Allcomp vine în ajutorul producătorilor de mobilă tapiţată

Industria mobilei în curs de dezvoltare se confruntă în mod constant cu o mulțime de provocări, cărora în permanență trebuie să le facă față. Producătorii caută soluții care să îi ajute să rămână competitivi, fără reducerea calității produsului final. Compania Allcomp va fi prezentă la târgurile BIFE-SIM.

 +7
Unicut 3C50 fabricat de Allcomp
  |  

Există cel puțin două probleme grave cu care se confruntă în prezent producătorii de mobilier tapițat. Una dintre cele mai fundamentale este lipsa forței de muncă, lipsa specialiștilor la scară globală. Tinerii nu doresc să se instruiască în cadrul acestei profesii.

Compania Allcomp din Polonia, producătorul masinilor Unicut pentru întinderea și tăierea țesăturilor se străduiește să-și sprijine Partenerii, și să pregătească astfel soluțiile, pentru a asigura cea mai bună utilizare a resurselor disponibile. Este vorba despre reducerea la maximum a numărului de mâini necesare în cadrul proceselor de tăiere sau simplificarea acestor produse. Compania dorește ca și persoanele cu puțină experiență să fie capabile să facă față în deservirea mașinilor și a liniilor de producție.

 +7 MagMob UNICUT 3C50 — tăierea mai multor straturi de stofă, unui număr mic de straturi de vatelină

 

O altă provocare este nevoia pentru o performanță mai mare și o mai bună optimizare. Crește scara de producție, precum și problemele aferente. Producătorii de mobilier tapițat trebuie să demonstreze o mare flexibilitate pentru a răspunde rapid la nevoile pieței și așteptările clienților. Ele oferă serii mari și mici de producție, pentru că tipul și metoda de producție se schimbă rapid. Allcomp nu lasă clienții cu aceste probleme. Constant se află în căutarea de soluții interesante, dezvoltă tehnologii, caută o nouă abordare a problemeleor legate de tăierea materialelor, astfel încât să sprijine în fiecare aspect industria mobilei.

 +7 MagMob Atelierul de croitorie Rus Savitar (Timişoara) echipat cu soluţii Unicut

 

Pentru ca clienții care utilizează tehnologia UNICUT să poată să-și realizeze comenzile în mod eficient, este importantă pentru ei viteza și eficiența de implementare a noilor tehnologii și a noutăților tehnologice. Furnizorul de mașini Unicut face tot posibilul ca instalarea să fie realizată fără probleme, fără a perturba ciclul de producție, minimizând „timpii morți” necesari.

După instalare asigură implementarea completă și cursuri de instruire. Dorește să aibă siguranța că angajații și managerii vor avea cunoștințe complementare necesare pentru o producție eficientă. Un exemplu de astfel de implementare este linia completă de producție, pentru întinderea și tăierea țesăturilor, care funcționează în cadrul companiei Rus Savitar din judeţul Timiş.

 +7 MagMob UNICUT AERO - modulul mobil are posibilitatea de funcţionare cu mai multe mese de croială

 

Optimizează și economisește!
La târgul BIFE-SIM din București din acest an specialiștii companiei Allcomp vor prezenta soluția pentru mărirea economiilor în atelierul de croitorie. La standul lor de informații vor încerca să arate cât de ușor puteți optimiza și accelera munca, reduce pierderile de material și spori calitatea produselor.

www.allcomp.ro

 +7 MagMob Croitor automat UNICUT 3C50


Cum să vinzi mobila rapid III – Mobexpert

Mobexpert este o prezență veche și de renume pe piața românească a mobilei și accesoriilor, un nume la fel de căutat și bine cotat de cumpărători cum este brandul internațional Ikea. Ce rețetă aplică deci românii?

