul complicat al sculpturii și combinația de culori dintre lemn și tapițerie. Setul Tamara de la Regallis este disponibil din vara acestui an și se adresează, în ciuda prețului, caselor de tineri însurăței, grație combinației fresh dintre culoarea albă a lemnului vopsit și cea roz cu infiltrații aurii a tapițeriei. Structura lemnoasă este din fag și paltin, iar tapițeria este din mătase. Setul Tamara de la Regallis este deci ideal de făcut cadou cuplurilor la început de drum.

 +5 MagMob Set Tamara, mobilă de artă de la Regallis


Noutățile verii 2016 de la SzelMob

SzelMob lansează piese și colecții noi de mobilier de mai multe ori pe an, pentru a răspunde cât mai prompt și fidel așteptărilor clienților din România. Stilul de mobilier este rustic, cu unele accente provensale. Vedeți noutățile verii!

 +3
Mobilă rustică pentru case cu atmosferă primitoare - SzelMob.ro
  |  

Bibliotecă Directoire cu finisaj ceruit
Această piesă de mobilier de la SzelMob este realizată din lemn masiv de pin, dar la cererea clientului, poate fi confecționată și din lemn de stejar. Biblioteca Directoire de la SzelMob este un exemplu de mobilier prietenos cu mediul, permițând lemnului să își reflecte frumusețea și naturalețea cu ajutorul finisajului de ceară. Culoarea este cea naturală, protejată printr-un strat de ceară rezistentă care accentuează decorațiile aplicate mobilei și sporește vizibilitatea texturii lemnului. Echipa SzelMob a ales finisajul ceruit pentru că permite conservarea gradului necesar de umiditate la interiorul lemnului, prelungindu-i nu doar viața, ci și vigoarea. Biblioteca stil Directoire asigură numeroase spații de depozitare, și la vedere și în mod discret, în spatele ușilor de jos. Este prevăzută cu o scară, special pentru a ușura accesul la toate cele trei rafturi.

 +3 www.szelmob.ro SzelMob: Bibliotecă Directoire cu finisaj ceruit

Colecție de 50 de vopseluri ecologice
Sub sloganul "Nu vă temeți de culoare", SzelMob a lansat în această vară o colecție de nu mai puțin de 50 de culori pentru mobilierul din living. Fiecare piesă, de la măsuța de cafea până la scaunele de șezut sau spațiile de depozitare, poate fi comandată dintr-o varietate de culori, în contrast cu celelalte piese de mobilier. Rezultă un living amenajat cu personalitate, original și plin de energii pozitive. Colecția de vopseluri ecologice de la SzelMob se aplică pe toată suprafața sau în detaliu, pe sertare, blaturi sau uși, realizând un contrast foarte plăcut ochiului.

 +3 www.szelmob.ro SzelMob: vopsea ecologică în 50 de nuanțe


Tecade: mic mobilier FANTEZIE

Angajații atelierului Tecade din Brașov au ca obiect de muncă construirea caselor de lemn. Dar pe noi ne interesează ce fac ei în timpul liber, căci din resturile rămase creează fantastice piese de mobilier în spirit autentic românesc.

 +6
Mic mobilier fantezie: piese unicat de la Tecade
  |  

Ţevi, resturi lemnoase, rășini, chiar bare metalice - nimic din ce rămâne în urma ridicării unei case nu se aruncă. Angajații firmei Tecade le folosesc cu imaginație, rezultând produse unicat. Vă prezentăm preferatele noastre:

 +6 www.tecade.ro Tecade - masă cu chef de plimbare

Măsuța încălțată
Este mai mult decât o piesă decorativă de mobilier, este un obiect viu, emoționant: două dintre picioarele măsuței de cafea Tecade sunt, la origine, o pereche de cizme militărești, datând din istoria interbelică a României. Designul măsuței e complet neobișnuit, pentru că celelalte două picioare nu sunt... picioare, ci o prelungire a blatului mesei, îndoită perfect pentru un echilibru total.

 +6 www.tecade.ro Tecade - scaun cu spătar din țevi de canalizare

Scaun din... țevi
Înlocuirea țevilor pentru canalizare a reprezentat sursa de inspirație și materiale de lucru pentru acest scaun fantezie. Cei de la Tecade au curățat și revopsit câteva țevi de canalizare și le-au transformat în spătar, în vreme ce șezutul e conceput din resturi lemnoase îmbinate și rotunjite la margini pentru echilibru estetic.

 +6 www.tecade.ro Tecade - scaun romantic

Jilț romantic
Niciun fotoliu, oricât de luxos, nu poate concura romantismul acestui prototip realizat de cei de la Tecade - un scaun fantezie folosit atât ca mobilier, cât și ca discretă sursă de iluminare. Şezutul este creat din resturi lemnoase rămase de la activitatea atelierului, tăiate geometric în formă de cuburi și turnate într-o soluție de silicon cu aspect rășinos. Spătarul se compune din câteva bucăți de lemn îmbinate romantic cu sfoară.

