Lava – o masă dintr-o suprafață continuă

Prezenți pe piața designului de produs din România de circa zece ani, cei trei parteneri de la Atelier Mass ne surprind cu piese de mobilier create într-un mod fantezist, dar caracterizate printr-o funcționalitate desăvârșită. Spre exemplu, masa Lava.

 +2
Design și funcționalitate uimitoare/Ateliermass.ro
  |  

Această piesă de mobilier pentru living a fost lansată în cadrul Romanian Design Week 2018, dar continuă să rămână o noutate pentru consumatorii de mobilier original. Conceptul se bazează pe o provocare: o piesă de mobilier reprezentând o suprafață continuă, fără întreruperi, menită să creeze impresia de imponderabilitate. Forma este una neobișnuită, o combinație de margini ascuțite și colțuri rotunjite, cu un aspect neregulat, marcată de adâncimi neașteptate la nivelul picioarelor de susținere. Pe scurt, masa Lava nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum – o piesă cu adevărat unicat.

Masa Lava a fost lansată în două variante de culoare – albă, respectiv neagră – dar este disponibilă la comandă în mai multe culori; clientul poate alege și între cele două feluri de finisaj, lucios sau mat. „Gama variată de culori, precum și modalitățile de finisare mată sau lucioasă fac ca aceasta masă să fie potrivită pentru diferite tipuri de amenajări.” – se arată pe site-ul Atelier Mass. Ca material de lucru, masa Lava este creată din fibră de sticlă vopsită, ceea ce îi asigură o greutate redusă, dar în același timp și rezistență în timp. +2 www.ateliermass.ro

Despre Atelier Mass
Atelier Mass a fost înființat în 2011 la Cluj, de către o echipă de arhitecți ce lucraseră deja împreună în cadrul unor proiecte, ani de zile. Misiunea acestui atelier este de a îmbunătăți traiul în mediul urban prin soluții de design inovator.


IntroDesign – trei fotolii uluitoare

Dacă ești în căutarea unor piese de mobilier absolut surprinzătoare prin forme și stil, cele mai mari șanse de succes le ai în București, la galeria IntroDesign. De aici se poate achiziționa mobilă creată de cei mai renumiți designeri internaționali.

 +4
Design ieșit din comun./Introdesign.ro
  |  

Atunci când vine vorba de amenajarea unui living, piesele ce mai importante ca impact estetic sunt fotoliile. În ultimii ani au devenit adevărate piese de accent, prin culoare, formă, mărime și locul în care se amplasează – suficient de central încât să atragă imediat privirea. Am ales din portofoliul IntroDesign trei modele de fotolii care să dicteze amenajarea interioară a spațiului prin designul plin de creativitate.

 +4 www.introdesign.ro Voido este o creație a designerului israelian Ron Arad și poate fi folosit atât indoor, cât și outdoor. Forma atipică îl recomandă pentru momentele de relaxare totală, inspirând un mic somn de după-amiază sau lecturarea unei cărți. Stilul în care se încadrează este cel contemporan, Voido având calitățile a două piese într-una singură – fotoliu și balansoar.

 +4 www.introdesign.ro Dream reprezintă un proiect ambițios al designerului japonez Tadao Ando; având datele unui scaun office și confortul unui fotoliu (în variantă tapițată), Dream este o prezență cu adevărat neașteptată în orice interior l-ai pune. Conceput din lemn stratificat, combină suplețea designului cu robustețea elementelor, ducând la o piesă ce pare în același timp elastică și masivă.

 +4 www.introdesign.ro Fotoliul Nimrod duce imediat cu gândul la interioarele inspirate de filmele SF. Jucăuș și tineresc, are un design simplu, completat de accesorii care dau personalitate piesei. Structura este din polietilenă, iar pernele sunt din poliuretan expandat – husele sunt detașabile. Nimrod face parte din portofoliul designerului Mark Newson și poate fi considerată o piesă destinată atât spațiilor imdoor, cât și outdoor.

Galeria IntroDesign se găsește pe Calea Dorobanților, în centrul Bucureștiului și propune mobilier pentru întreaga casă, sub forma unor colecții de impact. „Încă din 2002 ne-am propus sa onorăm designul autentic și să prezentăm o selecție originală de branduri recunoscute sau de avangardă, focusându-ne pe creații menite să treacă testul timpului și să devină adevărate piese de colecție. Veți regăsi în portofoliul nostru mobilier divers pentru întreaga casă, de la canapele și fotolii până la mese, scaune, paturi, măsuțe, rafturi cât și o mulțime de decorațiuni inedite. Portofoliul nostru cuprinde creatii semnate Charles şi Ray Eames, George Nelson, Verner Panton sau Eero Aarnio, dar şi de către staruri ale momentului precum Ronan şi Erwan Bouroullec, Jasper Morrison, Mathew Hilton, Konstantin Grcic, Autoban sau Donna Wilson.” – se arată pe site-ul galeriei.


Mobila Dalin – reduceri de neratat!

Mobilier fabricat în România, design original, materiale de cea mai bună calitate și... reduceri de preț. Mobila Dalin a dat startul unei campanii prin care dorește ca tot mai mulți români să se bucure de calitatea pieselor sale, la prețuri surpriză!

