Mezanin: idei de amenajare la îndemâna oricui

Mezaninul e cea mai bună soluție ca spațiu de depozitare, indiferent că locuim la vilă sau în apartament.

 +5
 MagMob
Patru soluții pentru mezanin - Eatwell10.com
  |  

Dacă pentru hotelurile cochete și intime, mezaninul este locul în care se organizează servirea meselor, în căminul fiecăruia, același element are menirea de a îndeplini două cerințe: cea estetică și cea practică, a depozitării.
În ultimii ani, mezaninul a devenit un adevărat trend de amenajare în cazul apartamentelor mici sau chiar a garsonierelor moderne, dar care suferă din lipsă de spațiu. La mezanin se amenajează, în acest caz, dormitorul, cel mai adesea deasupra băii sau a unui dressing. În acest fel, dormitorul capătă nu doar o dimensiune a misterului ("Unde este oare dormitorul?", se întreabă musafirii), dar și un farmec intim, specific spațiului pentru dormit - cei care adoră ideea de culcuș n-au cum să nu adore dormitorul de la mezanin. Atenție la accesul în dormitor! Tot din rațiuni de speculare a spațiului, unii preferă treptele înalte și abrupte ale unei scări de pod, însă ideală este soluția unei scări generoase cu balustradă.

 +5 http://yacineaziz.com/ Cine nu s-ar cuibări aici sus? - Yacineaziz.com

O altă soluție de amenajare a mezaninului este ca spațiu creativ, un loc unde să ne desfășurăm o activitate plăcută și relaxantă - un hobby. Astfel, la mezanin putem avea un mic atelier de bijuterii hand made sau de pictură. Important este să menținem, în ciuda fiorului artistic, o oarecare ordine în amenajare, astfel încât mezaninul să transmită o impresie de spațiu creativ, nu de haos creator.

 +5 www.designswan.com/ Te simți inspirat să lucrezi ceva? Designswan.com

Probabil la mezanin ar fi cel mai plăcut de amenajat un dressing - cu dulapuri înainte, comode cu sertare și pantofar cu oglindă. În acest fel, un mic apartament de bloc sau o casă pe pământ pot deveni căminul ideal pentru orice femeie pasionată de shopping. Putem depozita haine, încălțăminte, cutii de accesorii și valize de voiaj.

 +5 http://designmag.fr/ Împărăția hainelor - Designmag.fr

În Occident, mezaninul joacă rol de bibliotecă, de spațiu pentru relaxare prin lectură. În numeroase case se pot admira biblioteci înalte cu sute de titluri, amplasate în spatele vreunui fotoliu ce îmbie la petrecerea timpului printre cărți. Cel mai adesea, scara care duce la mezaninul - bibliotecă este ea însăși prevăzută cu spații și rafturi pentru depozitarea cărților.

 +5 www.miresparis.com Relaxare în universul literaturii - Miresparis.com


Ştii să cumperi canapeaua ideală? Greșeli de evitat

Canapeaua ideală poate fi a ta în măsura în care știi s-o cumperi. Mariana Conea, de la EverArt, are câteva sfaturi binevenite pentru cumpărătorii din România.

 +5
Avantajul celor de la EverArt: atenţia acordată fiecărui detaliu » www.everart.ro
  |  

Piesa de rezistență a fiecărui living o reprezintă canapeaua. Indiferent că este vorba de canapea cu două sau trei locuri, fixă sau extensibilă, simplă sau colțar, această piesă de mobilier reprezintă personajul principal al încăperii, locul în jurul căruia se va construi atmosfera relaxată, intimă sau modernă a familiei.
Nu vă grăbiți să cumpărați prima canapea pe care vă pică ochii!

 +5 MagMob Un fotoliu de senzatie la BIFE-SIM 2015, de la EverArt

Mariana Conea, proprietara fabricii de mobilă la comandă EverArt, sfătuiește la prudență și cercetare amănunțită a pieței. "Cumpărătorii români săvârșesc trei mari greșeli: cumpără canapele online, au ca și criteriu de alegere prețul, și, în fine, țin cont mai mult de culoare decât de calitatea textilei".

 +5 MagMob Mariana Conea
•    Canapea comandată pe net este o canapea pe care nu apuci s-o încerci înainte de a o plăti. De unde știi cât e de comodă? De unde știi că nu îți intră nasturii ornamentali în spate sau că șezutul e suficient de adânc încât să asigure confortul dorit? De unde știi că pernele nu sunt prea tari sau prea moi?
•    Prețul reflectă calitatea canapelei. Te bucură prețul ei mic? Ia seama că te va costa mai mult s-o întreții curată și ulterior să o repari. "Într-adevăr, prețul e un factor de decizie important când românul își cumpără canapeaua, dar nu trebuie să fie principalul factor. Un preț mai mare al mobilei e ca o investiție pe termen lung - garantează o canapea mai rezistentă, mai trainică și bună", explică Mariana Conea.

