Divanissimi – canapea și fotolii din... perne de dormitor!

Nu orice piesă de mobilier confortabilă arată și... confortabil. Dacă vreți mobilă care să vă inspire întruna la relaxare totală, Divanissimi are un set complet pentru living. Fiecare piesă – canapea, fotoliu, pouf – se vinde de sine stătător.

 +6
Secretul mobilierului ultraconfortabil/Divanissimi.ro
  |  

Am găsit la Divanissmi unele dintre cei mai nonconformiste și originale mobile pentru living, ideale pentru acele locuințe în care stilul de amenajare e pus în slujba ideii de maxim confort, chiar și la nivel estetic. Secretul celor trei piese pe care vi le arătăm mai jos ține de șezutul și spătarul identice ca design indiferent că vorbim de canapea, de fotoliu sau de micul taburet – sunt realizate sub forma pernelor mari care ne îmbie la somn, seara în dormitor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Canapeaua e denumită Doppio și are un aspect mai puțin obișnuit pentru piața din România. Divanissimi o prezintă drept o canapea cu două fețe, pentru că fiecare dintre pernele care joacă rol de spătar și șezut are fețele în culori diferite, simplu de folosit când pe față, când pe spate. Structura canapelei este din fier, deci foarte rezistentă, contrastând chiar cu aspectul deranjat, lejer, al pernelor. Atât structura fixă, cât și pernele sunt perfect dehusabile.

 +6 www.divanissimi.ro Fotoliul Max de la Divanissimi este un model și mai neobișnuit pentru România.  Pare construit din patru perne mari și mici, așezate ca un culcuș pe o structură suplă metalică. Se sprijină pe patru picioare subțiri dar rezistente, aspectul vizual concentrându-se pe moliciunea pernelor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Taburetul de la Divanissimi se integrează perfect în setul de living, realizat din perne de dormitor, având același design precum canapeaua Doppio și fotoliul Max. Se recomandă chiar a fi cumpărat în ton cu fotoliul, pentru că se potrivesc de minune.
Toate cele trei piese de living de la Divanissimi sunt complet dehusabile. Clienții pot alege culorile dintr-o gamă cromatică foarte variată.


Cum să amenajezi un living românesc în stil mediteraneean

Zilele trecute v-am arătat un proiect pe care arhitecta de interioare Dana Drăgoi l-a realizat în Slatina, transformând o casă românească într-o amenajare în stil mediteraneean. Iată cum a decurs acest proiect în privința livingului.

 +5
Continuăm prezentarea proiectului Danei Drăgoi.
  |  

Casa este dotată de fapt cu două livinguri sau, mai bine zis, cu o zonă de living care se desfășoară atât la parter, cât și la etaj, printr-o combinație de amenajări inedite. În livingul de la parter rolul de vedetă revine unei canapele în forma literei U, menită să adune întreaga familie la un loc. Este un spațiu pentru socializare, pentru stat la o conversație plăcută cu prietenii sau rudele. Canapeaua este tapițată cu o stofă foarte catifelată care întărește impresia de confort și amplasată între două ferestre naturale, completate de o oglindă pe peretele lateral, oglindă ce reflectă ferestrele dând impresia că sunt de fapt trei la număr. Corpurile de iluminat sunt în cromatică aurie, respectiv tonuri fumurii calde, subliniind stilul mediteraneean, dublat și de tapetul inspirat de mozaicuri orientale.

 +5 Dana Drăgoi
Interesantă este soluția de amplasare a televizorului – și anume traversând holul, sub casa scării. În acest fel zona canapelei este una foarte spațioasă, dar încurajează socializarea în loc de a pune accent pe privitul la televizor.  +5 Dana Drăgoi +5 Dana Drăgoi

Urcând scara prevăzută cu o balustradă cu motive vegetale, se ajunge la a doua zonă de living, ceva mai intimă, destinată de fapt celor doi copii ai familiei din Slatina. În acest living, decorat în stil masculin încălzit de mici pete cromatice tipic mediteraneene, piesa cea mai interesantă este un dressing dotat cu o ușă secretă. Pe ușa secretă se ajunge de fapt la mansarda casei, unde este organizat un spațiu de depozitare.  +5 Dana Drăgoi

Zona de relaxare este ceva mai jucăușă decât în cazul primului living – culori ceva mai diversificate, canapeaua fiind extensibilă și decorată cu perne produse pe comandă de ISOFA.
Din acest proiect de amenajare, am lăsat pentru final partea cea mai spectaculoasă: dormitoarele și băile, într-un material viitor.


Shelf – fotoliu cu rol de bibliotecă!

Mobilierul transformabil și mobilierul multifuncțional au apărut din nevoia omului modern de a valorifica la maximum spațiul de care dispune, dar și din dorința de a folosi o singură mobilă în cât mai multe feluri. Shelf este un fotoliu care duce lucrurile mai departe decât oricare altul.

