Nomi – trei scaune șic

Cele mai apreciate amenajări interioare sunt cele pline de personalitate, cele care surprind prin noutate și diferențiere. Într-un asemenea caz, chiar și o piesă de mic mobilier poate face diferența. Pe site-ul Nomi am descoperit cel puțin trei variante de scaune gata să surprindă prin aspect.

 +4
Mobilierul care atrage atenția./Nomi.ro
  |  

Este vorba despre soluții de șezut pentru living, dining și bar. Designul pornește de la stilul clasic și ajunge la interpretări moderne cu ajutorul combinațiilor de materiale.

Fotoliul Corfu reprezintă un mix reușit de lemn, tapițerie textilă și ratan sintetic. Dacă designul este unul geometric, cu forme pătrățoase pentru șezut și spătar, brațele au aspect dreptunghiular, spectaculoase prin combinația de lemn și ratan, tapițate pe interior pentru a asigura o ședere confortabilă. Farmecul acestei piese de mobilier este dat de simplitatea formelor, de combinația cromatică tihnită și de designul clasic.  +4 www.nomi.ro

O altă piesă asemănătoare de la Nomi este scaunul pentru zona de bucătărie/dining denumit (oare de ce?) K452 al cărui design pornește de la stilul rustic, interpretat în manieră contemporană. Scaunul este tapițat complet, dar partea exterioară este îmbrăcată într-un furnir natural, aplicat pe o bază metalică, ce asigură un surplus de rezistență în timpul folosirii. Se menține aceeași combinație la nivel cromatic, ceea ce face ca această piesă să poată fi integrată cu ușurință unei amenajări oricât de colorate.  +4 www.nomi.ro

În fine, un model de scaun de bar de la Nomi atrage și el atenția prin designul modern, cu forme răsucite în așa fel încât să asigure și funcționalitate, și estetică marcată de originalitate. Scaunul Volt este de inspirație minimalistă, accentul căzând pe picioarele rezistente, în vreme ce șezutul reprezintă cel mai mic element. Scaunul poate fi folosit și outdoor, fiind fabricat din polimer simplu de întreținut.  +4 www.nomi.ro

Magazinul Nomi este deschis exclusiv online, iar piesele de mobilier sunt disponibile într-o gamă foarte variată, deservind nevoile de mobilare ale locuințelor. O gamă aparte o reprezintă colecțiile de mobilă pentru copii.


Lapo Ciatti – două piese de mobilier la care nu te așteptai

Unii designeri de mobilier par să aibă o ambiție aparte: își doresc să uimească lumea cu creațiile lor, dar în același timp aceste creații să fie nu doar admirate, ci și folosite. Un astfel de caz îl reprezintă Lapo Ciatti, designerul studioului Opinion Ciatti.

 +4
  Design uimitor de elegant și atipic./Opinionciatti.com  
  |  

Lapo Ciatti creează în special mobilier pe care să stai – fie seturi de canapele și fotolii, fie taburete sau piese multifuncționale. Iată două exemple de design desăvârșit, capabil să schimbe fața amenajării indiferent de spațiul în care sunt așezate.

Yum Yum reprezintă o propunere de mobilă pentru living, dar și pentru spațiile de așteptare din cadrul companiilor. Este rezultatul unei combinații de spătar de scaun pentru bucătărie și un pouf specific camerei copiilor. Pe scurt, o piesă veselă, neașteptată prin design, menită să asigure deplin confort la folosire. Unde mai pui că șezutul este prevăzut și cu un buzunărel în care poți păstra cartea sau revista preferată.  +4 www.opinionciatti.com +4 www.opinionciatti.com

Loomi reprezintă o altă piesă obținută dintr-un amestec de forme și funcționalități. Se ia un taburet rotund, i se adaugă un spătar înalt, oval ce permite o poziție confortabilă a coloanei vertebrale și se adaugă și un braț dotat cu o mică măsuță. Rezultă o piesă de folosit cu același succes și acasă și în spații comerciale precum cafenele, biblioteci, săli de conferințe. Loomi este o piesă pentru băut cafeaua, vorbit la telefon, notat ceva în caiet, lucru la laptop. Brațul se rotește la 180 de grade, astfel că spațiul de lucru poate fi folosit și pe partea dreapta, și pe cea stângă la fel de bine.  +4 www.opinionciatti.com

