Multimo – trei piese rabatabile care te vor surprinde

Cei pasionați de mobilierul multifuncțional, fie că locuiesc în case nu prea spațioase, fie că preferă cât mai puțină mobilă în casă, au și în România câteva magazine exact pe gustul lor. Printre aceste magazine se numără și Multimo, cu o gamă variată de piese rabatabile ce se încadrează tipului lui mobilier multifuncțional.

 +6
Ghicește în ce se transformă această masă!
  |  

Am ales câteva piese mobilier de la Multimo care să fie nu doar rabatabile, ci și surprinzătoare prin funcțiile foarte diferite pe care le au.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Desk este o piesă de mobilier office pentru acasă, care pe perioada nopții se transformă în pat. Nova Desk este deci pat rabatabil și birou în același timp, și în plus dispune și de câteva spații cu rol de depozitare a cărților, un soi de bibliotecă integrată. Deși rabatabil, patul este un model rezistent și stabil, putând rezista la o greutate de până la 250 de kg – pat matrimonial cu dimensiuni de 140x190cm.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Confort reprezintă un alt tip de pat rabatabil, de data asta fiind combinat cu o canapea cochetă. Principiul este același – ziua această piesă de mobilă asigură zona de relaxare, iar pe durata nopții asigură spațiul de dormit. Nova Confort trece de la canapea la pat printr-o simplă mișcare. Nu lipsesc nici în acest caz corpurile de tip rafturi pentru bibliotecă.

 +6 www.mobilierinteligent.ro În sfârșit, Nivo Lux e cea de-a treia piesă surprinzătoare de la Multimo – o măsuță de cafea cu aspect clasic, capabilă să se transforme într-o masă de dining cu șase locuri. Are trei trepte de reglare, mecanismul fiind unul bazat pe arcuri. Finisajul completează funcționalitatea, Nivo Lux având picioare de inspirație barocă, din lemn masiv, iar blatul din pal melaminat lucios, cu aspect de piatră.
Toate aceste piese de mobilier dar și altele asemănătoare pot fi văzute și testate la showroom-ul din Șoseaua Dobroești nr.7.


DecoLiving – accesorii deștepte pentru case moderne

SmartHome. Acesta este termenul de care mai toate casele viitorului au deja nevoie. Dispozitive de deschidere/închidere și reglare a intensității luminii, ba chiar culorii luminii, fac parte din colecția DecoLiving pentru locuințele din România.

 +3
Accesorii de deschidere și reglare a curentului electric/Decoliving.ro
  |  

Cei de la DecoLiving sunt specializați în corpuri de iluminat, atât pentru spațiile indoor, cât și cele outdoor. Însă una dintre colecțiile lor cele mai inedite se referă nu la corpurile de iluminat, ci la accesoriile care activează aceste corpuri. Pe scurt, colecția SmartHome. Iată două propuneri de accesorii SmartHome, pe cât de utile, pe atât de accesibile ca prețuri.

 +3 www.decoliving.roTelecomandă Touch Screen Livolo, zece circuite, cu panou din sticlă reprezintă soluția pentru cei care preferă să înlocuiască butoanele de aprins/închis lumina cu un singur dispozitiv pentru toată casa. Telecomanda asigură butoanele de pornire/oprire pentru zece circuite în circa trei încăperi, pe o rază de 30 de metri, astfel că lumina din apartament se poate regla dintr-o singură apăsare de telecomandă. Funcționează și wireless.

 +3 www.decoliving.roÎntrerupător tactil simplu, dimabil, wireless Livolo reprezintă soluția pentru cei care vor mai mult decât pornire/oprire lumină, interesați inclusiv de reglarea intensității luminii. Acesta este un întrerupător modern, având în plus funcția de reglare a intensității, pentru a putea obține acasă p atmosferă romantică, sau dimpotrivă. Întrerupătorul este acționat prin atingere, dispunând de ecran de sticlă în mai multe variante cromatice.
Ambele dispozitive fac parte din colecția Smart Home de la DecoLiving, sub deviza „Dă viață casei tale!”.


Trei piese originale de la GMB Magazinul de mobilă

Cine s-a plictisit de stilul minimalist reflectat din plin de magazine de mobilă specifice, poate opta pentru alt tip de mobilier – industrial, cu piese de mobilier mai puțin obișnuite în casele românilor. Evident, stilul industrial presupune mai mult curaj în amenajare și o atmosferă tinerească.

 +6
Prețuri accesibile, piese de mobilier pline de personalitate/Magazinuldemobila.ro
  |  

Dar nu trebuie să fie vorba neapărat de locuințele tinerilor. Am ales trei piese de mobilier de la GMB Magazinul de mobilă care se potrivesc oricărei case în care o consolă, un bar și o bancă cu rol de depozitare sunt absolut necesare.

 +6 www.magazinuldemobila.roConsola Factory este de tip industrial prin piciorul rotund cu accesorii metalice și baza rezistentă. Dar blatul din lemn masiv a fost confecționat dintr-o bucată reciclată, ceea ce dă valoare deosebită acestei piese. Se potrivește într-un hol sau chiar într-un living, fiind o consolă cât se poate de originală.