 +3
Mobilier care inspiră pofta de citit/Transforms.ro
  |  

Disponibil în colecția unui furnizor de mobilă transformabilă, Shelf reprezintă chiar o surpriză. Este un fotoliu fix, dar care poartă două funcții majore: asigură un loc de șezut, dar dispune și de o încărcătură specială: rafturi de bibliotecă. Modelul Shelf de la Transforms chiar e o noutate pe piața din România.

Shelf cumulează funcția de fotoliu cu cea de bibliotecă, nu foarte spațioasă, dar suficient cât să ai la dispoziție cărțile pe care urmează să le citești o bună bucată de vreme. Stilul este cel clasic, oricât de modern ar fi ca funcție, designul rămâne unul tradițional, foarte decorativ.

Privit din față, Shelf este un fotoliu din lemn alb, prevăzut cu perne moi de șezut și spătar, dar privit din spate, este o adevărată piesă de bibliotecă cu trei rânduri de polițe. În acest fel, colțul de bibliotecă este inclus fotoliului, iar locul acestei piese este undeva în centrul încăperii, în apropierea unei ferestre, dar în niciun caz lipit de perete. O idee tare simpatică! +3 www.transforms.ro +3 www.transforms.ro


LG a lansat televizorul-RULOU

O noutate absolută în ce privește mobilierul multimedia: LG a prezentat la începutul acestui an televizorul la care nu se aștepta chiar nimeni: când nu vrei să-l mai vezi, dispare. Dar nu oricum, ci se rulează singur într-o comodă ultraminimalistă.

 +3
Televizorul OLED R se face mic și rulează până la dispariție/LG.com
  |  

Modelul de televizor de la LG poartă denumirea de OLED TV R și este disponibil exclusiv în varianta cu diagonală de 165 cm; ecranul e incredibil de subțire. Reprezintă o surpriză absolută prin abilitatea ecranului de a fi rulat automat exact cum se rulează, spre exemplu, o simplă jaluzea de fereastră. Practic un televizor enorm cu ecran plat dispare, ascunzându-se complet într-o piesă de mobilier suplă, scundă și îngustă. Pare aproape magie! Comoda în care se rulează ecranul plat are aspectul unei cutii lungi și înguste, așezate pe un suport argintiu, reprezentând per total o piesă de mic mobilier simplu de integrat într-un living modern sau un dormitor contemporan. +3 www.lg.com

OLED TV R de la LG are și funcția de retragere parțială – un buton de pe telecomandă face ca ecranul să se ruleze până la trei sferturi din suprafață, lăsând la vedere partea de sus a ecranului pe care să fie afișate ora, data și chiar câteva imagini cu rol decorativ. +3 www.lg.com

OLED TV R a fost lansat la începutul acestui an la Las Vegas, cu promisiunea că va fi scos la vânzare la finalul lui 2019. Prețul... mai contează?


Multimo – trei piese rabatabile care te vor surprinde

Cei pasionați de mobilierul multifuncțional, fie că locuiesc în case nu prea spațioase, fie că preferă cât mai puțină mobilă în casă, au și în România câteva magazine exact pe gustul lor. Printre aceste magazine se numără și Multimo, cu o gamă variată de piese rabatabile ce se încadrează tipului lui mobilier multifuncțional.

 +6
Ghicește în ce se transformă această masă!
  |  

Am ales câteva piese mobilier de la Multimo care să fie nu doar rabatabile, ci și surprinzătoare prin funcțiile foarte diferite pe care le au.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Desk este o piesă de mobilier office pentru acasă, care pe perioada nopții se transformă în pat. Nova Desk este deci pat rabatabil și birou în același timp, și în plus dispune și de câteva spații cu rol de depozitare a cărților, un soi de bibliotecă integrată. Deși rabatabil, patul este un model rezistent și stabil, putând rezista la o greutate de până la 250 de kg – pat matrimonial cu dimensiuni de 140x190cm.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Confort reprezintă un alt tip de pat rabatabil, de data asta fiind combinat cu o canapea cochetă. Principiul este același – ziua această piesă de mobilă asigură zona de relaxare, iar pe durata nopții asigură spațiul de dormit. Nova Confort trece de la canapea la pat printr-o simplă mișcare. Nu lipsesc nici în acest caz corpurile de tip rafturi pentru bibliotecă.

 +6 www.mobilierinteligent.ro În sfârșit, Nivo Lux e cea de-a treia piesă surprinzătoare de la Multimo – o măsuță de cafea cu aspect clasic, capabilă să se transforme într-o masă de dining cu șase locuri. Are trei trepte de reglare, mecanismul fiind unul bazat pe arcuri. Finisajul completează funcționalitatea, Nivo Lux având picioare de inspirație barocă, din lemn masiv, iar blatul din pal melaminat lucios, cu aspect de piatră.
Toate aceste piese de mobilier dar și altele asemănătoare pot fi văzute și testate la showroom-ul din Șoseaua Dobroești nr.7.