logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

În trend: mobilierul din rattan

Suplu, aerisit, simplu de mutat și asortat, mobilierul din rattan este o adevărată modă în amenajările interioare. Ultima oară a făcut senzație în anii 70 ai secolului trecut, și astăzi revine în forță. Dar începuturile mobilierului din rattan merg cu mult în trecutul omenirii.

ratan-4741
Pe cât de vechi, pe atât de actual/Target.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Decembrie 2019

Mobilierul din rattan se numără printre trendurile deja anunțate ale anului 2020. Are toate calitățile pentru o revenire triumfală, aducând cu el și unele accente retro. Dar dincolo de asta, mobilierul din rattan dă o stare de pace, de relaxare, amintind celor mai mulți dintre noi de vremuri în care viața părea mai tihnită. Pentru români, mobilierul din rattan duce cu gândul la casele de vacanță.

 

Istoria mobilei din rattan…
…ne duce cu mult înapoi, în trecutul omenirii. Cu mii de ani în urmă, mobilierul din rattan era la mare preț în Egipt. S-a descoperit un pat împletit din rattan chiar în mormântul lui Tutankhamon,  dar se pare că acest tip de mobilier a fost inventat în India, evoluând din tradiționalele coșuri pe care femeile le purtau ca mijloc de transport pentru bunurile destinate casei. Mobilierul împletit s-a impus apoi și în Roma Antică, aducând un aer exotic și odihnitor în special sub formă de scaune sau fotolii.

www.coricraft.co.za
www.cb2.com

Ulterior, mobilierul din rattan a cunoscut o nouă perioadă de înflorire abia în secolul al XVII-lea, fiind descoperit de englezi și francezi. Începând cu secolul al XIX-lea, rattan-ul se mută în dormitoare, fiind recomandat sub formă de tăblie pentru pat.  

Mobilierul din rattan va fi în vogă și în anul care vine. E vorba de mobilă de interior, rattanul urmând să se regăsească sub forma unor elemente precum spătar sau șezut, tăblie de pat, blat de masă, uși pentru dulapuri. Explicația? Trendurile anului 2020 urmează a aduce ideea de natural, de mediu înconjurător și mai mult în casele oamenilor moderni, continuând o modă începută încă din anii trecuți.

Publicitate