Mallțărănesc – mobilă și accesorii de la meșteșugari

Lemn, metal, ceramică – iată materialele naturale care compun o atmosferă plăcută într-o casă, dacă le dăm o șansă înaintea produselor din plastic sau alte materiale ieftine, ce au inundat piața obiectelor de mobilier și accesorii. Vă propunem, deci, câteva piese de la producătorii cei mai simpli și vechi în meserie, meșteșugarii.

 +4
Mic mobilier și obiecte decorative, de la țară / Malltaranesc.ro
  |  

Există o platformă online care susține industria de artizanat din România, adică promovează meșteșugari din mediul rural al țării, creatori de piese de mic mobilier, accesorii decorative și construcții pentru grădină. Platforma se cheamă Mallțărănesc.ro și de aici am ales câteva produse care ne-au încântat.


Căsuță pentru grădină – din lemn natural, poate fi folosită în mai multe feluri, fie căsuță de joacă pentru copii, fie magazie pentru unelte. Spre diferență de obișnuitele căsuțe pentru copii, aceasta permite inclusiv accesul adulților, având o înălțime de 2,5 metri. Se execută pe comandă de un meșter tâmplar cu experiență, Constantin Boghici din  Prahova. În prețul de 3500 de lei se regăsesc costurile de manoperă, lemnul, șindrila bituminoasă, balamale și mânere, tratamentul lemnului.

 +4 www.malltaranesc.ro Căsuță de lemn pentru grădină
Suport de plante – din ceramică, ce îmbină pasiunea pentru flori cu cea pentru pictură. Acest suport ceramic este creația unui meșteșugar din județul Ilfov, Mădălina Kijika, și reprezintă un accesoriu cu adevărat unic, original, pentru orice casă sau balcon românesc. Este compus din mai multe vase de diferite dimensiuni, pictate manual cu multă imaginație. Costă 100 de lei și poate fi folosit ca vază pentru plantă sau ca atare, un obiect decorativ tradițional.

 +4 www.malltaranesc.ro Vază de plante pentru afară sau în casă
Față de masă tradițională – cusută din bumbac natural, la dimensiuni variate în funcție de comandă, și frumos brodată cu motive tradiționale. Fața de masă standard este de 2,20m x 1,50m și costă 65 de lei. La cererea clientului, se poate executa la alte dimensiuni. Creator – Angels Decor.

 +4 www.malltaranesc.ro Față de masă din bumbac


SUPERinveție – tavanul EXTENSIBIL în România

Te-ai săturat de tavanul alb, inundat de vecinul de sus, sau cu mici crăpături de la cutremure? Te-ai săturat de nuanțe impersonale? În România este disponibil de acum ceva ce îți poate schimba complet casa și dispoziția – tavanul atipic.

 +4
Tavanul extensibil este un nou trend în casele românilor. Design de vis, cu tehnologie avansată / ACDtavane.ro
  |  

V-am prezentat săptămânile trecute un concept nou în România, pardoseala 3D, care dă frâu liber imaginației. Astăzi vă prezentăm un produs ce vine din aceeași categorie de produse inovatoare pentru casele românilor – tavanul extensibil.


Tavanul extensibil este un tip de tavan ușor de montat de către o echipă de profesioniști, și care asigură cel mai înalt grad de personalizare a încăperilor casei. A pornit de la visul unui copil de a avea la el în cameră vedere spre cerul înstelat și astăzi îndeplinește orice dorință a imaginației. Este vorba despre un tavan fals, realizat din membrană PVC, ce se montează pe profil de aluminiu sau tot PVC și dispune de un sistem de prindere de tip harpon. Furnizor: ACDTAVANE.

 +4 www.acdtavane.ro
Avantajul suprem: tavanul extensibil nu doar că schimbă estetic atmosfera casei, dar protejează încăperea de inundații, căci membrana de PVC nu permite apei să se scurgă pe podea sau peste mobilele casei. Este impermeabil și rezistă foarte bine la orice grad de umiditate. Crăpăturile sunt excluse, tavanul extensibil de la ACDTAVANE având o garanție de zece ani.

