Mobila Dalin, acasă la Elena Gheorghe

Mobila pe comandă este un adevărat trend care se extinde și se tot extinde în România. Trendul a ajuns și în casele vedetelor, sub formă de piese de mobilier inspirate de personalitatea celor care urmează să le folosească.

Colțar Britannia de la Dalin pentru Elena Gheorghe/Elenagheorghe.ro
  |  

Printre aceste vedete se numără și Elena Gheorghe. Ea a primit cadou de ziua ei o canapea realizată pe comandă în cadrul companiei Mobila Dalin, un cadou surpriză de la părinții săi. E vorba despre un colțar masiv ce se integrează armonios într-un living contemporan marcat de unele accente clasice, luminos, ideal pentru o persoană publică, obișnuită să aibă casa plină de invitați.

Colțarul Dalin ajuns în casa cântăreței Elena Gheorghe este o piesă de living executată pe comandă, pornind de la modelul Britannia, dar pe dimensiuni ceva mai mari, astfel încât cel puțin patru persoane să poată sta confortabil în același timp. Culoarea aleasă pentru colțarul Dalin este baby blue, un albastru pastel, plin de senzații estivale, o nuanță pe cât de luminoasă pe atât de ușor de întreținut. A fost ales să se potrivească cu tonurile marine ale tapetului și draperiilor. Materialul textil al canapelei Dalin din casa Elenei Gheorghe este de tip Aqua Clean, putând fi curățat doar cu o lavetă umedă.

Imaginea a fost postată pe contul de facebook al Elenei Gheorghe, încântată să aibă o piesă de mobilă realizată în România, cu design 100% românesc. „Când am venit din vacanță, am găsit-o acasă. E mare, frumoasă, practică și se stă super comod. Părinții mei au avut o idee genială pentru cadoul de ziua mea. Cel mai important loc din casă, unde îți petreci cel mai mult timp alături de cei dragi este fără doar și poate living-ul iar când ai o familie numeroasa îți trebuie o canapea generoasă.”


Masara – configurează-ți masa la Blaj!

Masara este numele brandului sub care Activ7Product realizează mese de lux la comandă. Mesele se pot personaliza pe gustul clienților, dar opțiunile de personalizare sunt fixe. În acest fel, Masara se asigură că toate produsele pe care le vinde îi fac cinste.

 +4
La fiecare masă cumpărată, Masara plantează copaci/Masara.ro
  |  

 

Atelierul se află în Blaj, în inima Transilvaniei, iar ideea de la care s-a pornit a fost dorința de personalizare. Sub numele Activ7 Product, echipa realiza mobilier din lemn masiv, în special blaturi de masă, până într-o zi când s-a simțit nevoia unui plus de originalitate.

„În urma unei experiențe de 7 ani în industria lemnului, producând mii de blaturi de mese, apare o întrebare: unde este masa noastră?”, se arată pe site-ul Masara. Așa că s-a pus la cale producerea unor colecții de mese de lux, din cele mai bune materiale posibile, și cu posibilitatea de configurare adresată clientului.

Materialele sunt lemnul masiv de diferite esențe, în vreme ce picioarele meselor sunt realizate din inox satinat sau vopsit în câmp electrostatic. La nivelul finisajului, se aleg numai uleiuri ecologice. +4 www.masara.ro

Produsele Masara

În colecțiile de mese Masara intră nu doar mesele deja clasice de living, ci și mese /blaturi pentru bucătărie, dining și chiar mese pentru birou. Sunt disponibile mai multe colecții, în funcție de stilul amenajării și funcția produsului. Mesele pot fi cumpărate ca atare din showroom-ul Masara, sau personalizate pe comandă. Configuratorul este disponibil pe site-ul Masara și foarte ușor de folosit.