Despre Lapo Ciatti
Lapo Ciatti deține funcția de Art Director în cadrul studioului Ciatti din Firenze, și este a treia generație a unei familii pasionate de mobilă cu design italienesc. Piesele create de Lapo Ciatti sunt de regulă piese de uz pentru acasă, dar cu forme absolut neașteptate, capabile să surprindă și să dureze în timp.
 


Trend – o canapea cu funcții electrice

Mobilierul electric nu este poate pe gustul tuturor, dar îndeplinește marile așteptări ale celor pentru care viața este mai plăcută cu ajutorul butoanelor. Ce ați zice de o canapea plină de reglaje electrice, cu funcții ultramoderne?
 

 +2
Trend - o canapea ultramodernă/Mobelhaus.com
  |  

În colecția de canapele de la Mobelhaus este inclus modelul Trend, o canapea masivă creată cu gândul la locuințele amenajate în stil contemporan și adresată în special oamenilor activi, pentru care funcțiile electrice sunt un mod de viață. Canapeaua Trend are două locuri și mai toate elementele sale sunt reglabile, oferind un nivel de confort aparte. Te poți uita la televizor în cea mai relaxată poziție, poți moțăi în tihnă, poți socializa la un pahar de vin.

Canapeaua Trend are tetierele reglabile – se pot ridica sau lăsa în jos, în funcție de activitatea proprietarului. Reglajul se face dintr-o simplă mișcare. De asemenea, brațele canapele Trend se pot folosi în două poziții, oferind sprijin al cotului. Șezutul canapelei Trend se activează electric, printr-o apăsare de buton, alunecând ușor în față într-o extensie de forma unui pat de zi – poți sta cu picioarele întinse, cu capul sprijinit de tetiere și trage un pui de somn.

Canapeaua Trend de la Mobelhaus dispune și de sistem de iluminare, practic în special seara când simți nevoia unei lumini de veghe. Acționată electric, partea de jos a canapelei se aprinde într-o nuanță albastră, odihnitoare pentru ochi, deloc stridentă. Această piesă de mobilier mai este dotată și cu un sistem smart care permite încărcarea telefonului mobil. O funcție cu adevărat necesară pentru serile plăcute acasă este cea de răcire a paharului cu băutură – canapeaua are integrat un suport discret de pahare menit să țină băutura la îndemână și fără riscul de a fi vărsată, dar suportul poate fi acționat electric pentru a răci conținutul paharului.

Estetică
Tapițeria este o țesătură cu aspect de pluș, rezistentă și ușor de curățat cu o cârpă umezită în apă caldă. Clientul poate opta pentru una dintre cele circa 40 de nuanțe, alegând culoare ușor de integrat amenajării de acasă. Ca materiale, canapeaua Trend are șezutul și spătarul din vatelină și spumă poliuretanică, pe când structura este fabricată din lemn masiv. +2 www.mobelhaus.com

„Din continuă preocupare pentru calitateș design, am reușit timp de zece ani să aducem în casele clienților noștri mai mult decât simple piese de mobilier; am reușit să transformăm din casă în acasă. Te așteptăm să descoperi produsele noastre atent selectionate, ce vin în înaintea ta cu promisiunea că îți vor depăși așteptările.”, se arată pe site-ul Moblehaus.
 


