Ohmie – prima veioză din coji de portocale

Designul italian uimește nu doar prin eleganța devenită o tradiție, ci prin spiritul inovator. O echipă de designeri din Milano, Kril Design, a reușit să producă prima veioză creată din coji de portocală. Pentru acest lucru s-a folosit de tehnologia imprimării 3D.

 +5
 MagMob
Kril Design uimește prin spirit inovator./Ohmie-krilldesign.net
  |  

Ohmie este un obiect iconic menit să ne amintească tuturor că trebuie să protejăm mediul înconjurător prin prețuirea resurselor naturale și prin acțiuni de refolosire a deșeurilor. Așa că designerii Krill Design au folosit o anume cantitate de coji de portocale siciliene pentru a crea veioza aceasta uimitoare. De menționat: cojile au fost obținute din industria alimentară. S-a folosit câte trei portocale pentru fiecare exemplar al veiozei Ohmie.

Cum au făcut
Cojile de portocale au fost deshidratate și apoi zdrobite, aduse la formă de pulbere. În această etapă au fost amestecate cu biopolimeri (amidon), în așa fel încât la final corpul de iluminat să fie creat complet din materiale naturale. Amestecul a fost apoi turnat într-un prototip obținut prin imprimarea tridimensională.

Cum funcționează
Precum o lămpiță clasică: Ohmie e dotată cu un bec de tip LED, are un cablu de 198 cm cu capăt USB și un buton de aprins/stins.  +5 www.ohmie-krilldesign.net

Detalii aromate
Veioza Ohmie are o înălțime de 23 cm și o greutate de numai 150 grame, funcționează perfect ca o lămpiță de birou și miroase senzațional. Cojile de portocale nu și-au pierdut mirosul plăcut și natural, care se răspândește de câte ori veioza este folosită. Este prima veioză rotundă din lume, fabricată din coji de portocale. Răspândește o lumină caldă și tihnită, dar poate fi folosită și pentru munca de birou.

Designerii Kril Design au urmărit să creeze un obiect unicat pe cât de inedit, pe atât de natural și prietenos cu mediul. La finalul duratei de viață, lămpița Ohmie trebuie făcută bucățele și se poate apoi transforma în compost. +5 www.ohmie-krilldesign.net +5 www.ohmie-krilldesign.net +5 www.ohmie-krilldesign.net


Noutăți Domicilio – trei scaune cu design original

Printre reduceri și promoții, Domicilio vine vara aceasta și cu noutăți în ce privește mobilierul și corpurile de iluminat. Pentru încăperea destinată diningului sau chiar pentru bucătărie, magazinul anunță trei modele noi de scaune.

 +4
Împrospătează stilul de amenajare cu ajutorul scaunului Domicilio!
  |  

În ultimii ani, industria mobilei tapițate a câștigat tot mai multă importanță, astfel că o simplă piesă de tipul scaunului de masă poate influența puternic stilul de amenajare al încăperii. Îl poate transforma din clasic în modern sau chiar în minimalist, permițând un grad de personalizare maxim prin nuanțele puse la dispoziția clientului. Cele trei modele noi de scaun de la Domicilio se integrează amenajărilor maximaliste prin culoare și bogăția materialelor, dar și celui contemporan, datorită materialului de acoperire.

Mitzie Actona face parte din categoria scaunelor de tip scandinav prin confortul pe care-l asigură și prin forma simplă, obținută din linii cursive; acoperit cu tapițerie de culoare maro ce imită pielea, se potrivește unei amenajări pe cât de retro, pe atât de modernă. Această piesă de mobilier poate fi folosită în bucătărie, dar își găsește locul și în fața unui birou. Este disponibil cu o reducere de preț pe site-ul Domicilio. +4 www.domicilio.ro

Scaunul Jean Kayoome, în schimb, este exact opusul, un model de scaun extravagant nu doar prin culori, ci mai ales prin designul spătarului ce amintește de petalele unei flori. Este un scaun pretențios care poate dicta atmosfera diningului de unul singur, cerând în jur mobilier în tonuri neutre, pentru a străluci mai puternic.   +4 www.domicilio.ro

