logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Mobilă inspirată de… război

Sub denumirea Kalab, colecția de mobilier creată de designerul israelian Ezri Tarazi cu peste zece ani în urmă a devenit, brusc, una nespus de actuală pentru zilele pe care le trăim. Este vorba de piese de mobilier inspirate de război.

kalab-6524
O colecție veche, dar brusc tare actuală./Tarazistudio.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Martie 2022

Concepută pentru un living, colecția Kalab conține piese realizate din elemente pe care de regulă le observăm în câmpurile de luptă: cutii de gloanțe, saci de nisip, aluminiu sau anvelope de camioane militare. Toate aceste lucruri utilizate de militari în teatrele de operațiuni au luat, sub mâinile designerului Ezri Tarazi, forma unor piese de mobilier menite să aducă fiorul războiului în casele oamenilor. Desigur, colecția are obiectivul unui strigăt de ajutor împotriva războiului de oriunde, pledând pentru pace.

Piesele de mobilier militar din colecția Kalab

Canapeaua de război din cadrul colecției este realizată sub forma unui pat de zi, lungă și așezată direct pe podea, prevăzută cu un singur braț, ce joacă rol și de spetează. Pe cât de ingenios prin simplitate, pe atât de cutremurător este designul: perne peste perne, cu aspectul sacilor de nisip folosiți pentru grămezile de tip cazemate.

Mai multe piese de mobilier cu rol de depozitare au fost create folosind cutii de gloanțe, prevăzute chiar cu mânere de fier, menite să dea fiori. Sau comode cu structură metalică și suprafețe de lemn folosire pentru transportarea armelor. Colecția cuprinde și un corp de iluminat ce recreează aspectul anvelopelor tipice camioanelor din convoaiele militare sau mese din aluminiu având blatul sub forma unei hărți fotografiate din spațiu.

Colecția Kalab a fost creată sub forma unei expoziții, conținând un mesaj mai degrabă al disconfortului creat de război, decât al confortului pe care suntem obișnuiți să-l căutam printre piesele de mobilier pentru casă.

www.tarazistudio.com
www.tarazistudio.com
www.tarazistudio.com
www.tarazistudio.com
www.tarazistudio.com

Publicitate