Relax – mobilier pentru sărbători

Nimic nu exprimă mai bine atmosfera zilelor de sărbătoare decât o amenajare bazată pe mobilier care să inspire relaxare. Și inclusiv să o asigure. Este cazul unui colțar de living denumit chiar așa: Relax. Prin elementele incluse și prin dimensiuni este ideal pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

 +3
Un colțar pentru zile libere./Mlfurnire.ro
  |  

Relax reprezintă varianta cea mai nouă de colțar modern în cadrul magazinului M&L Furnire din Constanța. Este o piesă masivă prin design și dimensiuni, realizată la standarde de înalt confort. Are forma literei L, și se poate executa pe comandă și în alte variante de mărimi. Fiind o piesă creată cu gândul la atmosfera de familie, colțarul Relax intră în categoria mobilierului de mari dimensiuni. Variante: 320x320/ 320x270/ 320x215/ 320x190.

Dotările colțarului Relax îl includ în stilul modern de design, fiind prevăzut cu sistem electric de extensie a șezutului. Tetierele sunt reglabile, asigurând confortul coloanei vertebrale, în mai multe poziții. Un alt element specific stilului modern: colțarul Relax dispune de port USB, amplasat pe una dintre laterale, sub brațul canapelei, permițând încărcarea dispozitivelor precum telefonul mobil sau tableta. +3 www.mlfurnire.ro

Materiale
Și materialele sunt gândite pe stil modern și la nivel ridicat de rezistență în timp. Structura este din lemn masiv, iar șezutul este obținut dintr-o combinație de spumă Super Ortopedică și un strat de spumă soft. Și tapițeria împlinește criterii de rezistență în timp: dispune de un strat termoflex care scade temperatura corpului cu circa 3 grade, are tratament antipete. +3 www.mlfurnire.ro

Despre M&L Furnire
Înființată în anul 1999 ca producător și distribuitor de furnire, compania s-a extins treptat ajungând să se mândrească cu un portofoliu de clienți atât din România, cât și din afara țării – SUA, Canada, Italia. Începând cu anul 2009, compania și-a extins domeniul, devenind și distribuitor de mobilier de lux. În acest sens, a deschis un magazin de prezentare în Constanța și urmează să deschidă unul și în Capitală.

 


Miriapod – trei măsuțe statement

Rolul designerului de produs este să schimbe lumea în care trăim, prin obiecte cât mai aspectuoase, dar inspirate de resursele naturii. Claudia Motei a împlinit acest deziderat prin colecția de măsuțe de cafea, denumită Miriapod.

 +3
  O colecție care omagiază natura./ClaudiaMotei.com
  |  

Trei măsuțe debordând personalitate și farmec compun colecția Miriapod, inspirată și dedicată în același timp materialelor naturale: lemn, piatră și metal. Deși împărtășesc aceeași formă și același design, cele trei măsuțe au fiecare propria estetică, pornind de la materialele care au stat la crearea ei.

Table M1 este o combinație de materiale puternice, rezistente; șapte picioare din alamă susțin blatul perfect rotund, fabricat din marmură verde. Table W și-a primit numele de la materialele care-i dau viață – două tipuri de lemn, stejar, respectiv molid. Este varianta cea mai caldă a colecției Miriapod, tocmai datorită esențelor lemnoase. Spre diferență de celelalte două măsuțe ale colecției, Table W se sprijină pe opt picioare. Finisajul este cât mai natural posibil pentru a pune în valoare farmecul lemnului: ceară și ulei. În fine, Table M2 este varianta mai soft, din punct de vedere cromatic, a lui Table M1, mulțumită blatului realizat din marmură roz. În rest, dimensiunile, forma și cele șapte picioare sunt asemănătoare celuilalt model. +3 www.claudiamotei.com +3 www.claudiamotei.com

„Colecția Miriapod s-a născut din eforturile de explorare a formelor neconvenționale, cu ajutorul materialelor naturale. Sursa de inspirație a oferit-o natura, dar piesele se bucură de un design contemporan” – se arată pe site-ul Claudiei Motei.

Despre Claudia Motei
Născută în București, Claudia Motei este arhitect și designer de interioare, pasionată de arta designului în toate aspectele sale. În portofoliul ei se regăsesc proiecte de amenajări interioare, dar și piese de mobilier unicat, realizate sub formă de colecții sau obiecte de sine stătătoare. Stilul pe care îl adoptă este unul marcat de estetică și raționalism în aceeași măsură.