Mobilă invizibilă – e sau nu e?

Inovație, originalitate, poate chiar geniu. Mobila invizibilă este acel tip de mobilier inteligent prin forma sa neobișnuită și funcțiile ascunse. Vă prezentăm câteva modele de mobilier invizibil, disponibil deocamdată la nivel internațional.

 +6
Mobilă invizibilă pentru o casă multifuncțională /Invisiblebed.com
  |  

Raftul de cărți iShelf, capabil să dea unui perete puteri magice. Pentru că nu se observă deloc, atâta vreme cât este ocupat cu cărți. Oferă privitorului impresia că volumele plutesc, și poate susține până la zece cărți deodată, ceea ce îl transformă într-o minibibliotecă. Mini- de la stilul minimalist. E conceput din oțel inoxidabil și foarte simple de instalat pe orice perete al casei.

 +6 www.invisiblebed.com IShelf - raftul nevăzut

 +6 www.invisiblebed.com IShelf pentru cărți care plutesc
Invisiblebed este un pat care dispare atunci când nu-l folosești. Secretul - sistemul patentat Hydraulics Lift Assist System, adică un singur gest de întindere/ridicare a patului. Poate fi închis și deschis de peste 30.000 de ori fără să își piardă din eficiență și flexibilitate. Poate fi instalat în orice spațiu.

 +6 www.invisiblebed.com IBed - pat sau dulap?

 +6 www.invisiblebed.com Pat și rafturi de tip bibliotecă
Masa invizibilă, din aceeași gamă, se cheamă InvisibleTable și reprezintă o masă de lucru/cinat care, în poziție strânsă e un simplu... tablou decorativ. Materiale – placaj. Balamalele metalice sunt din oțel și extrem de rezistente.

 +6 www.invisiblebed.com ITable - între masă de lucru și o simplă ramă decorativă

Cele trei obiecte fac parte din colecția Invisibile ce aparține designerilor Prashanth și Kiran K., iar esența conceptului Invisible izvorăște din convingerea că „necesitatea este motorul inovației”.


Holzart – trei moduri simple în care-ți personalizezi casa

Obiectele decorative sunt pentru o locuință privată ceea ce sunt bijuteriile pentru o doamnă, adică acele lucruri aparent mărunte, dar care în ciuda dimensiunilor personalizează încăperile prin simpla lor culoare, formă și funcționalitate.

 +4
Trei variante simple de a-ți personaliza locuința / Holzart.ro
  |  

Așa că pe piața românească există numeroși producători de accesorii decorative pentru casă, ce vă pun la dispoziție mai multe feluri de posibilități de a da caselor un aspect șic, original, chiar unic. Depinde de fiecare dintre noi pentru ce optează.


Firma Holzart din Cluj-Napoca produce trei feluri de obiecte decorative pentru personalizarea încăperilor.
Tabla decorativă – un element extrem de original, prin integrarea ei în decorul unei locuințe private și mai ales prin mesajele care se pot mereu reinventa. Holzart produce table decorative înrămate, special create pentru camerele casei. Ramele sunt din lemn, disponibile într-o varietate de modele, în funcție de stilul de amenajare interioară. Tabla se poate scrie cu creta și se recomandă folosirea ei nu doar în camerele copiilor, la locul de joacă, ci și în zona de dining sau chiar hol, unde membrii familiei își pot lăsa mesaje haioase.

 +4 www.holz-art.ro
Oglinda din cristal – a făcut dintotdeauna parte din decorul unei case care se respectă. Holzart produce oglinzi pentru casă, din materiale de calitate, din cristal și cu rame din lemn. Dimensiunile standard pot fi adaptate cerințelor clienților. Oglinzile se recomandă în special în zona holului, reflectând o sursă de lumină naturală.

 +4 www.holz-art.ro
Rama de tablou argintie – nici tablourile nu pot lipsi dintr-o casă cu pretenții de originalitate. La modă este astăzi rama argintie, pentru că se integrează foarte ușor mai multor stiluri de amenajare interioară, iar nuanța exprimă un amestec de modernitate și prospețime. Holzart produce rame de tablouri din lemn natural.

 +4 www.holz-art.ro


Mallțărănesc – mobilă și accesorii de la meșteșugari

Lemn, metal, ceramică – iată materialele naturale care compun o atmosferă plăcută într-o casă, dacă le dăm o șansă înaintea produselor din plastic sau alte materiale ieftine, ce au inundat piața obiectelor de mobilier și accesorii. Vă propunem, deci, câteva piese de la producătorii cei mai simpli și vechi în meserie, meșteșugarii.

 +4
Mic mobilier și obiecte decorative, de la țară / Malltaranesc.ro
  |  

Există o platformă online care susține industria de artizanat din România, adică promovează meșteșugari din mediul rural al țării, creatori de piese de mic mobilier, accesorii decorative și construcții pentru grădină. Platforma se cheamă Mallțărănesc.ro și de aici am ales câteva produse care ne-au încântat.


Căsuță pentru grădină – din lemn natural, poate fi folosită în mai multe feluri, fie căsuță de joacă pentru copii, fie magazie pentru unelte. Spre diferență de obișnuitele căsuțe pentru copii, aceasta permite inclusiv accesul adulților, având o înălțime de 2,5 metri. Se execută pe comandă de un meșter tâmplar cu experiență, Constantin Boghici din  Prahova. În prețul de 3500 de lei se regăsesc costurile de manoperă, lemnul, șindrila bituminoasă, balamale și mânere, tratamentul lemnului.

