logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobila Icam: în câte feluri poate să arate un fotoliu?

Mobilierul moale continuă să rămână printre cele mai creative și ofertante aspecte ale producției de mobilier, dovadă stând nenumăratele variante de design și funcționalitate ale unei piese aparent banale: fotoliul. Am descoperit în portofoliul fabricii Icam cel puțin trei variante de fotoliu, acoperind nevoia de contemporan, în forme destul de clasice. Icam se proclamă liderul mobilei capitonate din Republica Moldova.

Mobila Icam: în câte feluri poate să arate un fotoliu?
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 Iulie 2023

Istoria acestei fabrici se întinde pe zeci de ani. A fost înființată în anul 1947, sub forma principalei uzine de prelucrare a lemnului din Chișinău și de-a lungul timpului a reușit să țină pasul cu piața de mobilier, investind constant în tehnologie și mai ales design.

Vă prezentăm trei variante de fotoliu Icam, având un numitor comun: moliciunea tapițeriei, menită să asigure un deplin confort.

Sub denumirea Imperia se găsește un fotoliu clasic la prima vedere, impresionând prin dimensiunile ce-l fac ușor de folosit de două persoane simultan – doi copii, cel mai probabil. Dar, la o vedere mai atentă, acest fotoliu destul de clasic își afirmă modernitatea prin funcția de extensibilitate. Spătarul ți șezutul se trag complet în față, ducând la apariția unui mic divan sau pat de zi. Și dintr-odată, dimensiunile generoase își găsesc justificarea.

Mobilaicam.ro

 

Mobilaicam.ro

Variata minimalistă și fixă a fotoliului Imperia este modelul Contemporan, o piesă foarte cochetă prin simplitate. Respectă forma geometrică a pătratului pentru spătar și șezut, dar cele patru picioare din lemn au un mod de îmbinare uimitor: două câte două, integrate laturilor cu rol de brațe ale fotoliului. Este o soluție inovatoare mai ales estetic vorbind, piesa fiind ideală pentru o încăpere dornică de un plus de originalitate.

Mobilaicam.ro

 

În fine, o combinație și mai neașteptată o reprezintă balansoarul Narcis, practic un fotoliu asamblat pe o structură robustă și tipică de balansoar. Cele două elemente capitonate nu-și pot ascunde caracterul de fotoliu clasic, transformând această piesă într-un hibrid – un balansoar de folosit de regulă pe terasă ori balcon își găsește brusc locul în living, în fața televizorului.

Mobilaicam.ro

Despre fabrica Icam
La douăzeci de ani de la înființare, Icam devine fabrică de mobilă tapițată, specializându-se în fotolii și canapele. Cinci ani mai târziu, deține deja monopolul acestei ramuri, la nivelul Moldovei. Din 1988, devine societate pe acțiuni și trece printr-un amplu proces de modernizare tehnologică și ca design. Astăzi, are deschise mai multe magazine în țara noastră, în București, Brașov și Iași.

Publicitate