Boluri unicat din lemn de toate felurile

Imagine Design Make este un atelier din Cluj-Napoca care nu lasă nicio bucată de lemn să se irosească. Execută la comandă, dar nu numai, mobilier de toate felurile, din cele mai variate și chiar dificile esențe de lemn. Cele mai apreciate sunt însă bolurile lor pentru bucătărie.

 +11
Imagine Design Make – o afacere interesantă din Cluj.
  |  

Bolurile marca Imagine Design Make sunt oarecum inedite într-o epocă modernă în care pentru veselă accentul cade pe materiale cât mai suple, create fiind în diverse forme și dimensiuni din lemn de toate felurile. Sunt ultrarezistente, dar și încântătoare prin design și aspectul finisajului. Iată câteva exemple:

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Acest bol are o istorie interesantă, plină de mister – pur și simplu creatorul lui nu a reușit să identifice esența bucății din lemn din care l-a cioplit.


 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro De o culoare ceva mai roșcată, acest bol de la Imagine Design Make a ieșit dintr-o bucată de lemn de prun rămasă de la o piesă mare de mobilier. Are diametrul de 17 cm și arată atât de bine, încât poate fi folosit și numai ca obiect decorativ.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Fructiera din imagine provine dintr-o bucată de lemn de tuia și are diametrul de 25 cm. Finisajul absolut natural pune în valoare micile detalii unicat ale lemnului.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Acest bol a fost cioplit cu mare ambiție dintr-o bucată de lemn de frasin. Are diametrul de 22 cm, dar principala calitate a lucrării ține de grosimea piesei – doar 3 mm, astfel că bolul pare translucid.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Iată și un bol ușor alungit, cu margini neregulate. Este din lemn de nuc românesc și are un diametru de 30 de cm. Designul duce cu gândul la stilul marin. Frumusețea lemnului e evidențiată prin folosirea unui lac dat în strat gros.
 


Cum să amenajezi o bucătărie românească în stil mediteraneean

Am primit la redacție un mesaj din partea arhitectei de interioare Dana Drăgoi: a ținut să ne prezinte un proiect ambițios, și anume transpunerea stilului mediteraneean într-o casă din... Slatina. Nouă ne-a plăcut, așa că vă arătăm și vouă proiectul!

 +6
Proiect îndrăzneț în România, realizat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi
  |  

Dintru început, suprafața casei a reprezentat un atu la care visează orice arhitect de interioare, o suprafață generoasă, cu terase închise, complet sau parțial, cu mai multe încăperi de baie și cu un spațiu de hol suficient de mare pentru a fi dotat cu masive corpuri de dulap. Dar s-o luăm cu începutul!

Terasa închisă complet a fost transformată într-unul dintre spațiile cele mai primitoare ale casei, combinând stilul mediteraneean prin cromatică și materiale cu stilul modern, punctat de piese de mobilier absolut necesare. Printre ele – un grătar cu aspect rustic, dar care funcționează la cele mai înalte standarde. Se poate găti în condițiile cele mai bune, fără ca terasa să se umple de miros sau aburi, grație unei hote performante. Cuptorul e îmbrăcat în piatră naturală, mozaic de travertin, disponibil la Dedeman.

De o parte și de alta a cuptorului se îmbină două zone în mod cursiv – în dreapta o chicinetă cu design mediteraneean, în stânga o zonă de relaxare compusă din canapele modulare. Nu putea lipsi masa pentru oaspeți cu blat din lemn masiv, completată de un șir de scaune... invizibile de la Domicilio. Terasa e prevăzută cu propriul corp de baie, în care elementul-vedetă este o oglindă foarte înaltă, aurie. +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi


Bucătăria propusă de Dana Drăgoi nu s-a lăsat înlocuită de terasa închisă, ci a fost amenajată într-un stil mediteraneean ceva mai clasic, prin nuanțele de pastel ale cromaticii și designul sofisticat al pieselor de mobilier. Numărul complet al elementelor o introduce totuși în stilul modern: zonă de dulapuri, zonă de luat masa, zonă de gătit, zonă de tip bar. Scaunele de bar, realizate pe comandă pentru a se potrivi înălțimii barului, sunt elementul de accent, într-o culoare de mare învolburată, în vreme ce peretele de accent al bucătăriei duce cu gândul la culoarea nisipului ud. Masa și scaunele au fost comandate la Romina Furniture. +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi
Revenim zilele următoare cu amenajarea livingului, respectiv a dormitoarelor!


Mobilier inoxidabil într-o casă de secol XVII

Când spui bucătărie din oțel inoxidabil, te gândești la o casă foarte modernă, chiar plină de tușe îndrăznețe. Și totuși, italienii de la Abimis au răspuns provocării de a îmbrăca în oțel inoxidabil o bucătărie veche de sute de ani.

 +4
Bucătăria Atelier by Abimis împacă stilul modern cu cel clasic/Cavalleri.com
  |  

E vorba despre o veche construcție de secol XVII din apropierea Parisului, construcție căreia i s-a acordat o nouă șansă la viață. Echipa de arhitecți de interioare, echipă condusă de Julie Smith,  care s-a ocupat de renașterea clădirii, fostă fermă de familie, a dorit să o aducă în vremurile contemporane fără a o curăța complet de încărcătura istorică.

A fost ales un stil clasic cu accente rustice pentru a pune în valoare finisajele istorice, dar a da casei completă funcționalitate. Conceptul: transformarea fostei ferme într-un mic castel care să atragă admirația.

