Form – noutăți de la Mobila Dalin

În ton cu sezonul primăverii și nevoia de înnoire a mobilierului, Mobila Dalin a lansat recent printre colecțiile sale de fotolii pentru living un model inspirat de spațiile tinerești. Este vorba despre fotoliul Form - stil minimalist, caracterizat prin forme clare, simple, eficiente.

 +4
Alege culoarea, stofa și modelul de picioare dorit!MobilaDalin.ro
  |  

Ideal pentru livinguri sau pentru colțul de relaxare al dormitorului, fotoliul Form de la Dalin este o piesă de mobilier menită să joace un puternic rol atât funcțional, cât și estetic în cadrul amenajării. Forma rotunjită și cu brațe incluse în tapițerie îl face un fotoliu primitor și pe atât de relaxant.  +4 www.mobiladalin.ro

Materialele sunt cele deja obișnuite pentru producătorul de mobilă din Reghin:
•    Lemn masiv de fag și multistrat pentru elementele ce compun structura
•    Țeavă metalică pentru picioare
•    Împletitură de chingi elastice ca bază a șezutului, plus poliuretan de densitate medie
•    Stofă sau piele pentru materialul de acoperire a fotoliului Form.

Sunt două variante de model în ce privește picioarele fotoliului Form – varianta cu bară ori-zontală prinsă pentru un plus de stabilitate între cele două picioare de forma trapezului, res-pectiv picioare de tip balansoar. Această ultimă variantă este recomandată pentru dormitorul matrimonial sau pentru camera copilului. +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

Gradul generos de personalizare a mobilierului fiind una dintre cărțile de vizită ale Mobilei Dalin, și fotoliul Form poate fi comandat în nenumărate variante de culoare, atât în ce privește tapițeria, cât și culoarea picioarelor.


Publicitate

Select Design - colecții noi de mobilă americană

Select Design by Diana Șucu este conceptul sub care românii pot avea în locuințele lor colecții de mobilă cu specific american. Stilul este unul clasic elegant, cu accente glamour, ca-n filme. Colecțiile reprezentative sunt Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.

 +8
  |  

La început de toamnă, Select Design by Diana Șucu anunță îmbogățirea magazinului din București cu noi colecții de mobilier în cadrul celor trei game deja binecunoscute. Ethan Allen, Caracole și Bernhardt au fost completate cu piese de mobilier unice pe piața românească, respectând nevoia de confort elegant, de strălucire clasică și funcționalitate modernă, o combinație de tehnologie modernă și meșteșug tradițional.

„Aceste noi colecții se disting prin detalii uimitoare, design unic, țesături fresh, siluete delicate și materiale neașteptate. Sunt modele elegante, într-o paletă rafinată de culori neutre sau pasteluri dulci. Alături de accentele metalice, acestea evocă un sentiment de calm, accentuând în același timp unicitatea fiecărei siluete în parte”, se arată în comunicatul de presă.

În colecția Caracole au fost lansate piese create de maeștri ai designului, precum Thomas Sheraton sau George Hepplewhite, folosind materiale și accesorii de feronerie de cea mai bună calitate. Finisaje spectaculoase, accente decorative pline de originalitate, soluții inedite de design, materiale strălucitoare sau catifelate, toate acestea compun noile colecții Ethan Allen, Caracole și Bernhardt, în cel mai pur stil american cu putință.

Select Design by Diana Șucu vă așteaptă în showroom-ul din Băneasa pentru a vă convinge cu ochii dumneavoastră. +8 www.selectdesign.ro Birou din colecția Bernhardt  +8 www.selectdesign.ro Birou și oglindă Cararole  +8 www.selectdesign.ro Bufet Bernhardt  +8 www.selectdesign.ro Canapea din colecția Caracole  +8 www.selectdesign.ro Canapea Ethan Allen  +8 www.selectdesign.ro Comodă cu oglinzi, colecția Caracole  +8 www.selectdesign.ro Fotoliu american în colecția Ethan Allen


West Wood Works – mobilier din lemn de pus pe foc

Din dorința de a combina arta reciclării cu arta mobilării, tot mai mulți tineri se îndreaptă spre înființarea unor ateliere de mobilă confecționată din lemn salvat de la o moarte sigură. Fie că e vorba de copaci uscați sau de bucăți de grindă veche, orice poate deveni o piesă de mobilier unicat.

 +6
Piese unicat, realizate la comandă în Banat/West Wood Work
  |  

E într-adevăr o artă să iei o bucată veche și stricată de lemn și s-o transformi într-o piesă de mobilier pe care oamenii să dea bani ca s-o poată avea acasă. Dar asta reușesc să facă tot mai multe ateliere tinere. Printre acestea, și West Wood Works din Moșnița Veche, sat din județul Timiș. Colectează bucăți de lemn masiv, bune de aruncat, și cu multă pasiune și pricepere le transformă în piese de mobilă unicat.

Ce e așa diferit la ei față de alte astfel de ateliere de tâmplărie? West Wood Works propune un concept destul de special: mobilă la comandă din lemn masiv reciclat. E un atelier de mobilă înființat cu mai puțin de un an în urmă, dar care se bucură deja de o colecție de piese de mobilier cu adevărat unice. Materialul lemnos are proveniență variată – de la bucăți de grindă veche de peste o sută de ani la lemn de păr recuperat și tratat contra dăunătorilor. Un tratament special pe care cei de la West Wood Works îl aplică, mai ales în cazul lemnului avariat: golurile lăsate de noduri sau în urma procesului de curățare sunt umplute cu rășină epoxidică transparentă, astfel încât să nu existe posibilitatea zgârierii, iar întreaga suprafață a piesei de mobilă să poată fi plăcută la atingere. +6 West Wood Work +6 West Wood Work

În general, în atelierul West Wood Works sunt confecționate mese și măsuțe de cafea cu design inspirat de bucățile de lemn reciclate, corpuri de depozitare precum comode și noptiere, dar și accesorii precum cuiere de haine sau cuiere de bucătărie; totuși, designul este unul original, mai rar întâlnit în alte ateliere de mobilă la comandă – picioare în forme atipice, blaturi cu margini neregulate, blaturi duble. Fiecare piesă se execută pe dimensiunile clientului și nu există două piese de mobilă West Wood Works care să arate identic. Sunt cu adevărat piese de mobilier unicat, la comanda fiecărui client în parte.