 Pentru că lucrează cu lemnul și înțeleg valoarea acestui material natural atât de important, cei de la Masara au decis ca la fiecare comandă de masă pe care o primesc să planteze 5 copaci. „Sub această formă se plantează 80%, în timp ce se consumă 20%” din materia lemnoasă, se arată pe site-ul Masara. +4 www.masara.ro +4 www.masara.ro


Wood Table Art – mese spectaculoase, pe comandă

Adrian Laviniu trăiește în Timiș ocupându-se cu mobila la comandă. Dar nu orice mobilă, ci piese create de el, într-un stil plin de creativitate, dar adaptate dimensiunilor dorite de clienți. Cele mai căutate sunt mesele de dining și măsuțele de cafea.

 +5
Când tâmplăria devine o pasiune/ Wood Table Art
  |  

În mediul online, pe Adrian Laviniu îl găsiți sub denumirea atelierului care exprimă cel mai bine chintesența afacerii lui – Wood Table Art. Ce-i drept, este mai degrabă o pasiune de artist decât o afacere pur și simplu comercială, mesele fiind lucrate din materiale naturale și cu design destul de inedit.

O masă de cafea exclusiv din lemn masiv e ceva mai rar, dar la Wood Table Art există. Blatul perfect dreptunghiular acoperit cu ulei incolor pune în valoare farmecul lemnului de nuc, iar picioarele tot din lemn au o formă atipică, completată de un mod de îmbinare cu blatul chiar neașteptat. Modelul a fost realizat la cerere și a costat 1800 de lei. +5 Wood Table Art +5 Wood Table Art

Un alt model mai puțin obișnuit este o măsuță de cafea cu blat neregulat, din lemn de stejar roșu, pe care s-a turnat rășină epoxidică, pentru un finisaj de tip oglindă. Picioarele măsuței sunt metalice, ceva mai discrete, lăsând ca atenția să fie furată de blatul spectaculos. Prețul s-a ridicat la 1200 de lei. +5 Wood Table Art +5 Wood Table Art

Ambele modele se pot realiza pe comandă, la cerere, și chiar personaliza cu un mail (laviniuanut@gmail.com) sau cu un telefon (0725 426 398) către Adrian Laviniu. Pe rețele sociale atelierul se găsește cu numele @woodtableartro.

Wood Table Art primește comenzi nu doar pentru mese, ci și pentru mobilă de grădină precum balansoare. De asemenea, se pot comanda și scări masive. Numitorul comun al tuturor acestor piese este lemnul masiv și abilitatea de a le personaliza cât mai variat.
 


LisMaster – canapele și fotolii atipice

E nevoie de inovație și curaj în realizarea canapelelor și fotoliilor, cel puțin asta simt toți cei care visează la un living grozav, dar nu găsesc piese de mobilier pe măsura visului. Magazinul de mobilă LisMaster deschis în Brăila s-ar putea să aibă totuși o soluție.

 +4
Mobilă pentru un living wow/Lismaster.ro
  |  

Am mai scris despre LisMaster, dar în ce privește mobilierul de tip office, atât de versatil, încât își găsește locul și în birourile angajatorului, cât și în birourile de acasă. Acum e vorba de câteva modele de canapea și fotolii surprinzătoare prin designul inovator menit să asigure în unele cazuri mai multă funcționalitate și în alte cazuri, un plus de stil modern.

Știți canapelele cu minirafturi incluse pe una dintre laturi? Cei de la LisMaster propun canapeaua Blest care dispune nu de rafturi, ci de o adevărată măsuță de cafea practică, de folosit pentru păstrarea în apropiere a paharului de vin și bolului cu alune pe perioada serilor. Canapeaua este un model extensibil, se transformă rapid într-un pat pentru două persoane, iar în stare strânsă joacă rolul unei canapele confortabile, cochete, dotate cu funcție de depozitare.  +4 www.lismaster.ro

Lina Swevel este un fotoliu spectaculos, marca Alfemo, ce combină elemente ale stilului clasic  și elemente ale stilului contemporan, adică un design marcat de confort și eleganță la nivelul spătarului și șezutului, respectiv un sistem de susținere modern realizat din patru picioare metalice ce evocă stilul office.  +4 www.lismaster.ro

