Mobilă creată de un actor-tâmplar
Nick Offerman e numele lui și la origine este actor. A jucat în special roluri de polițist, șerif și chiar... tâmplar; e cunoscut mai ales din sitcom-ul „Parks and Recreation”. Adevărul e că pentru Nick Offerman, tâmplăria e o pasiune și o meserie în același timp.

Dispune de un site propriu, unde sunt prezentate atât colecțiile sale de mobilă din lemn, cât și activități legate de lumea show-biz-ului. Noi am ales să vă arătăm ce soi de mobilă confecționează – Nick Offerman nu se joacă când vine vorba de tâmplărie. Atelierul său este unul adevărat, în care se lucrează la modul cel mai serios și din care se pot cumpăra pentru casă piese de mobilier absolut de calitate.
„Deși ne plac și nouă chifteluțele, nu suntem Ikea”, anunță Nick Offerman pe site, explicând de la bun început că singurul material agreat în atelierul său este lemnul – nu lucrează niciodată cu pal, mdf sau laminate. „Confecționăm piese de mobilă unicat, exclusiv din lemn, menite să celebreze noblețea copacilor din care provin, menite să aibă personalitate și să dureze în timp.” Pe scurt, mobilă creată pentru a fi transmisă din generație în generație.
Cel mai adesea, în atelierul lui Nick Offerman sunt confecționate măsuțe de cafea care respectă cât mai fidel posibil forma și culoarea bucăților de lemn folosite, paturi matrimoniale create din lemn masiv de la tăblia plină de personalitate până la cele mai mici detalii ale somierei, rafturi de perete și corpuri de depozitare, acestea fiind și printre singurele piese vopsite în culoare.
Prețurile variază în funcție de funcție și design, dar o piesă de tipul măsuței de cafea se poate ridica la circa 3000 de dolari. Pe de altă parte, au garanție nu pe viață, ci pe mai multe generații.
O inițiativă minunată prin accentul pe care-l pune pe nevoia de originalitate și naturalețe. Atelierul Nick Offerman se găsește în Los Angeles și este un exemplu de atelier absolut pitoresc, în care lucrează oameni pasionați de lemn, de lucruri frumoase și mai ales implicați în responsabilizarea omului față de resursele naturale.