logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mezanin: idei de amenajare la îndemâna oricui

Mezaninul e cea mai bună soluție ca spațiu de depozitare, indiferent că locuim la vilă sau în apartament.

www.eatwell10.com
Patru soluții pentru mezanin - Eatwell10.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  04 Ianuarie 2016

Dacă pentru hotelurile cochete și intime, mezaninul este locul în care se organizează servirea meselor, în căminul fiecăruia, același element are menirea de a îndeplini două cerințe: cea estetică și cea practică, a depozitării.
În ultimii ani, mezaninul a devenit un adevărat trend de amenajare în cazul apartamentelor mici sau chiar a garsonierelor moderne, dar care suferă din lipsă de spațiu. La mezanin se amenajează, în acest caz, dormitorul, cel mai adesea deasupra băii sau a unui dressing. În acest fel, dormitorul capătă nu doar o dimensiune a misterului ("Unde este oare dormitorul?", se întreabă musafirii), dar și un farmec intim, specific spațiului pentru dormit – cei care adoră ideea de culcuș n-au cum să nu adore dormitorul de la mezanin. Atenție la accesul în dormitor! Tot din rațiuni de speculare a spațiului, unii preferă treptele înalte și abrupte ale unei scări de pod, însă ideală este soluția unei scări generoase cu balustradă.

http://yacineaziz.com/
Cine nu s-ar cuibări aici sus? - Yacineaziz.com

O altă soluție de amenajare a mezaninului este ca spațiu creativ, un loc unde să ne desfășurăm o activitate plăcută și relaxantă – un hobby. Astfel, la mezanin putem avea un mic atelier de bijuterii hand made sau de pictură. Important este să menținem, în ciuda fiorului artistic, o oarecare ordine în amenajare, astfel încât mezaninul să transmită o impresie de spațiu creativ, nu de haos creator.

www.designswan.com/
Te simți inspirat să lucrezi ceva? Designswan.com

Probabil la mezanin ar fi cel mai plăcut de amenajat un dressing – cu dulapuri înainte, comode cu sertare și pantofar cu oglindă. În acest fel, un mic apartament de bloc sau o casă pe pământ pot deveni căminul ideal pentru orice femeie pasionată de shopping. Putem depozita haine, încălțăminte, cutii de accesorii și valize de voiaj.

http://designmag.fr/
Împărăția hainelor - Designmag.fr

În Occident, mezaninul joacă rol de bibliotecă, de spațiu pentru relaxare prin lectură. În numeroase case se pot admira biblioteci înalte cu sute de titluri, amplasate în spatele vreunui fotoliu ce îmbie la petrecerea timpului printre cărți. Cel mai adesea, scara care duce la mezaninul – bibliotecă este ea însăși prevăzută cu spații și rafturi pentru depozitarea cărților.

www.miresparis.com
Relaxare în universul literaturii - Miresparis.com

Publicitate
Publicitate