logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Ohmie – prima veioză din coji de portocale

Designul italian uimește nu doar prin eleganța devenită o tradiție, ci prin spiritul inovator. O echipă de designeri din Milano, Kril Design, a reușit să producă prima veioză creată din coji de portocală. Pentru acest lucru s-a folosit de tehnologia imprimării 3D.

www.ohmie-krilldesign.net
Kril Design uimește prin spirit inovator./Ohmie-krilldesign.net
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Iulie 2021

Ohmie este un obiect iconic menit să ne amintească tuturor că trebuie să protejăm mediul înconjurător prin prețuirea resurselor naturale și prin acțiuni de refolosire a deșeurilor. Așa că designerii Krill Design au folosit o anume cantitate de coji de portocale siciliene pentru a crea veioza aceasta uimitoare. De menționat: cojile au fost obținute din industria alimentară. S-a folosit câte trei portocale pentru fiecare exemplar al veiozei Ohmie.

Cum au făcut
Cojile de portocale au fost deshidratate și apoi zdrobite, aduse la formă de pulbere. În această etapă au fost amestecate cu biopolimeri (amidon), în așa fel încât la final corpul de iluminat să fie creat complet din materiale naturale. Amestecul a fost apoi turnat într-un prototip obținut prin imprimarea tridimensională.

Cum funcționează
Precum o lămpiță clasică: Ohmie e dotată cu un bec de tip LED, are un cablu de 198 cm cu capăt USB și un buton de aprins/stins.

www.ohmie-krilldesign.net

Detalii aromate
Veioza Ohmie are o înălțime de 23 cm și o greutate de numai 150 grame, funcționează perfect ca o lămpiță de birou și miroase senzațional. Cojile de portocale nu și-au pierdut mirosul plăcut și natural, care se răspândește de câte ori veioza este folosită. Este prima veioză rotundă din lume, fabricată din coji de portocale. Răspândește o lumină caldă și tihnită, dar poate fi folosită și pentru munca de birou.

Designerii Kril Design au urmărit să creeze un obiect unicat pe cât de inedit, pe atât de natural și prietenos cu mediul. La finalul duratei de viață, lămpița Ohmie trebuie făcută bucățele și se poate apoi transforma în compost.

www.ohmie-krilldesign.net
www.ohmie-krilldesign.net
www.ohmie-krilldesign.net

Publicitate