 +4
Promoții și calitate/MobilaDalin.ro
  |  

Până la sfârșitul lunii iunie 2021, Mobila Dalin anunță prețuri promoționale pentru colecția de piese de mobilier din lemn masiv. Oricare dintre modelele colecției beneficiază de o reducere de preț de 20%, indiferent că e vorba despre mese sau bufete dining.

Colecția Dalin de lemn masiv cuprinde mai multe variante de masă pentru dining și câteva modele de bufet pentru veselă. Numitorul comun al acestor piese este lemnul masiv de stejar sălbatic, pus în valoare prin felul în care s-au păstrat și integrat designului crăpăturile, nodurile și micile decolorări ale materiei prime.

În colecția lemn masiv a Mobilei Dalin intră șapte mese, diferite la nivel de formă și mai ales în ce privește picioarele; toate sunt din material metalic, dar în interpretări diferite de stil, mergând de la cel rustic până la cel contemporan. Cel mai nou este modelul de masă Vanity, cu finisaj argintat, în deplină armonie cu stilul modern al picioarelor. Compusă din două blaturi de sine stătătoare, masa Vanity pune în valoare frumusețea materialului natural, marginile fiind păstrate cu ondulările specifice lemnului.  +4 www.mobiladalin.ro Masă Vanity

„Cu o varietate de materiale, texturi și culori pe care le pune la dispoziția clienților, produsele Mobila Dalin încurajează creativitatea și personalizarea spațiilor de interior în funcție de personalitatea și dorințele clienților.” – se arată pe site-ul Mobila Dalin.

 +4 www.mobiladalin.ro Bufet Antares  +4 www.mobiladalin.ro Masa Harmony


Mobila Dalin – tapițate cu protecție împotriva bacteriilor

Unul dintre cei mai renumiți și apreciați producători de mobilă tapițată din România, Mobila Dalin, a ales să introducă în gama sa de mobilier pentru living materiale menite să transforme casa într-un loc cu protecție împotriva bacteriilor și virusurilor.

Dublă protecție prin componentele Aquaclean și Safe Protect/MobilaDalin.ro
  |  

Mobila Dalin vine cu o noutate potrivită pentru vremurile pe care le trăim: stofele Aqua Clean din colecțiile de mobilier tapițat oferă o dublă protecție – componenta Aqua Clean limitează pătrunderea bacteriilor și virusurilor în țesătură, iar componenta Safe Protect protejează împotriva acestora, reducându-le activitatea. Este o combinație inspirată de vremurile pandemice pe care le trăim, combinație care poate pătrunde în case sub forma mobilierului tapițat de orice fel – fotolii și canapele, paturi, taburete.

Cum protejează Safe Protect mobilierul Dalin?

Componenta Safe Protect a fost introdusă în gama țesăturile Aqua Clean începând cu anul 2019. Felul în care acționează este explicat chiar de producătorul Dalin: limitează capacitatea de reproducere a bacteriilor, reducând numărul lor, respectiv acționează asupra barierei lipide și în contact cu apa are efect de solubilitate asupra virusurilor. Astfel că pentru a te asigura că ai mobila tapițată e suficient să folosești o cârpă înmuiată în apă sau pur și simplu aspiratorul cu peria pentru mobilier.
Aqua Clean și Safe Protect au certificate ISO și și-au dovedit eficiența după mai mulți ani de utilizare.

Cu toate că e prea devreme pentru a vorbi de stofe AntiCovid, după cum însuși Mobila Dalin precizează, „În cazul nostru, putem afirma că Safe Front® previne răspândirea și replicarea coronavirusurilor similare acționând direct asupra învelișului său, distrugându-l și dezactivând virusul, menținând un nivel optim de igienă pe canapeaua dvs.”


Möbius – canapea pentru îndrăgostiți

Conceptul de mobilier pentru îndrăgostiți revine în actualitate. Un designer din Marea Britanie a creat o canapeluță șic, în stil modern, special pentru cupluri. Are numai două locuri, orientate de așa manieră încât te face să nu-ți iei ochii de la persoana iubită.

 +2
Creativitate la infinit/Bazaar-london.com
  |  

E vorba despre canapeluța Möbius, concepută de Lauren Colquhoun pentru platforma Bazaar. Piesa de mobilier face parte din categoria mobilierului de lux, atât prin preț, cât și prin design. Prevăzută cu numai două locuri, canapeluța Möbius nu poate sta decât undeva în centrul încăperii, având două spătare dispuse în direcții opuse, ceea ce face ca cei doi să poată sta de fapt unul lângă altul, dar față în față, ținându-se de mâini.

Sursa de inspirație, dincolo de nevoia de dragoste și intimitate în cupluri, pare să fie banda lui Möbius – un tip de suprafață având o singură față și o singură margine, ceea care a dat și denumirea. Rezultă un design cursiv, suav, care pe unii îi duce cu gândul la simbolul infinitului, pe alții la curgerea apei.

„Este piesa mea favorită! În crearea acesteia m-am inspirat din moda anilor 1880 în industria mobilierului, luând drept sursă banda lui Möbius, dar și scaunele pentru îndrăgostiți.” – a mărturisit Lauren Colquhoun.

Canapeluța Möbius este o piesă de mobilier tapițat, îmbrăcată complet în catifea albastră. Se poate achiziționa numai la comandă, și este disponibilă în mai multe culori. Prețul: 13.195 lire sterline.  +2 www.bazaar-london.com