Vermelha – un fotoliu dintr-o... funie

Ați auzit de frații Campana? Sunt doi designeri excelenți, care lucrează numai cu materiale prime naturale atunci când dau naștere unor piese de mobilier spectaculoase. Nimic nu stă în calea creativității lor, iar azi vă arătăm un fotoliu realizat dintr-o funie.

 +4
Un fotoliu ca o rezoluție: să ieșim din tipare! Campanas.com.br
  |  

Fotoliul poartă denumirea Vermelha și a fost creat manual dintr-o funie de o lungime impresionantă, înfășurată în așa fel, încât să redea o structură de cuib. Primul prototip a fost gata în 1998, sursa de inspirație fiind haosul din viața cotidiană a conaționalilor fraților Campania, brazilienii. Purtând o singură culoare, fotoliul Vermelha este dedicat tuturor acelora ce compun multiculturalismul acestei țări fascinante prin contraste.

Fotoliul Vermelha e confecționat din funie de peste 500 de metri, ce îmbracă sub forma unei tapițerii inedite  structura din oțel a acestei piese cu picioare rezistente de aluminiu.  Dincolo de aceste detalii, fotoliul arată foarte confortabil, invitând la clipe de relaxare aparte. Nu-i așa? +4 www.campanas.com.br +4 www.campanas.com.br +4 www.campanas.com.br

Frații Campana s-au născut în Brazilia și au folosit realitatea acestei țări pentru a crea mobilier altfel decât cel convențional. Piesele lor de mobilă au câștigat de-a lungul anilor numeroase distincții internaționale, iar astăzi, Studioul Campana se numără printre cele mai apreciate atunci când vine vorba de reinventarea mobilei din materialele cele mai banale, chiar neașteptate.
 


DISOFA – mobilier pentru musafiri

Dacă tot e sezonul sărbătorilor de iarnă, ne-am decis să vă arătăm câteva piese de mobilier create cu gândul la rudele și prietenii care vor veni să locuiască cu voi de Crăciun sau Revelion. E vorba de o piesă de mobilă în ton cu perioada contemporană. Veți vedea la ce ne referim!

 +2
Comoda asta e pentru musafiri pentru că la interiorul ei se ascunde un pat confortabil/Disofa.com
  |  

În primul rând, am ales să vă prezentăm un brand foarte modern: Disofa. Au canapele dintre cele mai șic, de la cele în stil minimalist, până la cele în stil clasic, dar cu accente contemporane, adică culori puternice, design elegant și totuși la modă. Totuși, azi vorbim de paturi pentru living, paturi ascunse vederii! +2 www.disofa.com Patul tras, pe timpul nopții
Potrivită perioadei sărbătorilor de iarnă prin care trecem este canapeaua din dulap, special creată pentru musafiri. Cu alte cuvinte, un loc de dormit, un pat de două persoane care pe timpul zilei se strânge și stă ascuns într-o aparentă comodă sau dulap pitic. Patul este la dispoziția musafirilor printr-o singură și simplă mișcare de tragere. În plus, dispune chiar și de spațiu pentru depozitarea lenjeriei, cuvertura sau pernele de pat. Pe timpul zilei, dulăpiorul arată modern și minimalist, ușor de integrat interioarelor minimaliste, având și o culoare șic: un albastru marin plin de personalitate. Revenim zilele viitoare cu alte propuneri de mobilier pentru musafiri!


În mare trend: canapeaua cu spate DUBLU

Cu cât suprafața livingului e mai mică, logic ar fi să folosim mobilă în stil minimalist. Dar azi la modă sunt canapelele enorme, atât de mari, încât nu pot fi așezate decât în mijlocul camerei. Pare un lux al celor cu spații generoase, dar e de fapt o soluție practică.

 +6
Canapea cu zone despărțitoare pentru același living/Ikea.com
  |  

Nici nu știm cum să le numim – canapele cu insule, probabil. Sau canapele cu spate dublu. Sau canapeaua spate în spate. Sunt canapele cu două părți de șezut între care se găsește spătarul. De regulă, au adâncimi considerabile, dar nu sunt tocmai înalte, ci trec în categoria canapelelor joase. Se produc astfel de modele și în România și sunt apanajul mobilei modulare. De ce sunt însă o soluție extrem de practică chiar și în spații nu prea generoase? +6 www.interiorstore.ro

 

  • Canapelele de tip insulă sau spate în spate se poziționează în mijlocul livingului, devenind în sine un instrument de delimitare a încăperii. Nu mai e nevoie să folosim alte piese de mobilier pe post despărțitor.
  • Canapelele de tip insulă devin astfel centrul atenției și permit păstrarea liberă a colțurilor camerei pentru a circula cu ușurință, spre diferență de sufrageriile tradiționale în care toți pereții sunt burdușiți cu mobilă, de nu mai ai pe unde trece.
  • Faptul că dispun de două zone de folosire a canapelei face din aceste insule piese de tipul 2 în 1. Cele două zone, despărțite de spătar, se pot folosi pentru activități diferite și în momente distincte ale zilei. Una dintre zone va fi amplasată în fața televizorului, devenind zona de media, iar cealaltă față poate fi completată cu o măsuță de cafea și cu un lampadar pentru a fi folosită ca zonă de socializare sau lectură.


