Mobila Dalin lansează canapeaua Magna

Vești bune la început de primăvară pentru clienții Mobilei Dalin. Deja renumitul producător de mobilier din Reghin a pregătit mai multe surprize frumoase, de la piese noi de mobilă până la reduceri de preț la o întreagă gamă de mobilier.

 +4
Noutățile primăverii vin de la Mobila Dalin./Mobiladalin.ro  
  |  

Produsul lunii martie în cadrul Mobilei Dalin este canapeaua Magna. Eleganța simplității este principalul atu al acestei piese de mobilier create în stil modern, cu funcție de preferata familiei pentru timpul petrecut în living. Inspirată de forme geometrice curate, canapeaua Magna întrunește standardele de calitate a materialelor cu care ne-a obișnuit Mobila Dalin. Structura este din lemn masiv de fag, plăci de așchii și fibre de lemn. În ce privește nevoia de confort oferit de spătar și șezut, acesta se obține printr-o umplutură din pene de gâscă și puf siliconat așezate pe o împletitură de chingă.

Canapeaua Manga întruchipează funcția pentru care militează designerii de mobilier: cea de canapea pentru momentele de peste zi. Așadar vorbim despre o piesă fixă, de personalizat cu 2 sau 3 locuri în funcție de preferințele clientului, o canapea și nicidecum un pat extensibil pe durata nopții. Se adresează celor cu locuințe având cel puțin două camere și dând canapelei rolul exclusiv pentru care a fost creată – de mobilier pentru clipe de relaxare, nu de somn.  +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

Din punct de vedere cromatic, canapeaua Magna este disponibilă în mai multe variante de nuanțe sobre, neutre, ușor de integrat oricărei amenajări – albastru pal, galben muștar, tonuri de gri. Dispune și de un set de fotolii ce pot completa în chip armonios livingul.

 +4 www.mobiladalin.ro O altă veste bună de la Dalin ține de campania de reduceri de prețuri. Este o practică tot mai folosită de Mobila Dalin, care derulează campanii promoționale pe placul clienților. De această dată, producătorul anunță reduceri de preț la toată gama de piese de mobilă din lemn masiv. Se pot cumpăra cu prețuri cu 15% mai mici, până la finalul lunii aprilie.


Artforma reinterpretează biblioteca de living

Semn că tot mai puțină lume iubește cartea și obișnuiește să îi ofere o piesă de mobilier acasă, un distribuitor de mobilier modern din România a înlocuit nu doar designul și dimensiunea celebrei biblioteci din sufragerie, ci i-a schimbat și funcționalitatea.

 +4
De fapt, o transformă în... bar./Artforma.ro  
  |  

Firma Artforma este reprezentanța din România a producătorului de mobilier cu tehnologie LED din Polonia, Foram. Dispune de colecții inovatoare de mobilier prevăzut cu oglinzi, fiind o soluție mereu la îndemână pentru admiratorii stilului modern de amenajare interioară.
Una dintre piesele de mobilă cele mai creative de la Artforma o reprezintă biblioteca Lena, uimitoare prin minimalism și dotări de ultimă generație. Denumită bibliotecă, Lena este, de fapt, o piesă de tip bar jucând în același timp rolul unei piese decorative cu accente glamour.

Biblioteca se prinde pe perete, ca orice bibliotecă tradițională, dar ocupă infinit mai puțin spațiu. La interior oferă loc de depozitare, nu pentru cărți dacă nu ești un împătimit al cititului, ci pentru sticlele de băutură. Vorbim de un bar suspendat, cu denumire intelectuală. Această piesă de mobilier se adresează utilizatorilor de gadgeturi, fiind prevăzută cu mai multe dotări moderne.

Structura este din lemn, iar ușa este dintr-o sticlă prevăzută cu mecanism LED de iluminare. Sticla este de sorginte venețiană, dar tratată în așa fel încât după stingerea luminii de fundal să devină opacă, de nepătruns cu vederea. Tipul de iluminare a bibliotecii Lena constă în trei puncte de lumină, fiind și interioară, și exterioară, pe marginea oglinzii. Se activează printr-un comutator tactil.