 +4 www.malltaranesc.ro Căsuță de lemn pentru grădină
Suport de plante – din ceramică, ce îmbină pasiunea pentru flori cu cea pentru pictură. Acest suport ceramic este creația unui meșteșugar din județul Ilfov, Mădălina Kijika, și reprezintă un accesoriu cu adevărat unic, original, pentru orice casă sau balcon românesc. Este compus din mai multe vase de diferite dimensiuni, pictate manual cu multă imaginație. Costă 100 de lei și poate fi folosit ca vază pentru plantă sau ca atare, un obiect decorativ tradițional.

 +4 www.malltaranesc.ro Vază de plante pentru afară sau în casă
Față de masă tradițională – cusută din bumbac natural, la dimensiuni variate în funcție de comandă, și frumos brodată cu motive tradiționale. Fața de masă standard este de 2,20m x 1,50m și costă 65 de lei. La cererea clientului, se poate executa la alte dimensiuni. Creator – Angels Decor.

 +4 www.malltaranesc.ro Față de masă din bumbac


SUPERinveție – tavanul EXTENSIBIL în România

Te-ai săturat de tavanul alb, inundat de vecinul de sus, sau cu mici crăpături de la cutremure? Te-ai săturat de nuanțe impersonale? În România este disponibil de acum ceva ce îți poate schimba complet casa și dispoziția – tavanul atipic.

 +4
Tavanul extensibil este un nou trend în casele românilor. Design de vis, cu tehnologie avansată / ACDtavane.ro
  |  

V-am prezentat săptămânile trecute un concept nou în România, pardoseala 3D, care dă frâu liber imaginației. Astăzi vă prezentăm un produs ce vine din aceeași categorie de produse inovatoare pentru casele românilor – tavanul extensibil.


Tavanul extensibil este un tip de tavan ușor de montat de către o echipă de profesioniști, și care asigură cel mai înalt grad de personalizare a încăperilor casei. A pornit de la visul unui copil de a avea la el în cameră vedere spre cerul înstelat și astăzi îndeplinește orice dorință a imaginației. Este vorba despre un tavan fals, realizat din membrană PVC, ce se montează pe profil de aluminiu sau tot PVC și dispune de un sistem de prindere de tip harpon. Furnizor: ACDTAVANE.

 +4 www.acdtavane.ro
Avantajul suprem: tavanul extensibil nu doar că schimbă estetic atmosfera casei, dar protejează încăperea de inundații, căci membrana de PVC nu permite apei să se scurgă pe podea sau peste mobilele casei. Este impermeabil și rezistă foarte bine la orice grad de umiditate. Crăpăturile sunt excluse, tavanul extensibil de la ACDTAVANE având o garanție de zece ani.

 +4 www.acdtavane.ro

 +4 www.acdtavane.ro
Cromatic și estetic, tavanul extensibil este disponibil într-o varietate de modele și texturi – mate sau lucioase. Montajul nu durează decât câteva ore și nu implică deranjarea curățeniei – nu produce praf și nici dezordine.


Microcimentul - schimbă gresia fără să o scoți!

Microcimentul este o invenție relativ nouă pe piața materialelor de construcție și reprezintă soluția ideală de schimbare a podelei, pentru că elimină una dintre cele mai dificile etape: îndepărtarea plăcilor de gresie deja existente.

 +5
Microcimentul se poate folosi indoor și outdoor, pe podea, pe pereți, pe scară și pe mobilier / Luxuryciment.ro
  |  

Se poate folosi atât într-o construcție nouă, cât mai ales în cazul renovărilor. Reprezintă un strat de podea fără întreruperi, podea continuă este denumită în branșă, care se poate aplica direct peste vechea podea, câtă vreme aceasta este din ceramică, sticlă, lemn. Rezultatul: o podea nouă, perfect uniformă, fără rosturi. Modul de aplicare este destul de dificil sub aspectul tehnicii de lucru, astfel că montarea unei podele din microciment revine, de regulă, echipelor de muncitori specialiști – nu se recomandă folosirea microcimentului în stil amator, acasă.


Microcimentul a fost îmbrățișat ca soluție pentru podele, dar la fel de bine poate fi aplicat chiar și pe mobilier, în special cel de tip ceramic, adică obiecte sanitare. O cadă de baie acoperită în faianță poate deveni ca nouă fără a mai sparge plăcile originale de faianță, ci doar aplicând microcimentul. Acest material are rezistență indoor și outdoor, fiind recomandat chiar și în cazul podelelor pentru piscină.

 +5 www.luxuryciment.ro Microcimentul este aplicabil pe pereții bucătăriei, în locul tradiționalei faianțe cu rosturi

 +5 www.luxuryciment.ro Cu microciment se poate placa chiar și mobilierul ceramic
Vestea bună ține de aspectul microcimentului, adică de culoare. Există o varietate suficientă de culori și nuanțe, a căror intensitate poate fi decisă de către client – culorile diferă în funcție de cantitatea de vopsea diluată în microciment. Variantele cele mai folosite sunt cele pastel și cele nature.

 +5 www.luxuryciment.ro În baie, microcimentul se poate aplica atât pe pereți, cât și ca pardoseală, obținându-se un efect vizual uniform

 +5 www.luxuryciment.ro Microcimentul este ideal inclusiv ca podea în living. Lipsa rosturilor îl face foarte simplu de întreținut