Cea mai vândută măsuță de la Urban Woods

O tânără echipă de producători de mobilier din lemn recuperat cucerește inimile iubitorilor de frumos nu doar prin piesele de mobilă create, ci și prin opțiunile de personalizare a acestora. Astfel că una dintre cele mai vândute măsuțe de cafea Urban Woods a devenit cea personalizată de chiar cei care au cumpărat-o.

 +3
Lemn masiv și metal subțire - esența unei piese de mobilier pe placul românilor/Urbanwoods.ro
  |  

Măsuța Black&Gold Essence de la Urban Woods este o mică bijuterie pentru living, de dimensiuni ideale pentru relaxarea din pauza de cafea. Scundă și cochetă, constă într-o combinație de lemn masiv și metal subțire. Blatul onorează vârsta și imperfecțiunile minunate ale lemnului, imperfecțiuni transformate în calități estetice.

 +3 www.urbanwoods.roAșa se explică forma geometrică întreruptă. Picioarele foarte subțiri și grațioase compensează masivitatea lemnului, dar asigură stabilitatea mesei. În varianta propusă de Urban Woods, masa Black&Gold Essence are blatul vopsit în negru mat, picioarele fiind aurii – o combinație modernă pentru case contemporane. Însă producătorii încurajează clienții să aleagă ei înșiși combinația cromatică dintre blat și picioare, ceea s-a bucurat de mare succes. Această măsuță Urban Woods a devenit una dintre cele mai vândute ale producătorului.

 +3 www.urbanwoods.ro
Urban Woods lucrează cu materiale naturale, cu precădere cu lemn, dar o face în mod responsabil. Adică folosind lemn recuperat – copaci foarte bătrâni, atât din curțile oamenilor, cât și din spațiile publice. E vorba de copaci ce urmează a fi tăiați din cauza vârstei. Astfel că unele dintre piesele lor de mobilier sunt confecționate chiar din bucăți de lemn cu vârste seculare.
 


Carel: odă lemnului

Deși în trend este stilul minimalist, marcat de multifuncționalitate și modularitate, pentru a specula vizual și funcțional întreg spațiul locuinței, de multe ori suntem purtați de dor către mobilierul masiv, din materiale rezistente și naturale. Carel este unul dintre acei producători de mobilă care se transmite din generație în generație.

 +2
O masă modernă, dar executată cu seriozitatea de pe vremuri/Carel.ro
  |  

Așa că astăzi vă prezentăm un nou model de masă pentru living, de la Carel. Acest produs a fost recent lansat de chipa Carel și combină clasicul material natural – lemnul, cu o pereche de picioare atipice – din sticlă! E o alegere îndrăzneață, care face ca stilul clasic să reîntinerească, găsindu-și locul în interioare oricât de actual amenajate. +2 www.carel.ro
Picioarele sunt rezistente, deși subțiri și transparența sticlei are menirea de a asigura blatului de masă rolul principal. De altfel, acest blat din lemn masiv înduioșează prin liniile naturale, fiind păstrate cât mai fidel marginile neregulate ale mesei. Vorbim de o piesă de mobilier impunătoare și totuși modernă, ușor de integrat unui dining, dar și unui spațiu office de acasă. Designul onorează natura.


Mobilier ATIPIC pentru televizorul din living

În țările occidentale televizorul nu reprezintă, așa ca în România, principalul mod de divertisment al familiei, astfel că adesea designerii de mobilier se concentrează nu neapărat pe integrarea lui estetică, cât pe ascunderea lui la propriu.

 +5
Cum este integrat televizorul livingurilor moderne din țările occidentale? Cu inteligență și spirit estetic/Architecturendesign.net
  |  

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai neobișnuite soluții pe care străinii le folosesc pentru a da televizorului doar o funcție temporară.
Trinell este un model de corp de mobilier multimedia cu șemineu inclus. Nenumăratele spații de depozitare fac în așa fel încât televizorul se pierde în decorul mobilierului, iar în ce privește cablurile sau alte dispozitive de ascuns, acestea sunt depozitate în sertarele inferioare, de o parte și de alta a șemineului.  +5 www.ashleyfurniturehomestore.com Șemineu și televizor - 2 în 1