În aceeași linie a spectaculozității se înscrie și scaunul Jewel, un adevărat fotoliu ce se impune prin mai multe elemente: forma bogată a  spătarului, în contradicție cu structura metalică suavă, subțire și vopsită auriu în câmp electrostatic. Rotunjimile ce caracterizează acest model de scaun au menirea de a da încăperii un aer de funcționalitate elegantă, dar și de a face folosirea lui un adevărat exemplu de confort.  +4 www.domicilio.ro

Oricare dintre aceste modele de scaun se regăsește în showroom-ul Domicilio într-o gamă variată de culori. „Domicilio este locul in care iti asamblezi, in modul tau unic, viziunea asupra spatiului de locuit sau a mediului de lucru.”, se arată pe site-ul Domicilio.


Elegance – un fotoliu pentru două persoane

Atelier Wood Design, deschis în Turnu Măgurele, a extins colecția de accesorii pentru casă, lansându-se și în producția de mobilier pentru living. Una dintre piesele cele mai uimitoare este fotoliul Elegance, suficient de mare pentru a fi folosit de două persoane în același timp.

 +3
Mobilier creat în România/ A-telier.ro
  |  

Având dimensiuni atipice pentru un fotoliu tapițat (L 105 x 87 x i 83 cm.), Elegance pare o piesă desprinsă din revistele de design, uimind prin liniile geometrice și detaliile estetice. Combină stilul vintage cu unele accente minimaliste, iar per total atrage atenția în orice living l-ai așeza. Echipa Atelierului Wood Design a ales pentru această piesă de mobilier tapițat cele mai bune materiale: lemn de stejar, respectiv tapițerie din catifea albă, ceea ce poate fi considerată o inovație, căci albul nu se numără printre nuanțele cele mai folosite ale catifelei. Ar fi putut deveni un fotoliu masiv, dar tocmai cele două nuanțe îi conferă o personalitate modernă. Se adaugă capacele negre, pentru prinderile interioare, și fotoliul Elegance capătă un plus de spirit jucăuș. +3 www.a-telier.ro +3 www.a-telier.ro

Designul răstoarnă tiparele unui fotoliu clasic – spătarul este vizibil mai mare decât partea de șezut, iar mânerele impresionează prin forma de ramă subțire, asigurând nu doar un look atipic, ci și stabilitate maximă, având și rol de picioare – îmbinate manual. Sunt date cu ulei premium și cu ceară de lemn, pentru a le feri de zgârieturi și a pune în valoare fibra lemnului de stejar.

Fotoliul Elegance poate fi produs și la comandă, și chiar personalizat la nivelul culorilor. Clientul poate alege pentru alte nuanțe ale tapițeriei și chiar pentru vopsirea elementelor lemnoase, dar parcă cea aleasă de producător e totuși varianta cea mai reușită.


Lava – o masă dintr-o suprafață continuă

Prezenți pe piața designului de produs din România de circa zece ani, cei trei parteneri de la Atelier Mass ne surprind cu piese de mobilier create într-un mod fantezist, dar caracterizate printr-o funcționalitate desăvârșită. Spre exemplu, masa Lava.

 +2
Design și funcționalitate uimitoare/Ateliermass.ro
  |  

Această piesă de mobilier pentru living a fost lansată în cadrul Romanian Design Week 2018, dar continuă să rămână o noutate pentru consumatorii de mobilier original. Conceptul se bazează pe o provocare: o piesă de mobilier reprezentând o suprafață continuă, fără întreruperi, menită să creeze impresia de imponderabilitate. Forma este una neobișnuită, o combinație de margini ascuțite și colțuri rotunjite, cu un aspect neregulat, marcată de adâncimi neașteptate la nivelul picioarelor de susținere. Pe scurt, masa Lava nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum – o piesă cu adevărat unicat.

