Trei piese de mobilă... distorsionată!

Pasiunea pentru piesele de mobilier ce creează iluzii vizuale stranii l-a propulsat pe Sebastian Brajkovic printre cei mai excentrici designeri olandezi. Deși funcționale și perfect utilizabile, creațiile sale în materie de mobilă sunt adevărate opere de artă ce îmbină fantasticul și realul.

 +4
Convulsii creatoare/Sebastianbrajkovic.com
  |  

Unii îi spun mobilă distorsionată, pentru că piesele de mobilier ale lui Sebastian Brajkovic par să fi suferit convulsii la capătul cărora capătă forme răsucite, de la care nu-ți mai poți muta privirea. Noi numim aceste piese pur și simplu design abstract și vă prezentăm câteva dintre ele:


Canapeaua Lathe e inspirată de mișcările rotative și deși parcă amețești numai privind-o, e perfect funcțională. Spătarul drept și bancheta au marginile rotunjite semănând cu forma unei rulete de noroc, ceea ce nu poate fi decât distractiv.  +4 www.sebastianbrajkovic.com Canapeaua Lathe


Scaunul Lathe are un design și mai bizar – pare răsturnat de-a dreptul. Imprimeul sub formă de curcubeu contribuie la impresia de răsucire și mișcare amețitoare, dar și această piesă de mobilier de la Sebastian Brajkovic se poate folosi în mod clasic. Adică pentru a sta pe el.  +4 www.sebastianbrajkovic.com Scaun Lathe


Scaunul Lathe în variantă pentru cupluri e creat de Sebastian Brajkovic pe același tipic. Numai că cele două locuri echilibrează ușor designul distorsionat al spătarului, creând impresia unei intimități de poveste.  +4 www.sebastianbrajkovic.com Scaunul Lathe pentru cupluri
Cam greu de integrat așa piese de mobilier în interioarele românești, nu-i așa?


Elvila - Colțarul Nadia redefinește confortul livingului românesc

Colțarul Nadia este acea piesă de mobilier pe gustul tuturor, căci se încadrează perfect atât într-un living mobilat clasic, cât și într-unul mobilat în stil modern, asigurând armonia estetică a spațiului.

Un colțar pentru întreaga familie/Elvila.ro
  |  

Colțarul Nadia de la Elvila se definește prin confort, oferit de dimensiunile generoase, și în plus dublat de aspectul atrăgător al tapițeriei bordo din piele ecologică – acest tip de tapiserie este elegantă, dar și rezistentă în timp.
Prevăzut cu brațe rotunjite și spătar înalt, colțarul Nadia de la Elvila este compus dintr-o canapea extensibilă de trei locuri cu un braț, un colț și o canapea fixă de două locuri, cu un braț.

Rezistența deosebită a colțarului Nadia de la Elvila e dată de materialele folosite pentru crearea ei – cherestea de fag și rășinoase, dar și de gradul de funcționalitate ce permite transformarea acestei piese într-un pat ideal pentru odihnă nocturnă.

Elvila are o prezență de peste 25 de ani pe piața producătorilor de mobilă din România, timp în care a ajuns nu doar să cunoască, ci și să anticipeze nevoile practice și estetice pe care mobila creată în România trebuie să le servească pentru a rămâne mereu în atenția clienților.
 


Premium XL – tot ce-ți trebuie pentru mobilă DIY

Do-It-Yourself este un curent care prinde și în România, mai ales în rândul tinerilor. A-ți crea singur mobilierul este nu doar un mod de economisire a banilor, ci și o activitate creativă extrem de plăcută și un mod de personalizare absolută. De acum, există în România un magazin din care-ți poți cumpăra modulele de transformat în mobilier.

 +6
Mic mobilier și accesorii pentru mobila de creat acasă/Premiumxl.ro
  |  

E vorba despre un magazin online, premiumxl.ro, ce comercializează mic mobilier și accesorii care să te ajute la configurarea unor piese pe gustul fiecărui cumpărător. Există mai multe game de sertare pentru a crea singur comoda sau noptiera dorită, dar și accesorii practice, de tipul picioarelor pentru mobilier.

