logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Stilul provensal: mobilă și amenajare

Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Aprilie 2016

Termenul vine de la regiunea franceză Provence și celebrează un stil de amenajare interioară caracterizat prin căldură, lumină și drăgălășenie. Mobilierul trebuie să fie neapărat din lemn, pornind de la ideea de piese rustice. Stilul provensal se diferențiază de cel rustic românesc printr-o fluiditate sporită a formelor, fiind mai degrabă un soi de replică feminină la rusticul pitoresc și robust, masculin, ce caracterizează mobila românească autohtonă.

www.thewhitecompany.com
Un dulap provensal

www.classictimbe.com
O bucătărie luminoasă și spațioasă, în stil provensal mediteranean

Mobilierul trebuie să fie cât mai simplu realizat, cu foarte mici și rare detalii sculpturale, trebuie să fie ușor de folosit și să inspire chiar și de la distanță o impresie de confort și tihnă. Bineînțeles, accesoriile textile sunt foarte importante și de culorile lor depinde în mare parte atmosfera provensală a unei case. Stilul provensal impune culori calde, pastelate și luminoase, cât mai apropiate de natură. Galben roșiatic, culoarea lavandei, ocru – sunt culori ce caracterizează stilul provensal în amenajările interioare.

www.desiretoinspire.net
Şemineul de piatră este simbolul suprem al stilului provensal

www.digsdigs.com
Gingășie, lemn și simplitate într-o baie provensală

Mobila trebuie să aibă și un design simplu și funcțional. Nu au ce căuta inovațiile tehnologice, sistemele ultramoderne de închidere și deschidere a ușilor sau sertarelor; spre exemplu, într-o bucătărie provensală dulapurile de perete constau în etajere de lemn, pe care se înșiră veselă colorată. Piesele decorative, de genul oglinzilor sau ramelor foto, au, în interpretare provensală, aspect antichizat, aspect care poate merge până și la piese de mobilă obligatorii de genul noptierelor de pat sau a comodelor din dormitor.

www.digsdigs.com
Bucătăria nu are secrete în stilul provensal

Dintr-o casă provensală nu poate lipsi șemineul. Ca materiale de construcție a unei case în stil provensal se impun piatra și lemnul, podele reci de piatră și bârne din lemn pe tavan. Materialele textile și designul obiectelor decorative trebuie să conțină câteva elemente simbolice pentru stilul provensal: buchețele de flori (lavandă sau floarea soarelui), păsări, inimioare sau steluțe.

www.housetohome.co.uk
Un livingroom în stil provensal, undeva la țară

Publicitate