logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Solar Egg – cea mai grozavă saună mobilă

Creată la cererea companiei suedeze Riksbyggen, Solar Egg nu este doar o saună, ci un adevărat proiect internațional. Reprezintă o saună mobilă, care a reușit deja să stârnească curiozitate în toate marile orașe în care a ajuns.

solar_egg_soare-5083
O ciudățenie creativă/Designboom.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Martie 2020

Sauna Solar Egg a fost realizată de doi designeri suedezi, Mats Bigert și Lars Bergström, sub forma unei creații artistice menite să onoreze sursa căldurii pe pământ – soarele. Sursa de inspirație este, clar, oul de găină, dar structura exterioară este una fațetată, care se compune din 69 de plăci aurii, din oțel inoxidabil, ce reflectă lumina și mediul înconjurător, acolo unde sauna este transportată. Are o înălțime de 5 metri, iar interiorul măsoară în lățime circa 4 metri. Sub fațetele metalice, structura interioară a saunei mobile Solar Egg este tradițională, adică din lemn.

www.riksbyggen.se

Accesul în saună se face pe o scară destul de obișnuită. Sauna mobilă Solar Egg poate primi până la opt persoane deodată, asigurând toate funcțiile unei saune tradiționale. Un alt element de inspirație pur artistică e reprezentat de principala sursă de încălzire a saunei la interior: soba are forma unei inimi umane. În jurul sobei e prevăzută o bancă din lemn, suficient de lată și adâncă încât cei care o folosesc în același timp să aibă tot confortul necesar.

www.designboom.com
www.designboom.com

Sauna mobilă Solar Egg a fost inițial gândită să domine priveliștea suedeză a lacului Siljan, din orașul suedez Kiruna. Proiectul fiind însă inedit și de mare inspirație artistică, Solar Egg a devenit un adevărat simbol internațional, fiind mutată cu răbdare și în alte orașe europene, chiar americane. Se desface bucată cu bucată, fiind încă de la început gândită sub forma unei saune mobile.

www.riksbyggen.se

Sauna transportabilă Solar Egg a fost deja vedeta unor gale dedicate designului, precum German Design Awards, Red Dot Awards au London Internațional Awards.

Publicitate
Publicitate