 +6 www.premiumxl.ro
Sertarele sunt de mai multe dimensiuni și culori, fiind ideale pentru mobilier de tip paleți; sertarele sunt deja accesorizate cu butoni, iar clientului îi rămâne sarcina de a alege dimensiunile și nuanța.  Premiumxl pune la dispoziția clientului două tipuri de sertare, al doilea fiind deschis, pe post de module pentru comode. Nu doar dimensiunea și culoarea, ci și designul cade în sarcina... cumpărătorului.

 +6 www.premiumxl.ro
În același magazin online, am descoperit și unele dintre cele mai simpatice rafturi și polițe, ce contribuie de asemenea la crearea unui interior de tipul Do It Yourself. Sunt modele dintre cele mai variate, iar un set constă în cele mai multe cazuri din câte trei elemente de configurat în forma aleasă de fiecare acasă. Conform informațiilor de pe site-ul premiumxl.ro, livrarea produselor se face gratuit pe tot teritoriul țării.

 +6 www.premiumxl.ro

 +6 www.premiumxl.ro

 +6 www.premiumxl.ro


CAREL – o masă inspirată de Coloana Infinitului

Ce ziceți de o piesă de mobilier inspirată de una dintre cele mai celebre sculpturi ale lumii, Coloana Infinitului de Constantin Brâncuși? Celor de la Carel le-a venit ideea să folosească această sculptură ca sursă de inspirație pentru una dintre cele mai importante piese de mobilier de acasă: masa din living!

 MagMob
  |  

Confecționată din lemn masiv de stejar, această masă de la Carel are toate calitățile pentru a deveni piesa centrală a unei amenajări contemporane. Blatul mesei este disponibil cu finisaj natural cât se poate de simplu, dreptunghiular, pentru că ochiul urmează a fi evident atras de ingeniozitatea celor patru picioare „împletite” în formă de romburi, ca-n Coloana Infinitului. Le recunoașteți probabil din modelul Spider.

Datorită dimensiunilor sale generoase, masa Carel este ideală pentru familiile de până la șase persoane. Materialele sunt de cea mai bună calitate – lemn masiv atât pentru blat și cât și pentru picioarele practic sculptate după celebrul model al lui Constantin Brâncuși. Rezistența materialelor și robustețea designului înscriu acest model de masă în seria celor de moștenit în familiei, din generație în generație.


„Galla” stilului Chesterfield

Mobila Dalin vine cu noutăți: a lansat un model de canapea deja cunoscut prea bine de români, dar realizat în interpretarea originală a designerilor Dalin. Rezultă o canapea șic, în stil contemporan.

 +3
Un decor actul, cu accente tradiționale/Mobiladalin.ro
  |  

Canapeaua Galla reflectă eleganța stilului Chesterfield prin linia simplă a acestui model, detaliu la care se adaugă tapițarea cu butoni decorativi. Nota specială este dată de tetierele reglabile și de structura spătarului, aceasta din urmă permițând modificarea poziției pentru a mări spațiul șezutului.

STRUCTURA PRODUSULUI
•    Canapeaua are o structură din multistrat și lemn masiv de fag.
•    Pernele de șezut  sunt confecționate din spumă memory, așezată pe o structură din chingă elastică, pentru un plus de confort.
•    Pernele de spătar  sunt confecționate din poliuretan HR (high resilience) de densitate medie.
•    Pernele decorative sunt umplute cu puf siliconat.
•    Picioarele au structură metalică. Opțional, pot fi confecționate din lemn masiv de fag.

 +3 www.mobiladalin.ro

Deși canapeaua Galla nu este un produs extensibil, spătarul este prevăzut cu un mecanism ce permite ca spațiul șezutului să fie mărit. Tetierele sunt reglabile.

În ce privește dehusabilitatea, canapeaua Galla de la Mobila Dalin este parțial dehusabilă - adică la nivelul pernelor de șezut și pernelor decorative.

Pentru că Mobila Dalin este un producător de mobilă foarte atent la nevoile tuturor clienților, canapeaua Galla se poate personaliza astfel:
- Canapea Chester de 3 Locuri
- Canapea de 3 Locuri - fără butoni decorativi
- Fotoliu
 +3 www.mobiladalin.ro
În ce privește materialele de acoperire, clienții au la dispoziție mai multe variante, însă din rațiuni estetice, recomandarea producătorului este stofa.