 +5 O canapea de personalizat, de la EverArt
•    În timp, culoarea se va dovedi mai puțin esențială, comparativ cu materialul ce îmbracă canapeaua. Dacă textila este de proastă calitate, se va decolora, se va toci și chiar rupe. "Importante sunt și alte aspecte privind textila canapelei: e plăcută la atingere? Sau e ușor de întreținut? Cât de rezistentă este în timp?".

 +5 Canapeaua Oscar, modelul de suflet al brandului EverArt


Kingdom: împărăţie la cost accesibil

Canapeaua este un must-have al livingului şi trebuie să întrunească mai multe calităţi. Kingdom se ridică la nivelul exigenţelor şi atrage cu aerul uşor aristocratic.

 +4
Tapiţeria este disponibilă într-o mare varietate de culori şi stofe de calitate » aramisfeeling.ro
  |  

Canapeau extensibilă Kingdom oferă un aer aristocratic încăperii, asigurând tot confortul de care aveţi nevoie, indiferent că munciţi, vă relaxaţi sau socializaţi cu prietenii.

 +4 Aramis Feeling Oaspeţii veniţi în vizită pot dormi confortabil pe canapeaua extensibilă Kingdom » aramisfeeling.ro

Canapeaua Kingdom combină designul modern cu elemente aristocratice, aspectul prețios fiind susținut de spătarul de inspirație roială, forma rotunjită a brațelor și de cusăturile specifice. Spătarul dispune de mecanism rabatabil care oferă o poziție comodă dar și mai multă libertate, pernele spătarului putând fi ajustate independent. Canapeaua dispune de un șezut spațios și de sistemul extensibil, astfel că însuflețește sufrageria și asigură somn odihnitor pe întreg parcursul nopții.

 +4 Aramis Feeling Pernele decorative reprezintă un plus de confort şi oferă un aspect estetic plăcut » aramisfeeling.ro


Oscar – divanul divelor care ştiu ce vor

Este un divan, este roşu şi are numele generic de Oscar. Întruneşte caracteristici pretenţioase – calitate, confort, eleganţă, iar cei care l-au cumpărat de declară câştigătorii acestui sezon.

 +3
Divanul Oscar este favoritul celor ce apreciază confortul » everart.ro
  |  

Renumită în producerea de mobilier tapiţat şi crearea de modele unice atât pentru persoane fizice cât şi juridice dar şi pentru platforme media, Everart ne-a încântat cu o noutate: divanul Oscar. Modelul prezentat a venit pe velur roşu, dar puteţi opta oricând pentru altă culoare în cazul în care doriţi să luaţi unul acasă. Oscar este un divan cu dimensiuni  normale, ideal pentru odihnă temporară sau locul perfect unde poţi răsfoi în voie cel mai recent număr al revistei.  +3 Exposed Gradul de confort este intensificat de pernele decorative dar şi de marginile căptuşite ale divanului » everart.ro

Situat undeva între modernism şi istorie, Divanul Oscar îşi are originile în Franţa secolului XIX, când scaunul lounge Meridienne, a fost foarte la modă. Acest divan – după cum spune şi numele – era folosit pentru o scurtă odihnă la mijlocul zilei. Acelaşi scop îl are şi Oscar, un divan cochet, având o tăblie şi un spătar rezistent şi util la care vine şi o pernă confortabilă. Per total, lansarea divanului la târgul Bife-SIM 2015, a fost un real succes, lucru pe care îl dorim şi pe viitor.  +3 Exposed Indiferent de locul unde îl amenajezi, Oscar este ideal pentru odihnă scurtă » everart.ro


- Biscuiţi, oştenii mei? » - Biscuim, Măria ta...

Biscuit este o canapea versatilă şi extrem de simpatică, care devine pat de dormit cât ai bate din palme. Vi-l recomandăm cu mare drag!

 +6
Varianta nocturnă a canapelei Biscuit este un pat generos şi confortabil » aramisfeeling.ro
  |  

Dacă lăsăm la o parte gluma din titlu, trebuie să constatăm că Aramis Feeling nu pierde vremea. Mintea designerilor lucrează. În ultima perioadă Aramis Feeling au lansat o multitudine de produse, unele mai simpatice ca celelalte şi au pus mare accent pe funcţionalitate şi design. Biscuit este doar unul dintre produsele nou lansate, iar atuul canapelei constă în modularitate şi „mobilitate”. Este ideală pentru spatii mici. Canapeaua se transformă în pat în trei secunde, nu trebuie decât să întorci spătarul!  +6 Aramis Feeling Formele geometrice se pretează bine interioarelor » aramisfeeling.ro

Datorită miezului de spumă, canapeaua devine ușor de mutat prin casă și foarte ușor de ridicat pentru reamenajări rapide, ori de câte ori dorim o schimbare de decor. Include trei pernuţe vesele şi doi tabureți care se pot folosi pe post de măsuțe de cafea sau noptiere. Biscuit vine cu multiple opțiuni prin care îți poți exprima simplu și rapid starea de spirit: trei variante de expunere, două variante de confort și două variante de consistență a stofei, la care se mai adaugă şi doi ani garanție plus transport gratuit.

 +6 Aramis Feeling În timpul zilei, taburetele se pot folosi ca şi măsuţe de cafea • Biscuit » aramisfeeling.ro