Amplasarea televizorului și altor electronice în dulapuri cochete este cea mai la îndemână soluție, de pus în practică nu doar în living, ci și în dormitor sau în bucătărie. E nevoie, ce-i drept, de un dulap adaptat aparaturii multimedia, cu spații de depozitare specifice și cu găuri de intrare prin spate a cablurilor electrice. Dar acestea sunt detalii insignifiante.  +5 www.freethemes.co Un dulap pentru... televizor


Și există, evident, oricând opțiunea de a ascunde integral televizorul, într-o piesă de mobilier aparent banală – cu design clasic, finisaj în mai multe variante cromatice și cu aspectul unei comode de amplasat pe unul dintre pereții încăperii. De fapt, e vorba de modelul de comodă tv Elevate, prevăzută cu un lift interior pentru televizor. +5 www.wayfair.com O simplă comodă clasică  +5 www.wayfair.com ... în care se ascunde televizorul


Lemn și metal – armonie prin contrast

Dacă sunteți acel gen de oameni care nu se despart cu ușurință de mobilele preferate, ci le transmit din generație în generație, Carel reprezintă pentru voi soluția. Acest producător de mese pentru living și dining lansează cu regularitate modele ce rezistă trecerii timpului, atât ca design, cât și ca robustețe.

  |  

Carel este prezent în paginile revistei Magmob cu noutăți în ton atmosfera de vacanță a verii – cel mai nou model de masă pentru dining inspiră aer tare de munte, robustețe și rezistență. Pe scurt, o masă dreptunghiulară, foarte ușor de integrat mai multor forme de stiluri clasice de amenajare interioară, al cărei design reușește să surprindă la nivelul detaliilor – marginile inegale ale blatului din lemn masiv de stejar exprimă respectul față de sacrificiul naturii, pe când picioarele stabile, metalice ale mesei sunt de o perfectă geometrie. Aceste două materiale contrastează unul cu celălalt, inclusiv la nivel vizual, și tocmai acest contrast asigură o armonie estetică desăvârșită.

Masa Carel se potrivește mai multor stiluri de amenajare interioară, pornind de la cel rustic și mergând până la cel modern cu tușe minimaliste. Este o piesă-accent, de la care nu-ți poți lua ochii și își găsește locul într-un living plin veșnic de musafiri. Grație materialelor folosite, această masă de la Carel este suficient de rezistentă încât să poată fi transmisă din generație în generație.


Haptic Perception – picturile accent ale amenajării interioare

Aseară s-a încheiat una dintre cele mai originale expoziții de artă din București – Haptic Perception, găzduită de Galeria Atelier Horațiu Mălăele din Centrul Vechi al Capitalei. Expoziția a fost curatoriată de Mihaela Ion, cofondatoare Revistei Atelierul și a unor evenimente de promovare a tinerilor creatori și designeri de produs.

 +5
O expoziție plină de culoare și texturi fascinante: Haptic Perception
  |  

Cornelia Petrea este o artistă care a transformat pasiunea pentru pictură într-o meserie ce îi asigură traiul. Pictează pe pânză într-o tehnică mixtă și într-un stil abstract, având un portofoliu impresionant. Cu toate că în România numele ei nu este foarte cunoscut, Cornelia Petrea se numără printre artiștii ale căror creații se vând foarte bine în străinătate – cu cât mai departe de România, cu atât mai multe.

 +5 MagMob
Tablourile expuse în cadrul evenimentului Haptic Perception sunt de dimensiuni mari – cel mai impresionant tablou este de 2x5 metri, având calitatea de a domina estetic încăperea în care își gpsesc locul. Se potrivesc stilului minimalist de amenajare interioară, fiind acel obiect de tip accent, ce dictează atmosfera încăperii.

 +5 MagMob

 +5 MagMob
Dincolo de o cromatică vibrantă, plină de nuanțe în degrade, textura fiecărei picturi pe pânză este fascinantă. Unele dintre tablouri sunt pictate cu pensula, altele cu cuțitul, altele cu mistria și unele chiar cu... degetul. Vopseaua folosită este un alt atu – Cornelia Petrea folosește paste acrilice cu efecte dintre cele mai variate. Rezultatul? Pânze pe care simți nevoia (și îți este permis) să le atingi.

 +5 MagMob