 +4 www.acdtavane.ro

 +4 www.acdtavane.ro
Cromatic și estetic, tavanul extensibil este disponibil într-o varietate de modele și texturi – mate sau lucioase. Montajul nu durează decât câteva ore și nu implică deranjarea curățeniei – nu produce praf și nici dezordine.


Microcimentul - schimbă gresia fără să o scoți!

Microcimentul este o invenție relativ nouă pe piața materialelor de construcție și reprezintă soluția ideală de schimbare a podelei, pentru că elimină una dintre cele mai dificile etape: îndepărtarea plăcilor de gresie deja existente.

 +5
Microcimentul se poate folosi indoor și outdoor, pe podea, pe pereți, pe scară și pe mobilier / Luxuryciment.ro
  |  

Se poate folosi atât într-o construcție nouă, cât mai ales în cazul renovărilor. Reprezintă un strat de podea fără întreruperi, podea continuă este denumită în branșă, care se poate aplica direct peste vechea podea, câtă vreme aceasta este din ceramică, sticlă, lemn. Rezultatul: o podea nouă, perfect uniformă, fără rosturi. Modul de aplicare este destul de dificil sub aspectul tehnicii de lucru, astfel că montarea unei podele din microciment revine, de regulă, echipelor de muncitori specialiști – nu se recomandă folosirea microcimentului în stil amator, acasă.


Microcimentul a fost îmbrățișat ca soluție pentru podele, dar la fel de bine poate fi aplicat chiar și pe mobilier, în special cel de tip ceramic, adică obiecte sanitare. O cadă de baie acoperită în faianță poate deveni ca nouă fără a mai sparge plăcile originale de faianță, ci doar aplicând microcimentul. Acest material are rezistență indoor și outdoor, fiind recomandat chiar și în cazul podelelor pentru piscină.

 +5 www.luxuryciment.ro Microcimentul este aplicabil pe pereții bucătăriei, în locul tradiționalei faianțe cu rosturi

 +5 www.luxuryciment.ro Cu microciment se poate placa chiar și mobilierul ceramic
Vestea bună ține de aspectul microcimentului, adică de culoare. Există o varietate suficientă de culori și nuanțe, a căror intensitate poate fi decisă de către client – culorile diferă în funcție de cantitatea de vopsea diluată în microciment. Variantele cele mai folosite sunt cele pastel și cele nature.

 +5 www.luxuryciment.ro În baie, microcimentul se poate aplica atât pe pereți, cât și ca pardoseală, obținându-se un efect vizual uniform

 +5 www.luxuryciment.ro Microcimentul este ideal inclusiv ca podea în living. Lipsa rosturilor îl face foarte simplu de întreținut


Top 5 lămpi INEDITE de la Domicilio

Dacă stilul casei este unul minimalist, constrâns la suprafața redusă a locuinței, înseamnă că nu prea îți poți face toate poftele gustului alegând mobila visurilor tale. Dar îți rămâne în schimb posibilitatea de a obține exact atmosfera dorită, cu ajutorul corpurilor de iluminat de la Domicilio.

 +6
Lustre cu totul neobișnuite, ce duc cu gândul la reciclarea unor obiecte vechi, prețioase, dar aparent lipsite de funcționalitate/Domicilio.ro
  |  

Lămpile Domicilio arată ca dintr-o altă lume. Au un design extrem de modern și proaspăt, și se pot personaliza ca dimensiuni, accesorii și cromatică pe comandă specială. Echipa Domicilio asigură consiliere pe parcursul alegerii corpului de iluminat potrivit fiecărei încăperi în funcție de suprafață, stil și preferințe personale.
Vă prezentăm cinci corpuri de iluminat de la Domicilio, capabile să schimbe complet atmosfera încăperilor.