Un amănunt inedit: biblioteca Lena este dotată cu două difuzoare, discret încorporate pe partea superioară a structurii lemnoase și activate prin Bluetooth. Au o acoperire a sunetului de până la 10 metri. Pe scurt, vorbim de o piesă ultramodernă, menită să dea interioarelor un aer tineresc și să contribuie la atmosfera plăcută de familie.  +4 www.artforma.ro +4 www.artforma.ro +4 www.artforma.ro


Divani e Sofa – canapelele viitorului

Spații generoase, amenajare marcată de originalitate, forme uimitoare și materiale de calitate. Aceasta este rețeta magazinului Divani & Sofa pentru mobilierul de lux pe care-l pune la dispoziția clienților din România. Seturile de canapele și fotolii par desprinse dintr-o altă lume.

 +4
Mobilier ultramodern pentru livinguri actuale/ Divaniesofa.ro
  |  

Pentru cei suficient de îndrăzneți încât să își dorească mobilier marcat de un stil ultramodern, magazinele Divani & Sofa sunt locul cel mai potrivit pentru shopping. În colecția dedicată amenajării livingului, se găsesc câteva seturi de canapele și fotolii din piele naturală, ca desprinse din interioarele secolului următor.

Un numitor comun îl reprezintă dimensiunile: aceste seturi sunt realizate pentru a completa integral un living, dotându-l cu de toate – canapea/colțar, fotolii și măsuțe de cafea la care se poate lucra pe laptop. Materialul de acoperire este pielea naturală, în 13 nuanțe de culoare, la dispoziția cumpărătorului.

Colțarul Futuro reprezintă o adevărată stație de relaxare, un colțar în forma literei U, caracterizat prin rotunjimi uimitoare. Practic, acest colțar are și spătarul, și șezutul în formă perfect rotundă, descriind un 8 răsturnat, după cum se vede la margine. Asigură un confort deplin și o impresie estetică deosebită. Dotări: tetiere rabatabile, recliner, perne moi. Până și măsuța de cafea este  creată după același model al cifrei 8 răsturnate, contribuind la un decor futurist. Structura colțarului este din lemn masiv.  +4 www.divaniesofa.ro

Palermo este un set de canapea și fotolii inspirat parcă din interioarele Star Trek, marcat de un design masculin, sobru, ultramodern. Spectaculos este detaliul de depozitare integrat fiecăreia dintre piese: un mic spațiu în care se pot plasa la îndemână telecomanda, o revistă sau o carte, obiecte decorative sau chiar bolul cu alune. În plus, aceste mici buzunărașe sunt prevăzute cu lumină led, ceea ce contribuie o dată-n plus la aspectul original și ultramodern.  +4 www.divaniesofa.ro

Aristide este un colțar de forma literei L, cuprinzând în structura sa și un spațiu de depozitare de tip măsuță de cafea inclusă. Amplasarea acestui detaliu este chiar originală, fiind dispusă pe spatele colțarului, totuși la îndemână. Partea de colțar se poate amplasa fie pe partea dreaptă, fie pe cea stângă. Tapițeria este din piele naturală, iar spuma poliuretanică a spătarului și șezutului conferă un grad de maximă rezistență.  +4 www.divaniesofa.ro

„După peste un deceniu de experiență în design interior, brand-ul Divani & Sofa’ este recunoscut la nivel internațional drept un brand exclusivist. Prin abordarea originală a interioarelor, cărora le oferă o nouă semnificație, Divani & Sofa’ deschide noi orizonturi în design-ul interior. Originalitatea reprezintă una dintre caracteristicile prin care se distinge brand-ul nostru. Realizată de adevărați maeștri în estetica locuinței, colecția Divani & Sofa’ conține piese cu design original, ale căror materiale prețioase răspund complementar tonurilor calde.” – se arată pe site-ul magazinelor Divani & Sofa.

 


Nomi – trei scaune șic

Cele mai apreciate amenajări interioare sunt cele pline de personalitate, cele care surprind prin noutate și diferențiere. Într-un asemenea caz, chiar și o piesă de mic mobilier poate face diferența. Pe site-ul Nomi am descoperit cel puțin trei variante de scaune gata să surprindă prin aspect.

 +4
Mobilierul care atrage atenția./Nomi.ro
  |  

Este vorba despre soluții de șezut pentru living, dining și bar. Designul pornește de la stilul clasic și ajunge la interpretări moderne cu ajutorul combinațiilor de materiale.