Oricare dintre piesele de mobilă West Wood Works poate fi comandată cu ajustări la nivel de dimensiuni; finisajele sunt uleiuri ecologice, non-toxice, și transparente, menite să pună în valoare fibra naturală a lemnului. „Dorești o piesă unică din lemn masiv? Noi te putem ajuta!” – datele de contact West Wood Works sunt telefon 0765 258 994, email: westwoodworks.www@gmail.com. Programul de lucru este zilnic între orele 09:00 și 18:00. +6 West Wood Work +6 West Wood Work +6 West Wood Work

 


Publicitate

Disofa – canapele pentru copii

În general, mobilierul pentru copii e destinat camerei copiilor. Dar unii producători de mobilă din România au inclus în colecția lor de mobilier pentru living, spre exemplu, mobilă de copii. Adică, seturi de pufuri și chiar canapele.

 +4
Mobilier de living pe măsura celor mici/Disofa.com
  |  

Unul dintre acești producători este Disofa, un brand specializat în fabricarea de canapele și fotolii, iar pe plan secund de paturi la comandă, cu design italienesc. În colecția lor de canapele inovatoare am descoperit și o canapea destinată celor mici. Modelul poartă denumirea de Lemon Kids și este copia fidelă, la scară mică, a unui model de canapea pentru adulți.

Canapeaua Lemon Kids de la Disofa are un design modern, plin de culoare – s-a ales o nuanță vibrantă de galben roșiatic – ceea ce o face cu atât mai mult pe gustul copiilor. Este o canapea pe picioare din metal vopsit, cu structură din lemn stratificat. Stofa care îmbracă canapeaua Lemon Kids de la Disofa este un material textil special conceput pentru mobila destinată copiilor – de proveniență italienească, se curăță foarte ușor și, conform producătorului Disofa, nu reține mirosurile grele.

Mulțumită formei rotunjite pe interior a brațelor canapelei, Lemon Kids e ideală pentru privit la televizor dar și poate fi folosită și într-o poziție de pat în timpul citirii unei cărți. Spătarul nu este foarte înalt, asigurând de asemenea, prin forma ușor bombată, un bun sprijin al spatelui.   +4 www.disofa.com

O altă variantă de mobilă de living pentru copii de la Disofa o reprezintă setul de pufuri Jolly care poate fi folosit de fapt de întreaga familie. Setul Jolly conține mai multe module cu funcționalități variate: pat, scaun, fotoliu. E conceput cu gândul la nevoia de socializare și joacă a copiilor, Jolly putând fi configurat în mai multe feluri. Disofa a ales pentru setul Jolly un material textil în două variante, la alegerea clientului: stofă din bumbac, respectiv catifea. Toate modulele sunt dehusabile, tapițeria putând fi curățată ori de câte ori se simte nevoia. Poate fi comandat la Disofa în mai multe variante de culoare. +4 www.disofa.com +4 www.disofa.com

Indiferent de piesele de mobilier alese, la Disofa transportul este gratuit în Brașov; în restul țării costurile de livrare sunt de asemenea gratuite atunci când comanda este mai mare de 800 de lei.


Mi TV Lux OLED – primul televizor transparent!

Tehnologia pentru acasă intră într-o nouă eră – Xiaomi anunță lansarea unui produs revoluționar care va schimba felul în care ne uităm la televizor. E vorba despre un model de televizor cu ecran subțire, fabricat cu maximă transparență. La propriu.

 +3
Un produs inedit, fabricat de Xiaomi/Mi.com
  |  

Cu ocazia aniversării a zece ani de activitate, Xiaomi lansează în China primul televizor transparent produs în serie. Pornește de la designul unui televizor obișnuit, numai că ecranul este complet transparent, reflectând interiorul încăperii în care se află. Modelul de televizor poartă denumirea Mi TV Lux OLED și are un preț pe măsura performanței: în jur de 6000 euro. Este primul televizor transparent disponibil publicului larg.

Televizorul Mi TV Lux OLED se bazează pe tehnologia TOLED, adică componente perfect transparente, toate firele, mufele și alte elemente care de obicei stau ascunse în carcasa neagră a unui televizor plat fiind mutate la bază, în piciorul rotund al televizorului. Ceea ce înseamnă că atunci când televizorul Mi TV Lux OLED este închis, arată ca o ramă foto din sticlă transparentă – se poate vedea totul prin ea. Când televizorul Mi TV Lux OLED este pornit, imaginile emise lasă impresia că plutesc în aer – o senzație chiar uimitoare. Ecranul primului televizor transparent din lume este unul evident ultrasubțire, de numai 5.7mm.

Lansat cu două zile în urmă, pe 16 august 2020, televizorul transparent Mi TV Lux OLED este disponibil la vânzare în China. Nu este deocamdată clar dacă primul televizor transparent din lume se va găsi cât de curând și pe alte piețe ale lumii.  +3 www.mi.com +3 www.mi.com