Lustra „Diamant”
Sticla multifațetată asigură o lumină înrudită cu strălucirea. Poate revigora orice încăpere, dăruindu-i un strop de eleganță clasică. Abajurul are dimensiuni medii, tocmai pentru a compensa modelul. De potrivit în zona de dining sau în colțul destinat barului de acasă.

 +6 www.domicilio.ro Lustra Diamant

Lustra „Melon”
Modelul de pălărie vine direct de la începutul secolului XX, iar această formă de lampă propulsează interiorul în care este montată într-o epocă atemporală a creativității fără limite. Este realizată din material textil și aluminiu, într-o combinație de negru cu auriu. Dă o lumină discretă, deci în dormitor cu ea!

 +6 www.domicilio.ro Lustra Melon

Lustra „Agrafă”
Brațul șerpuitor de metal poate trece cu ușurință drept o operă de artă contemporană. Față de piesele similare din muzee, are avantajul funcționalității practice. Sursa de inspirație... te inspiră, în funcție de imaginația fiecăruia. Se potrivește spațiilor office, dar și colțurilor de relaxare cu o muzică tip jazz.

 +6 www.domicilio.ro Lustra Agrafa

Lustra „Trompetă”
Realizată din aluminiu auriu, această lustră e un omagiu adus trompetei. Designul zgomotos o recomandă caselor spațioase, ultramodern amenajate, în încăperi cu rol de socializare. Și cu mobilă modulară.
 +6 www.domicilio.ro Lustra Trompetă

Lustra „Colivie”
Realizată din metal argintiu și auriu, ține captivă atenția oricui o zărește. Este unul dintre acele corpuri de iluminat cele mai reprezentative pentru Domicilio, fiind în același timp un adevărat obiect decorativ. Atenție unde o amplasați! Ideal ar fi într-un hol cât mai aerisit, pentru a nu da impresia de atmosferă sufocantă.
 +6 www.domicilio.ro Lustra Colivie


SilkPlaster – s-a inventat tapetul LICHID!

Oare de ce au renunțat românii să își mai îmbrace încăperile caselor în tapet plin de culori și modele? În primul rând, pentru că este o corvoadă să-l întinzi perfect pe pereți și să scoți toate bulele de aer formate sub el. Între timp s-a inventat tapetul lichid!

 +4
 MagMob
Mai simplu decât tapetul clasic, mai estetic decât vopseaua tradițională - tapet lichid!/ SilkPlaster.ro
  |  

SilkPlaster se cheamă și reprezintă chiar o noutate pe piața din România. Compoziția – naturală! Este obținut dintr-un amestec de mătase și fibre de bumbac, antialergenic, deloc chimic și lipsit de orice fel de miros. Îți poți băga mâinile în el până la cot, fără să riști iritații sau alte neplăceri asupra pielii. Este ideal pentru camera copilului.


SilkPlaster  e relativ simplu de aplicat pe perete; tot ce-ți trebuie este o mistrie cu care să întinzi tapetul lichid, în straturi nu mai groase de 2mm. Se pot face orice fel de retușuri asupra culorii de pe perete, reparând zonele date prost sau realizând un mix cromatic cu o altă culoare. SilkPlaster vine în saci de plastic, iar cu maximum 12 ore înainte de a fi aplicat pe perete, trebuie amestecat cu apă într-un lighean, pus înapoi în sacul său și lăsat câteva ore la temperatura camerei.


Se aplică simplu pe perete, ca și cum ai aplica vopsea zgrunțuroasă, dar aspectul este unul foarte fin, catifelat, de tapet de cea mai bună calitate. Timpul de uscare este între 24 și 48 de ore. Durată de viață – 10 până la 15 ani.
Chiar este de încercat, mai ales că în România are o varietate de culori și texturi, putând răspunde celor mai neașteptate pretenții estetice.

 +4 www.silkplaster.ro Tapet lichid în dormitor

 +4 www.silkplaster.ro Tapetul lichid se comportă foarte bine în bucătărie, rezistă la temperaturi foarte înalte

 +4 www.silkplaster.ro Ideal pentru camera copilului, fiind antialergenic