Masa Lava a fost lansată în două variante de culoare – albă, respectiv neagră – dar este disponibilă la comandă în mai multe culori; clientul poate alege și între cele două feluri de finisaj, lucios sau mat. „Gama variată de culori, precum și modalitățile de finisare mată sau lucioasă fac ca aceasta masă să fie potrivită pentru diferite tipuri de amenajări.” – se arată pe site-ul Atelier Mass. Ca material de lucru, masa Lava este creată din fibră de sticlă vopsită, ceea ce îi asigură o greutate redusă, dar în același timp și rezistență în timp. +2 www.ateliermass.ro

Despre Atelier Mass
Atelier Mass a fost înființat în 2011 la Cluj, de către o echipă de arhitecți ce lucraseră deja împreună în cadrul unor proiecte, ani de zile. Misiunea acestui atelier este de a îmbunătăți traiul în mediul urban prin soluții de design inovator.


IntroDesign – trei fotolii uluitoare

Dacă ești în căutarea unor piese de mobilier absolut surprinzătoare prin forme și stil, cele mai mari șanse de succes le ai în București, la galeria IntroDesign. De aici se poate achiziționa mobilă creată de cei mai renumiți designeri internaționali.

 +4
Design ieșit din comun./Introdesign.ro
  |  

Atunci când vine vorba de amenajarea unui living, piesele ce mai importante ca impact estetic sunt fotoliile. În ultimii ani au devenit adevărate piese de accent, prin culoare, formă, mărime și locul în care se amplasează – suficient de central încât să atragă imediat privirea. Am ales din portofoliul IntroDesign trei modele de fotolii care să dicteze amenajarea interioară a spațiului prin designul plin de creativitate.

 +4 www.introdesign.ro Voido este o creație a designerului israelian Ron Arad și poate fi folosit atât indoor, cât și outdoor. Forma atipică îl recomandă pentru momentele de relaxare totală, inspirând un mic somn de după-amiază sau lecturarea unei cărți. Stilul în care se încadrează este cel contemporan, Voido având calitățile a două piese într-una singură – fotoliu și balansoar.

 +4 www.introdesign.ro Dream reprezintă un proiect ambițios al designerului japonez Tadao Ando; având datele unui scaun office și confortul unui fotoliu (în variantă tapițată), Dream este o prezență cu adevărat neașteptată în orice interior l-ai pune. Conceput din lemn stratificat, combină suplețea designului cu robustețea elementelor, ducând la o piesă ce pare în același timp elastică și masivă.

 +4 www.introdesign.ro Fotoliul Nimrod duce imediat cu gândul la interioarele inspirate de filmele SF. Jucăuș și tineresc, are un design simplu, completat de accesorii care dau personalitate piesei. Structura este din polietilenă, iar pernele sunt din poliuretan expandat – husele sunt detașabile. Nimrod face parte din portofoliul designerului Mark Newson și poate fi considerată o piesă destinată atât spațiilor imdoor, cât și outdoor.

Galeria IntroDesign se găsește pe Calea Dorobanților, în centrul Bucureștiului și propune mobilier pentru întreaga casă, sub forma unor colecții de impact. „Încă din 2002 ne-am propus sa onorăm designul autentic și să prezentăm o selecție originală de branduri recunoscute sau de avangardă, focusându-ne pe creații menite să treacă testul timpului și să devină adevărate piese de colecție. Veți regăsi în portofoliul nostru mobilier divers pentru întreaga casă, de la canapele și fotolii până la mese, scaune, paturi, măsuțe, rafturi cât și o mulțime de decorațiuni inedite. Portofoliul nostru cuprinde creatii semnate Charles şi Ray Eames, George Nelson, Verner Panton sau Eero Aarnio, dar şi de către staruri ale momentului precum Ronan şi Erwan Bouroullec, Jasper Morrison, Mathew Hilton, Konstantin Grcic, Autoban sau Donna Wilson.” – se arată pe site-ul galeriei.