logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Miso – placări inedite într-o locuință din București

Cu cât soluțiile de mobilare sunt mai variate, inventive și funcționale, cu atât amenajările interioare sunt mai speciale. Vă prezentăm azi un proiect de amenajare din București, în care plăcile CLEAF au jucat rol principal: pereți și mobilier în egală măsură.

MISO_Architects_Ap._Masculine_Vibes__1_-5073
Un proiect tare ambițios, realizat de Miso Architects/Foto: Alexandru Drăgoi
Andreea Chiru  |  11 Martie 2020

Proiectul a fost realizat de arhitecții studioului Miso Architects și a beneficiat de un buget de 70.000 de euro pentru un apartament cu patru camere și trei terase. Elementul care a transformat această locuință într-una inedită îl reprezintă plăcile CLEAF, distribuite în România de Cressent, plăci folosite atât pentru personalizarea pereților, cât și pentru realizarea pieselor de mobilier.

Stilul ales de designerii Miso pentru acest proiect a fost unul modern masculin, cu accente industriale. Deci paleta cromatică nu a fost prea generoasă, impunându-se automat o comnbinație cât mai naturală în care elementul de lemn să domine. Iar pentru acest element, plăcile CLEAF au fost soluția ideală. Plăcile CLEAF sunt din pal termo-structurat, disponibile într-o varietate de modele. S-au ales în cazul de față două modele, Sable LR26 Nuvolari, respectiv Ares FB11 Beton.

Pereții, chiar tavanul pe alocuri, au fost placați cu modelul CLEAF Sable LR26 Nuvolari, esență lemnoasă dând apartamentului o atmosferă caldă, primitoare, de ambient natural. Inedită a fost folosirea aceluiași material pentru crearea mobilierului. În birou și în dormitor, spre exemplu, peretele placat cu CLEAF a devenit și spatele mobilierului de rol de depozitare, realizându-se o combinație inedită și plăcută. S-a păstrat astfel armonia estetică, restul culorilor folosite fiind tonuri închise metalice, nuanțe de gri și albastru la nivelul mobilierului tapițat și al textilelor, în vreme ce pentru accesoriile decorative s-a optat pentru nuanța aurie.

Alexandru Drăgoi
Alexandru Drăgoi
Alexandru Drăgoi
Alexandru Drăgoi
Alexandru Drăgoi

În bucătărie, același lucru – plăcile CLEAF, model Ares FB11 Beton, au servit atât ca metodă de acoperire a pereților, cât și ca material de îmbrăcare a mobilierului. Aici culorile au fost ceva mai reci, imitând nuanțe variate ale betonului.

Alexandru Drăgoi
Alexandru Drăgoi

În baie, s-au folosit aceleași combinații de culori ca-n casă, accentuând stilul masculin al amenajării. Obiectele sanitare au fost alese de la Delta Studio, rezultând o atmosferă pe cât de simplă ca design, pe atât de armonioasă și primitoare ca funcționalitate.
Încă un proiect care dovedește că atmosfera casei poate transforma radical locuința atunci când e lăsată pe mâna specialiștilor.

Publicitate
Publicitate