Fotoliul Corfu reprezintă un mix reușit de lemn, tapițerie textilă și ratan sintetic. Dacă designul este unul geometric, cu forme pătrățoase pentru șezut și spătar, brațele au aspect dreptunghiular, spectaculoase prin combinația de lemn și ratan, tapițate pe interior pentru a asigura o ședere confortabilă. Farmecul acestei piese de mobilier este dat de simplitatea formelor, de combinația cromatică tihnită și de designul clasic.  +4 www.nomi.ro

O altă piesă asemănătoare de la Nomi este scaunul pentru zona de bucătărie/dining denumit (oare de ce?) K452 al cărui design pornește de la stilul rustic, interpretat în manieră contemporană. Scaunul este tapițat complet, dar partea exterioară este îmbrăcată într-un furnir natural, aplicat pe o bază metalică, ce asigură un surplus de rezistență în timpul folosirii. Se menține aceeași combinație la nivel cromatic, ceea ce face ca această piesă să poată fi integrată cu ușurință unei amenajări oricât de colorate.  +4 www.nomi.ro

În fine, un model de scaun de bar de la Nomi atrage și el atenția prin designul modern, cu forme răsucite în așa fel încât să asigure și funcționalitate, și estetică marcată de originalitate. Scaunul Volt este de inspirație minimalistă, accentul căzând pe picioarele rezistente, în vreme ce șezutul reprezintă cel mai mic element. Scaunul poate fi folosit și outdoor, fiind fabricat din polimer simplu de întreținut.  +4 www.nomi.ro

Magazinul Nomi este deschis exclusiv online, iar piesele de mobilier sunt disponibile într-o gamă foarte variată, deservind nevoile de mobilare ale locuințelor. O gamă aparte o reprezintă colecțiile de mobilă pentru copii.


Lapo Ciatti – două piese de mobilier la care nu te așteptai

Unii designeri de mobilier par să aibă o ambiție aparte: își doresc să uimească lumea cu creațiile lor, dar în același timp aceste creații să fie nu doar admirate, ci și folosite. Un astfel de caz îl reprezintă Lapo Ciatti, designerul studioului Opinion Ciatti.

 +4
  Design uimitor de elegant și atipic./Opinionciatti.com  
  |  

Lapo Ciatti creează în special mobilier pe care să stai – fie seturi de canapele și fotolii, fie taburete sau piese multifuncționale. Iată două exemple de design desăvârșit, capabil să schimbe fața amenajării indiferent de spațiul în care sunt așezate.

Yum Yum reprezintă o propunere de mobilă pentru living, dar și pentru spațiile de așteptare din cadrul companiilor. Este rezultatul unei combinații de spătar de scaun pentru bucătărie și un pouf specific camerei copiilor. Pe scurt, o piesă veselă, neașteptată prin design, menită să asigure deplin confort la folosire. Unde mai pui că șezutul este prevăzut și cu un buzunărel în care poți păstra cartea sau revista preferată.  +4 www.opinionciatti.com +4 www.opinionciatti.com

Loomi reprezintă o altă piesă obținută dintr-un amestec de forme și funcționalități. Se ia un taburet rotund, i se adaugă un spătar înalt, oval ce permite o poziție confortabilă a coloanei vertebrale și se adaugă și un braț dotat cu o mică măsuță. Rezultă o piesă de folosit cu același succes și acasă și în spații comerciale precum cafenele, biblioteci, săli de conferințe. Loomi este o piesă pentru băut cafeaua, vorbit la telefon, notat ceva în caiet, lucru la laptop. Brațul se rotește la 180 de grade, astfel că spațiul de lucru poate fi folosit și pe partea dreapta, și pe cea stângă la fel de bine.  +4 www.opinionciatti.com

Despre Lapo Ciatti
Lapo Ciatti deține funcția de Art Director în cadrul studioului Ciatti din Firenze, și este a treia generație a unei familii pasionate de mobilă cu design italienesc. Piesele create de Lapo Ciatti sunt de regulă piese de uz pentru acasă, dar cu forme absolut neașteptate, capabile să surprindă și să dureze în timp.