Producătorii de mobilă le confecționează deja din materiale cât mai plăcute la atingere și în combinații de culori. Astfel, canapeaua insulă devine inclusiv o pată cromatică ce poate dicta apoi întreaga amenajare. De încercat!

 +6 www.gadgetify.com +6 www.IKEA.ro +6 www.truemodern.com +6 www.divanissimi.ro
 


Codo Design – minibar pe roti

Mai știți vechiul gheridon? S-a transformat! E în pas cu designul contemporan și cu soluțiile istețe de depozitare. Se plimbă prin toată casa, dispus fiind să devină atracția petrecerilor cu prietenii. În interpretarea celor de la Codolagni Design, gheridonul este minibar și are două variante de look.

 +5
Minibarul - mijloc de transport pentru băuturi/Codolagni.com
  |  

Pornind de la ideea de gheridon, designerii de la Codolagni Design au creat un minibar mobil extrem de simpatic. I-au pus roți, mâner și l-au prevăzut și cu spații de păstrare a băuturilor. Prototipul de minibar mobil a fost conceput ca un mijloc de transport al paharelor și sticlelor de alcool dintr-un colț în altul al casei, pe timpul petrecerilor.

 +5 www.codolagni.com
Codolagni Design a venit cu două propuneri de look. Prima varianta are aspectul unui vechi car de luptă roman, ascunzând sub o platoșă de lemn două etajere pentru sticlele de băutură în vreme ce sub blatul minibarului există un suport pentru pahare. A doua variantă de design este ceva mai transparentă, păstrându-se cele trei blaturi, de data asta din sticlă, dar adăugându-se un suport suspendat pentru sticlele de vin.

Prototipul de minibar mobil de la Codolagni Design a fost special creat pentru standul producătorului la un eveniment de design din Paris, nefiind un produs de serie. De altfel, acest atelier de mobilă și accesorii se definește prin dorința de a produce piese de mobilier extrem de personalizate, cu influențe din stilul industrial, dar care să reflecte pasiunea pentru creație. +5 www.codolagni.com +5 www.codolagni.com +5 www.codolagni.com


Retroboutique: draperii pentru sărbătorile de iarnă!

E perioada în care simțim cu toții nevoia să pregătim casa pentru o atmosferă sărbătorească. În așteptarea lui Moș Crăciun sau a petrecerii de An Nou, e bine să ne și înnoim interioarele, cu un strop de culoare sau cu mici accesorii decorative. Cele mai spectaculoase sunt însă textilele în ton de iarnă!

 +4
Dacă știi să le alegi, draperiile devin inclusiv accesorii/Retroboutique.ro
  |  

Prin natura și cromatica lor variată, draperiile sunt printre cele mai eficiente accesorii textile; nu pot lipsi din casa omului, asigurând dreptul la intimitate, dar dacă sunt alese cu pricepere, devin principalul instrument de îmbunătățire a atmosferei. Am ales de la Retroboutique câteva modele de draperii în ton cu iarna, cu zăpada (deocamdată inexistentă), cu sărbătorile de iarnă care se apropie vertiginos.


 +4 www.retroboutique.roJolies Griss este un model de draperie tipică pentru perioada de iarnă, prin combinația cromatică ce duce cu gândul la stațiunile alpine în plin sezon. Cele două culori, gri și alb strălucitor, sunt inspirate de nuanțele zăpezii, iar motivul inimioarei este deja specific unui tip de amenajare interioară în zonele montane de vacanță. Acest model se găsește gata croit, pe dimensiuni standard de 135x260 cm.

 +4 www.retroboutique.roArtist Reindeer Granate are un mesaj de Crăciun vesel; draperia este de un roșu aprins, cu picățele aurii, ceea ce imită destul de bine clopoțeii lui Moș Crăciun. Materialul gros are un aspect ușor satinat, ca de sărbătoare, și poate încuraja împodobirea bradului cu globuri mai sobre cromatic.

 +4 www.retroboutique.roNew Akit este draperia ideală pentru petrecerile somptuoase de Crăciun și mai ales de Revelion. Face parte din cu totul alt stil decât celelalte două modele, fiind o propunere ce inspiră luxul de care simți nevoia la trecerea dintre ani. Modelul este din Spania și se recomandă inclusiv pentru tapițarea mobilei sau folosirea ca fețe de pernă.
Care este preferata voastră?