Tronul Păunului – istoria celui mai splendid fotoliu regal

Istoria mobilierului merge mult în trecutul omenirii, și ne referim la istoria acelui tip de mobilier cunoscut sub formă de adevărată artă. Vă prezentăm astăzi istoria unuia dintre cele mai prețioase tronuri realizate vreodată: Tronul Păunului!

 +2
Din Tronul Păunului nu a mai rămas decât legenda/Thebetterindia.com
  |  

Tronul Păunului este cunoscut și astăzi drept una dintre minunile pieselor de mobilier, prin bogăția elementelor decorative. A fost construit la mijlocul secolului al XVII-lea, pentru al cincilea împărat mogul al Indiei, Shah Jahan I, care și-a dorit prin acest tron să își afirme puterea și bogăția. Din păcate, o sută de ani mai târziu Tronul Păunului a căzut în mâinile Șahului Iranului, Nader Shah, ca pradă de război și de atunci i s-a pierdut urma.

„Design”
Tronul Păunului era confecționat din lemn; avea dimensiuni menite să asigure confortul deplin al monarhului, arătând într-o oarecare măsură ca un fotoliu cu șezut adânc. Ceea ce l-a făcut atât de special au fost metalele și pietrele prețioase care acopereau în întregime lemnul. Picioarele Tronului Păunului erau îmbrăcate în aur, iar treptele, în argint. Nu mai puțin de 25.000 de pietre prețioase au fost încrustate pe suprafața lui, transformându-l într-o imensă bijuterie. Smaralde, rubine, diamante, perle – cele mai scumpe pietre prețioase au fost folosite la înfrumusețarea Tronului Păunului. Se spune că până și celebrul diamant de 186 de carate Koh-i-Noor ar fi fost încrustat pe suprafața Tronului Păunului.
Numele vine de la cele două cozi de păun care împodobeau spătarul tronului, într-un mod spectaculos, de asemenea încrustate cu bijuterii dintre cele mai prețioase.  +2 www.pinterest.com

Ce s-a întâmplat cu Tronul Păunului?
Din păcate, tocmai frumusețea și bogăția acestui tron i-au atras și distrugerea. A devenit una dintre cele mai râvnite prăzi de război, iar mai mulți cuceritori și-au împărțit pe rând tronul, smulgând din el bucăți tocmai pentru a pune mâna pe metalele și pietrele prețioase care-l acopereau. În timp, i s-a pierdut urma, în schimb legenda lui a inspirat ulterior alte tronuri denumite ale Păunului, confecționate spre afirmarea puterii altor împărați ai lumii.
 


BRC Home Deco – piesa de mobilier a săptămânii

Dintre toate piesele de mobilier pe care vi le prezentăm prin intermediul site-ului Magmob, se întâmplă ca unele să ne placă din cale afară de mult. Săptămâna aceasta am dat peste o masă de dining care iese în evidență în mod special.

 +4
O masă mai mult decât reușită/Brchome.ro
  |  

Este disponibilă prin magazinul de mobilă online BRC Home Deco și îmbină perfect funcționalitatea cu ingeniozitatea designului. Vorbim de o masă extensibilă care, oricât de generoasă ar avea extensia, reușește să-și păstreze designul suav, inspirat din stilul minimalist. Masa de la BRC Home Deco e confecționată din lemn masiv de stejar. Marginile inedit rotunjite ale mesei reprezintă o noutate pe piața mobilei din România.

Contrastul dintre blatul subțire, elegant și robustețea piciorului amplasat central contribuie la încadrarea acestei mese de dining în stilul clasic contemporan, însă elementul cel mai atractiv îl reprezintă contrastul cromatic din blat și extensie. Același contrast se repetă la nivelul piciorului în forma literei X, de data aceasta elementul gri fiind unul strict decorativ. Combinația de finisaj natural de lemn masiv și culoarea gri este semnătura magazinului BRC Home Decor, regăsindu-se și la alte piese de mobilier.

Există mai multe variante de dimensiuni ale mesei în poziție inițială, însă extensia are o singură lungime – 550 mm. Așa cum recomandă și furnizorul, masa de la BRC Home Design impune folosirea unui set de scaune tapițate, cu picioare de lemn, pentru punerea în valoare a stilului plin de eleganță modernă al acestei piese. +4 www.brchome.ro +4 www.brchome.ro +4 www.brchome.ro


Rustic Punk – o comodă unicat

Un birou de arhitectură din Brașov ne propune piese de mobilier unicat, capabile nu doar să schimbe atmosfera unei încăperi, ci chiar s-o domine. E vorba de un corp de depozitare de tip comodă, suficient de specială încât să-și găsească locul undeva în centrul atenției.

 +6
Nevoia de inovație duce departe/Barcha.ro
  |  

Biroul de arhitectură este deschis în Brașov se numește B.Archa, dar site-ul lor e deocamdată în construcție. În schimb, funcționează pagina de Facebook, unde piesele de mobilier atrag atenția cu succes. Nouă ne-a atras atenția comoda Rustic Punk, cu un finisaj chiar aparte, și un design în care stilul clasic și cel modern se îmbină de minune.