 +6 www.tecade.ro Tecade - lemn cu aspect de piatră. Sau invers?

 +6 www.tecade.ro Tecade - detaliu masa Stânci

Măsuța din lemn... de piatră!
Lemnul poate lua aspect de piatră, dacă știi să-l finisezi. Măsuța din imagine e denumită Măsuță Stânci, pentru că imită o piesă din mobilier formată din plăci de piatră bine șlefuite și așezate unele peste altele cu ceva îndemânare artistică. Nu e o simplă etajare a plăcilor (care nici măcar nu sunt din piatră, ci din lemn), ci o mică vrajă echilibristică. Masa e decupată chiar pe mijloc, iar laturile sunt inegale, special pentru a intriga vizual. Ce ziceți de un asemenea efect?


Cele mai trăsnite canapele din lume

Nu toate piesele de mobilier sunt... piese de mobilier! Unele dintre ele sunt concepute de designeri pentru a uimi, șoca, pentru a lua ochii, nu pentru a fi luate acasă. Prezentăm mai jos câteva modele de canapele unice, neobișnuite, trăsnite.

 +6
Canapele pe care NU le vrei acasă, dar caști ochii la ele -  Mocosubmit.com
  |  

 +6 www.imagui.com Gaufre, careva?

Setul de fotolii din imagine are pentru noi un mesaj de responsabilitate față de mediul înconjurător. Este creat din carton reciclat și conține două fotolii inedite - confortabile ca și formă, ispititoare ca și design. Seamănă cu celebrele și aromatele gaufre, nu-i așa? Momentul ideal de folosire: dimineața la cafea.
 

 +6 www.graphicmania.net Cactus - adevăratul înțeles al zicalei "Să stai ca pe ace"

Canapeaua Cactus nu e deloc prietenoasă cu oamenii, dimpotrivă! A fost creată pentru a demonstra că natura este și ea un designer de obiect, cu condiția să-i respecți produsul. Așa că oricât de confortabilă ar fi această canapea, ca formă, desigur că nimeni nu îndrăznește să ia loc.
 

 +6 www.graphicmania.net Nu aruncați cu pernele! Astea se sparg!

Canapeaua din cartoane cu ouă a fost concepută de fapt pentru găini. Este un mare cuibar, o piesă de mobilier dintr-un secol viitor, dintr-un timp în care confortul va deveni cel mai banal aspect al vieții animale. Doar găinile se pot așeza fără grijă pe această canapea.

 +6 www.housesdesign.ru Spaghete cu sos pesto sau simple?

Așa arată stilul eclectic în interpretare rusească. Despre cele două fotolii cu aspect ațos se spune că reprezintă un prototip al mobilierului care respiră, că ar face parte dintr-un experiment de design. Nouă ni se pare că cineva a furat cablul tv al blocului și, ca să nu fie prins, l-a înnodat fedeleș la vedere.

 +6 www.houzz.com Canapea pentru microbiștii cărora le este imposibil să stea jos, la meci!

Canapeaua pentru meciuri este o iluzie. Creată din zeci de mingi de fotbal, are un design atrăgător pentru microbiști, dar s-ar putea să nu fie prea confortabilă pentru că petele de pe fiecare minge în parte sunt, de fapt, găuri! Canapeaua joacă rol de prototip într-o campanie pentru promovarea mobilei din bambus.


A-maze - o canapea uimitoare!

Colțarul L extensibil poartă numele A-maze și este o piesă de mobilă multifuncțională, pentru că pe lângă rolul de loc de ședere, asigură și spații de depozitare inedită: ladă și... rafturi!

 +3
 MagMob
A-maze de la Aramis Feeling – un colţar multufuncţional
  |  

Forma de L a colțarului A-maze de la Aramis Feeling poate fi aleasă de client din două variante: cu șezlong rabatabil pe dreapta sau pe stânga. În poziție extinsă, colțarul asigură spațiu de dormit pentru două persoane, iar pe timpul zilei are și funcția de mini-bibliotecuță, datorită rafturilor incluse pe cele două brațe ale colțarului.

 +3 www.aramisfeeling.ro Noutate absolută – rafturi de bibliotecă incluse canapelei A-maze

Tapiseria poate fi comandată din piele ecologică sau stofă, într-o multitudine de culori. Colțarul A-maze a fost conceput tehnic la asemenea adâncime a șezutului și înclinație a spătarului încât să asigure confort sporit. Rafturile laterale sunt disponibile în mai multe variante de culoare. Cu ajutorul accesoriilor din colecția Accents, colțarul A-maze de la Aramis Feeling își va reînnoi constant look-ul. A-maze este ideal pentru încăperile de dimensiuni medii, fiind o soluție de optimizare a spațiului de acasă.

 +3 www.aramisfeeling.ro Look clasic, funcţionalitate modernă – A-maze