Revenind la canapele, un alt model atipic este Rialto, atipic prin modul în care se poate extinde, devenind un loc de odihnă nocturnă pentru musafiri. Spătarul compus din două perne elegante se trage în spate, făcând loc de dormit, în vreme ce brațele se transformă în tăblie de pat. Structura canapelei este din lemn de carpen, iar țesătura și culoarea pot fi alese dintr-o varietate de opțiuni. +4 www.lismaster.ro

Despre LisMaster
„Executăm la comandă mobilier din lemn masiv de stejar, în funcţie de cerinţele particulare ale clientului privind dimensiunile astfel încât fiecare casă să devină acasă” – se arată pe site-ul magazinului din Brăila.


Ce este stilul Chippendale?

Ați auzit de piese de mobilă în stil Chippendale? Acest stil este vechi de aproape 300 de ani dar reușește mereu să revină în actualitate, și chiar sub forma unor piese de mobilier nu dintre cele mai accesibile la nivel financiar.

 +5
Un stil american, inspirat de un designer britanic/Wikipedia.com
  |  

Stilul Chippendale este unul american, dar care își trage numele de la Thomas Chippendale, o figură marcantă în istoria mobilei, un britanic care din poziția de producător de dulapuri (mobilier cu rol de depozitare) a publicat mai multe ghiduri legate de mobilierul de acasă, în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Pornind de la stilurile clasice de mobilier ale momentului, Thomas Chippendale oferea planuri și reguli de construire a mobilei, dar fiecare stil era interpretat într-un mod personal, cu influențe creative aparținând britanicului. În plus, sfaturile sale depășeau sfera mobilierului, atingând chiar elemente de design interior – scheme cromatice, accesorii textile, obiecte decorative etc. +5 www.thecultureconcept.com +5 www.thecultureconcept.com

Trăsăturile stilului Chippendale
- Thomas Chippendale a trăit într-o perioadă marcată de influențele stilului rococo, care s-au reflectat și în stilul căruia i-a dat el naștere. Și alte stiluri și-au adus aportul, astfel că în final stilul Chippendale e un amalgam de accente rococo și gotice, caracterizate chiar și de unele detalii ale stilului asiatic. Pe scurt, stilul Chippendale este un original mix de stil gotic, rococo și asiatic.
- Materialele specifice stilului Chippendale erau esențele lemnoase. Cel mai adesea era folosit lemnul de mahon, o specie exotică, dar piesele de mobilier se executau și din lemn de nuc și cireș. Cu predilecție era preferat lemnul de culoare închisă, peste care se aplica un finisaj cât mai natural, dar lucios. Tapițeria era de cea mai bună calitate, unul dintre materialele preferate ale lui Thomas Chippendale fiind mătasea naturală. De asemenea, tapițeria se executa din catifea sau brocart.
- Detaliile decorative erau foarte importante – spătarul realizat în model de panglică, picioare cu capete rotunjite amintind de ghearele de leu (un model specific este gheara de leu strânsă în jurul unei bile), unghiuri transformate prin arcuire.  
- Mobila, indiferent că era vorba despre scaune, mese cu margini sculptate, paturi sau mai ales dulapuri de toate felurile, impresiona prin bogăția sculpturilor decorative în lemn cu mai multe motive. +5 www.study.com +5 www.thecultureconcept.com

Secretul succesului
E adevărat că marile talente înving mai devreme sau mai târziu, dar dincolo de stilul original al lui Thomas Chippendale, stilul său a cunoscut succesul încă din vremea creatorului său mulțumită modului în care a fost promovat. Faptul că Thomas Chippendale a publicat din timpul vieții mai multe ghiduri destinate designului de mobilier, cu explicații riguroase, a contribuit la popularizarea artei sale. Așadar, în industria mobilei nu doar mobila contează, ci și felul în care este prezentată clienților.