logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

În mare trend: canapeaua cu spate DUBLU

Cu cât suprafața livingului e mai mică, logic ar fi să folosim mobilă în stil minimalist. Dar azi la modă sunt canapelele enorme, atât de mari, încât nu pot fi așezate decât în mijlocul camerei. Pare un lux al celor cu spații generoase, dar e de fapt o soluție practică.

canapea_profil_ikea-3772
Canapea cu zone despărțitoare pentru același living/Ikea.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  20 Decembrie 2018

Nici nu știm cum să le numim – canapele cu insule, probabil. Sau canapele cu spate dublu. Sau canapeaua spate în spate. Sunt canapele cu două părți de șezut între care se găsește spătarul. De regulă, au adâncimi considerabile, dar nu sunt tocmai înalte, ci trec în categoria canapelelor joase. Se produc astfel de modele și în România și sunt apanajul mobilei modulare. De ce sunt însă o soluție extrem de practică chiar și în spații nu prea generoase?

Insula 001

 

  • Canapelele de tip insulă sau spate în spate se poziționează în mijlocul livingului, devenind în sine un instrument de delimitare a încăperii. Nu mai e nevoie să folosim alte piese de mobilier pe post despărțitor.
  • Canapelele de tip insulă devin astfel centrul atenției și permit păstrarea liberă a colțurilor camerei pentru a circula cu ușurință, spre diferență de sufrageriile tradiționale în care toți pereții sunt burdușiți cu mobilă, de nu mai ai pe unde trece.
  • Faptul că dispun de două zone de folosire a canapelei face din aceste insule piese de tipul 2 în 1. Cele două zone, despărțite de spătar, se pot folosi pentru activități diferite și în momente distincte ale zilei. Una dintre zone va fi amplasată în fața televizorului, devenind zona de media, iar cealaltă față poate fi completată cu o măsuță de cafea și cu un lampadar pentru a fi folosită ca zonă de socializare sau lectură.

Producătorii de mobilă le confecționează deja din materiale cât mai plăcute la atingere și în combinații de culori. Astfel, canapeaua insulă devine inclusiv o pată cromatică ce poate dicta apoi întreaga amenajare. De încercat!

www.gadgetify.com
www.IKEA.ro
www.truemodern.com
www.divanissimi.ro

 

Publicitate