 +6 www.magazinuldemobila.roBarul de la GMB Magazinul de mobilă are aspectul unei piese moderne, dar în același timp de nelipsit dintr-o casă completă. S-au folosit materiale de calitate, adică lemn de salcâm și cadrul este din metal vopsit. Spațiile de depozitare sunt suficiente, și mai ales discrete. Aproape că în poziție strânsă, barul nici nu-și trădează funcționalitatea, abia scaunele de tip industrial îl dau de gol.

 +6 www.magazinuldemobila.ro +6 www.magazinuldemobila.ro +6 www.magazinuldemobila.roIată și o băncuță foarte interesantă, dar mai ales multifuncțională. Are cel puțin două compartimente care nu se văd dacă nu ridici capacul și nu glisezi ușa. Altfel, poate trece drept o bancă absolut simpatică și originală din lemn de mango reciclat. În realitate, aceasta este o bancă de tip ladă.
GMB Magazinul de mobilă are showroom-ul în București, unde sunt expuse nenumărate piese de mobilier de la producători de mobilă din România și din afara țării.
 


În trend: mobila din catifea!

Fascinația catifelei rezistă. În zilele noastre acest trend ia deja cu asalt industria producției de mobilier, astfel că în țările cele mai înaintate la nivelul designului, mobilier tapițat cu catifea a devenit de-a dreptul o manie. Și nu e deloc un lucru rău!

 +6
Mobilierul catifelat devine o adevărată manie în Occident/Myhomecollection.it
  |  

My Home Collection este un furnizor de mobilier creat exclusiv în Italia, aducând în atenție cele mai inovatoare colecții de mobilă destinate unui stil în care să se regăsească tihna clasică în forme moderne. Cele mai noi produse sunt o gamă de fotolii și canapele tapițate, îmbrăcate complet în catifea.

 +6 www.myhomecollection.it +6 www.myhomecollection.it Chemise și Knit de la My Home Collection sunt două canapele din catifea, în variante de design foarte diferite. Pe cât de clasică poate părea Knit, cu pernele sale în forme geometrice perfecte, fără surprize, pe atât de șic este Chemise, cu forma sa de inspirație hexagonală răsturnată. Numitor comun – tapițeria din catifea moale, cu ușoară tentă metalică.

Dintr-un living de catifea nu puteau lipsi fotoliile. My Home Collection propune două seturi de fotolii, de asemenea diferite. Jolie, în variantă cromatică argintie, respectiv albastru antracit, este un fotoliu cu margini rotunjite, bufante, inspirat parcă din tradiția operei italiene. Picioarele suple, metalice întregesc impresia unui fotoliu sofisticat. Betty reprezintă a doua propunere de fotoliu din catifea de la My Home Collection și se încadrează stilului minimalist prin formele geometrice cu margini ascuțite. Întreg designul fotoliului Betty este unul modern, detaliu confirmat de armonia cromatică dintre tapițerie și picioarele metalice. +6 www.myhomecollection.it +6 www.myhomecollection.it +6 www.myhomecollection.it

Una peste alta, mobila tapițată cu catifea face parte din universul somptuos al eleganței tipice Italiei.
 


Lemnivor – mobilă cu farmec țărănesc

Dacă mobila de serie nu e pe placul vostru, dacă sunteți în căutarea unor piese de mobilier atipice, dacă doriți materiale de calitate, există o groază de mici ateliere de tâmplărie gata să răspundă căutărilor voastre. Printre ele, Lemnivor.

 +7
Mici piese de mobilier care schimbă atmosfera casei/Lemnivor.ro
  |  

Lemnivor este un atelier de obiecte din lemn reciclat, înființat în 2010 din dorința de a salva bucățile de lemn destinate în general distrugerii. S-a pornit cu confecționarea de mici obiecte originale din lemn – primul fiind un bol dintr-o bucată de lemn de dud. Au urmat alte obiecte interesante, precum coperte de carte, accesorii decorative și chiar mobilier. Astăzi, colecția de mobilier de la Lemnivor cuprinde câteva piese cochete și pline de farmec rural, sub forma taburetelor și a seturilor de masă cu scaune. Sunt chiar simpatice!

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro Setul de măsuță cu scăunele Lemnivor e creat special pentru cei mici. Materialele corespund criteriilor pentru mobila destinată copiilor – lac pe bază de apă și ulei mineral pentru finisaj, lemn de fag decorat prin pirogravare. Acest set e rezistent, și în același timp jucăuș, fiind de folosit atât indoor, cât și outdoor.

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro Taburetul țărănesc Lemnivor e disponibil în două variante de design și materiale – cu picioare curbate spre interior, respectiv cu picioare curbate spre exterior. Diferă și lemnul: poate fi din esență de nuc, respectiv din esență de salcâm melifler cu picioare din păducel și liană. Taburetul țărănesc din lemn de nuc are decorații cu aspect etno, obținute tot prin pirogravare.

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro În fine, cutia din buștean Lemnivor e cel mai neașteptat produs din colecția de mobilier a acestui atelier. Un trunchi de tei a fost scobit pe interior cu multă migală și transformat într-o cutie cu polițe la interior. Interiorul – îmbrăcat în piele. Iar ca totul să aibă și mai mult mister, s-a adăugat un capac din lemn de salcâm, finisat cu lac pe bază de apă. Dimensiunile și robustețea fac din această cutie un eventual taburet atipic pentru casele amenajate în stil rustic.
Felicitări, Lemnivor!