Așa s-a ajuns la dotarea bucătăriei cu produse de la celebrul brand italienesc Abimis. S-a optat pentru bucătăria Atelier, din oțel inoxidabil, dar adaptată perfect cerințelor estetice și funcționale ale construcției. Suprafața generoasă a bucătăriei a fost dotată după planurile bucătăriilor actuale, cu zonă de preparare a mâncării, respectiv zonă de curățare a alimentelor și coacere. Pe scurt, în mijlocul bucătăriei a fost plasată o insulă robustă, de formă rectangulară, care să joacă rol inclusiv de zonă de socializare a familiei. Insula este concepută sub forma unui modul impozant, cu nenumărate spații de depozitare sub forma sertarelor și dulapurilor în egală măsură. Material: oțel inoxidabil, un material de impact, ultrarezistent și care să reflecte în același timp finisajele istorice ale bucătăriei. Blatul de lucru este din gresie colecția Pietra Serena.

În ce privește zona de spălat și copt mâncarea, s-au păstrat pe cât a fost cu putință vechi piese de mobilier de secol XIX, dar recondiționate în așa fel încât să poată deveni perfect utilizabile. Pentru integrarea în conceptul Atelier by Abimis, aceste corpuri de dulap au fost îmbrăcate în oțel inoxidabil. Pentru blaturi s-a folosit tot gresia Pietra Serena. Lavoarul din piatră a fost plasat chiar în locul vechii chiuvete. Și în acest fel, s-a obținut o bucătărie franco-italienească, extrem de primitoare, gata să devină principala încăpere a clădirii. +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com
 


Vibra – masa care vibrează la nevoile clientului

BucinMob este un nume deja consacrat pe piața producătorilor de mobilier outdoor din lemn masiv, dar ultimele lor colecții fac tot mai mult pasul la interiorul casei. O colaborare cu designeri de produs talentați a adus piesele de mobilă BucinMob mai aproape de clienți, iar masa Vibra, lansată recent, este un model versatil, croit exact pe cerințele fiecărui cumpărător în parte.

 +4
O piesă de mobilier extensibilă în trei variante/Bucinmob.ro
  |  

Ceea ce atrage în mod special la masa Vibra de la BucinMob este capacitatea de a se plia pe mai multe dintre așteptările clienților, pornind de la dimensiuni și ajungând până la materiale sau cromatică. Mai rar o piesă de mobilier din lemn natural, atât de versatilă. +4 www.bucinmob.ro +4 www.bucinmob.ro

Vibra de la BucinMob este confecționată din lemn masiv, clientul putând alege esența lemnoasă – stejar sau fag. Există trei variante de dimensiuni pentru masa Vibra de la BucinMob, fiecare dintre acestea având o extensie generoasă de 45 cm – 140x90x75cm, 160x90x75cm, respectiv 180x90x75cm. Și cromatica blatului de masă Vibra este la discreția clientului, care poate opta fie pentru varianta natur, fie pentru variante diverse de culoare – alb, albastru, verde. +4 www.bucinmob.ro

Ca design, masa Vibra de la BucinMob amintește de mesele tradiționale românești cu accente rustice, dar executat în stil aproape minimalist, curat, cu picioare rezistente, și în același timp suple. Forma blatului este dreptunghiulară ceea ce o recomandă familiilor numeroase, dar colțurile sunt rotunjite aducând designul în stilul contemporan.
Preț? Foarte accesibilă financiar este masa Vibra de la BucinMob. În funcție de dimensiunea dorită, masa costă între 1400 și 1250 de lei, iar de-a lungul lunii iunie, clienții beneficiază de o reducere atrăgătoare de 30%.

 


Bucătării retro pentru spații mici

O bucătărie mică, primitoare, caldă și perfect funcțională la standarde moderne nu trebuie să fie doar un vis frumos. Soluția este stilul retro, adaptat nevoilor contemporane din punct de vedere al spațiului, dotărilor și chiar materialelor.

 +4
 MagMob
  |  

Și acestea fiind spuse, am găsit un furnizor de astfel de bucătării retro-moderne: Kuechentreff. În spatele acestui nume stă o colecție impresionantă de bucătării de lux, create în Germania de brandul Nobilia pentru clienții din România. Adică, bucătării adaptate spațiilor deloc generoase, tipice locuințelor din țara noastră.


Despre bucătăriile Kuechentreff:
Designul este personalizat de la un produs la altul, pentru a corespunde așteptărilor și preferințelor clientului. Pentru bucătăriile în stil retro-modern, materialul de bază este cel mai adesea lemnul masiv. Accentele moderne sunt date micile detalii/accesorii tehnice, menite să ușureze la maximum folosirea fiecărei piese de mobilier. Cromatica este una primitoare, luminoasă, de culori pastelate, uneori neutre, compensate de accesoriile metalice în finisaj vintage – auriu, cupru. Electrocasnicele ideale sunt cele adaptate estetic acestui stil, în primul rând adaptate cu ajutorul unor culori vibrante precum galben, turcoaz, verde, chiar roșu. +4 MagMob Căldură și accente moderne în spațiul preferat al casei/Kuchentreff.ro  +4 www.kuechentreff.ro +4 www.kuechentreff.ro


Despre furnizor:
Reprezentanța Kuechentreff din România are sediul în Ilfov și oferă clienților nu doar modele de personalizat, ci și consiliere la nivel estetic. Se asigură transportul pieselor de mobilier, montajul la domiciliu, și la cerere este disponibilă și o ofertă de electrocasnice care să se potrivească perfect bucătăriei Kuchentreff aleasă.