logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Maison Romantique – o afacere de familie în stil provensal

Deschis sub forma unei afaceri de familie, Maison Romantique este un autentic atelier de fabricare a atmosferei provensale. Mobilier, decorațiuni, produse de recondiționare și chiar cursuri de pregătire fac din acest spațiu o atracție pentru admiratorii atmosferei de vacanță din Provence.

Vintage Paint sau cum să dai locuinței un aer romantic./Maisonromantique.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  28 Ianuarie 2022

Monica Manu a deschis cu ceva ani în urmă magazinul Maison Romantique în centrul Bucureștiului, ca urmare a pasiunii pentru design interior și decorațiuni. Afacerea reflectă spiritul romantic al caselor din Provence, spirit pe care Monica Manu l-a aprofundat în călătoriile sale prin Franța.

Maison Romantique nu este doar un magazin, ci și un atelier de recondiționare a pieselor vechi de mobilier. Dacă dispui acasă de piese moștenite de la bunici, în acest atelier le poți da o nouă viață. Spre diferență de alte ateliere de restaurare a mobilierului vechi, la Maison Romantique, acestor piese le este integrat un spirit tradițional provensal, cu ajutorul vopselei Vintage Paint în nuanțe specifice. Este vorba de o colecție de 51 de nuanțe disponibile la Maison Romantique. Pe bază de cretă, acest tip de vopsea este non-toxică, se poate folosi chiar cu geamurile închise și chiar pe mobilierul pentru copii. Acoperă orice tip de suprafață, de la lemn până la tapițerie textilă, metal, sticlă, plastic, ratan.

www.maisonromantique.ro

În atelier sunt disponibile nenumărate nuanțe de culori în stil romantic provensal, dar și materiale textile pentru tapițarea mobilei, plus elemente folosite pentru decorarea pieselor. Tehnici de patina timpului, de aurire sau aplicare de ornamente se folosesc pentru a conferi pieselor o personalitate șic, pe placul clientului.

www.maisonromantique.ro

Cei pasionați de recondiționarea mobilierului pot deprinde ei înșiși aceste tehnici în cadrul atelierului Maison Romantique, fiindcă aici se organizează și workshopuri pe mai multe niveluri de pregătire – basic, respectiv avansați, fie în grupuri de câte cinci, fie individual.

Untitled ngg_pictures

„Workshop-urile sunt pentru oricine este interesat să își vopsească o piesă de mobilier, cu sau fără experiență, cu sau fără vreun talent deosebit.
Vă voi arăta cum să pregătiți o suprafață pentru vopsit, cum să vopsiți (contemporan sau vintage), cum să dați patină, cum să aplicați ceara sau lacul și multe alte trucuri pe care le-am învățat de-a lungul anilor.” – se arată pe site-ul Maison Romantique.

Publicitate