Rustic Punk e, clar, o piesă a zilelor noastre! Accentul practic cade pe nevoia de depozitare, îndestul satisfăcută: în spatele celor patru uși se regăsește spațiu adânc de depozitare, plus un sertar suplu, în care să se ascundă în ordine diverse mărunțișuri. Piesa este una geometrică, dreptunghiulară, și nu foarte înaltă, fiind ideală pentru livinguri sau chiar pentru holuri amenajate cu mare grijă. Din punct de vedere estetic, comoda Rustic Punk atrage privirea mulțumită picioarelor absolut speciale, din crengi groase de copac, îmbrăcate (de dragul stabilității) într-un picior metalic, bine ancorat pe orice suprafață de podea. +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro

Materialele din care a fost realizată comoda Rustic Punk sunt lemn masiv de nuc, finisajul fiind o combinație de ulei și ceară. Tehnica este una tradițională, iar la realizarea perfectă a acestei piese speciale și-au adus contribuția și cei de la COT – o companie specializată în construcția de orgii. +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro


CB Furniture – baruri în forme auto

Pasiunea pentru vehiculele auto a ajuns până în casele oamenilor și de câțiva ani există un adevărat trend de salvare a caroseriei și transformării ei în piese de mobilier absolut interesante. Una dintre cele mai practice variante este folosirea elementelor auto sub forma barurilor pentru acasă.

 +4
Mobilă din elemente auto salvate/Mesescaune.ro
  |  

În România, cei care-și doresc acasă mobilier atipic, pentru o amenajare cu adevărat tinerească, masculină pot apela la CB Furniture, care au expus deja la târguri de profil mai multe piese de bar în forme de vehicule auto destul de variate. Acum, în stocul furnizorului se regăsesc baruri sub formă de tractor, motocicletă și cabină de camion.

 +4 www.mesescaune.ro Barul motocicletă este o piesă nostimă și pe atât de practică. Nu ocupă prea mult spațiu, în schimb funcționalitățile sunt variate. Barul e prevăzut cu spații de depozitare a paharelor, spații de păstrare și transportare a sticlelor de băutură și chiar cu un blat de lemn, cu rol de masă pe care se pot prepara sau servi diverse cocteiluri. Lemnul este din gama celui reciclat, la fel ca și elementul estetic al barului și cel care asigură întregul farmec – caroseria.

 +4 www.mesescaune.ro Barul camion este o piesă aparent masivă, dar în realitate ocupă foarte puțin spațiu. De fapt, e vorba de un rastel pentru sticle, confecționat din lemn recuperat din grinzi sau case vechi, îmbrăcat într-o platoșă metalică, reprezentând de fapt caroseria unei cabine de camion. Barul este plasat pe un piedestal din lemn, și ideal ar fi să se plaseze într-un loc din care accesul la sticlele din bar să fie ușor.

 +4 www.mesescaune.ro Barul tractor e un model tare simpatic, de lipit de un perete. Are tot ce-i trebuie: spații speciale pentru pahare, blat de masă din lemn reciclat, spațiu de depozitare a sticlelor, ascuns chiar în cutia de motor a tractorului. Este o piesă care se poate integra atât în casele oamenilor, cât și în spații de tip HoReCa unde contribuie la obținerea unei atmosfere tinerești.
Niciunul dintre aceste modele de bar nu necesită asamblare, ci se vând așa cum se văd în imagini.


Aris Interiors – reduceri de preț la canapele și fotolii

Bazându-se pe o politică de marketing îndrăzneață pentru piața de mobilă din România, Aris Interiors anunță reduceri semnificative de preț la piesele dedicate amenajării livingurilor: canapele, fotolii, taburete. Uneori, reducerile sunt chiar și de 50% din prețul de vânzare.

 +4
Oferte de nerefuzat, cu promoții de până la 50% - Arisinteriors.com
  |  

LATER EDIT: perioada de reduceri s-a încheiat!

Calitate, eleganță, stil modern și preț... bun! Cam la asta visează orice om care dorește să-și amenajeze locuința cu mobilă nouă. Aris Interiors se adresează exact acestui tip de clienți, aflați în căutarea unor piese contemporane, dar cu accente clasice, îndrăznețe prin design și mai ales la nivel cromatic. Am ales trei exemple de piese de mobilier care sunt disponibile la Aris Interiors cu mari reduceri de preț:

Canapeaua Marc Cozy se potrivește stilului modern de amenajare a livingului, fiind un model caracterizat prin confort, relaxare și design. Spătarul e înclinat suficient cât să asigure o poziție odihnitoare, iar șezutul e potrivit de adânc. Canapeaua costă 5800 de lei, dar poate fi cumpărată acum la prețul de 2925 de lei. +4 www.arisinteriors.com

Galaxy este un fotoliu cu design contemporan, pe care Aris Interiors îl propune atât ca fotoliu de living, cât și ca fotoliu pentru spațiile office. Îmbrăcămintea este catifea de calitate, prinsă pe un cadru rezistent din lemn masiv. Prețul coboară de la 2460 de lei, la 1240 de lei.  +4 www.arisinteriors.com

Rico este un taburet somptuos care impune stilul clasic în orice living sau dormitor e așezat. Furnizorul insistă asupra detaliilor ce țin de complexitatea estetică a cusăturilor, dar nici reducerea de preț nu e de neluat în seamă: 832 de lei în loc de 1280 de lei.  +4 www.arisinteriors.com

Aris Interiors este un furnizor de mobilier elegant, dar oferă și servicii de design interior și consultanță. Dincolo de mobilier, pune la dispoziția clienților și piese de mic mobilier, accesorii textile și obiecte decorative.