 +3
Succesul vânzărilor rapide, explicat / Mobexpert.ro
  |  

Toată lumea a auzit acest nume, iar faptul că showroom-urile Mobexpert sunt de regulă amplasate nu în centrul orașului, ci spre ieșirile sale nu îi ține pe români departe de cumpărături la Mobexpert. Spațiul foarte mare de expunere a colecțiilor de mobilier este un atu, dar nu principalul, ci felul în care este amenajat acest spațiu – în centru se regăsesc piesele de mobilier ca atare, iar pe margini se află colecții de mobilier dispuse armonios, cu ajutorul designerilor de specialitate. Ca atare, foarte mulți români au acasă colecții integrale de dormitor, living și chiar zonă dining cumpărate ca atare de la Mobexpert. Este cel mai eficient exemplu de vânzare a colecției, nu a pieselor de mobilă bucată cu bucată, din România.


Explicație: mobilierul Mobexpert este produs la set complet și expus în showroom sub forma unei încăperi reale, ușor de transpus între pereții locuinței. Iar amenajarea este atât de completă, încât clientul nu-și mai bate capul să combine mai multe piese din colecții diferite doar pentru că îi plac și una și alta. Pont: folosirea DIN PLIN a obiectelor decorative și accesoriilor home&deco în amenajarea showroom-ului Mobexpert vinde setul de mobilier mai iute decât un preț mic. Pentru că – nu-i așa?,  e plăcut să fi întâmpinat cu masa pusă în bucătărie... Sau cu barul larg deschis și setul de pahare la vedere...

 +3 www.mobexpert.ro

 +3 www.mobexpert.ro


Cum să vinzi mobila rapid (II)

Vă povesteam cu câteva zile în urmă despre câteva magazine de mobilă din România care sunt demne de invidiat. Showroom-urile lor sunt mereu pline de clienți, iar vânzările lor sunt pe măsură. Vorbim acum despre Ikea – secretele succesului!

 +3
  |  


Deocamdată, în România, există un singur magazin Ikea, și totuși nu cred să fie român care să nu fi intrat măcar o dată în acest magazin. Showroom-ul este veșnic plin de clienți, indiferent de zilele săptămânii sau orele de program. Toate secretele acestui succes sunt însă la vedere:


» Spațiul extrem de generos al showroom-ului permite organizarea pe categorii de produse și încăperi. Tot ce îți trebuie pentru casă și grădină ai la îndemână în același magazin – mobilier, accesorii textile și decorative, obiecte de uz casnic, unelte pentru grădinărit etc.
» Amenajările interioare în spațiu – simulări reale cu mobilierul disponibil spre vânzare. Dacă îți place o piesă anumită, dar nu prea știi la ce ți-ar folosi acasă, arunci un ochi într-una dintre amenajările existente și-ți faci o idee asupra integrării acesteia în locuința ta. Poți descoperi, cu ajutorul amenajărilor expuse, piese de mobilier extrem de reușite care altfel nu ți-ar fi atras atenția. Sau te poți inspira asupra felului în care vrei să arate casa ta.

 +3 MagMob
» Stilul scandinav propus de Ikea este pe cât de accesibil ca preț, pe atât de practic – piese multifuncționale, modulare și ușor de personalizat prin felul în care se pot combina între ele. În plus, acest stil degajă o plăcută atmosferă de cămin intim și nu pretinde spații generoase, adaptându-se tocmai lipsei de spațiu a locuințelor urbane din România.
» Restaurantul ca zonă de relaxare și-a găsit loc în magazinul de mobilă și accesorii Ikea, ceea ce este totuși de neînchipuit pentru orice alt showroom de mobilă din România. Dar iată că e exact ce își doresc românii – să se simtă ca acasă.

 +3 MagMob

Concluzie?
În loc de concluzie, o întrebare adresată cititorului – cine pleacă vreodată cu mâna goală de la magazinul IKEA? 


Cum să vinzi mobila mai repede

Sunt unele magazine de mobilă din România veșnic pline de clienți. Și sunt multe alte magazine de mobilă din România care se află în căutare de clienți. Care este diferența dintre cele două cazuri? Nu mobilierul, ci... amenajarea!

 +3
Un showroom ca în reviste - MobilaDalin
  |  

Vom vorbi astăzi despre unul dintre cele mai de succes showroom-uri de mobilă din România – Mobila Dalin. Este un caz fericit, de magazin în care clienții revin cu interes nu doar pentru a cumpăra, ci și pentru a se inspira pentru acasă.


Am stat de vorbă cu Mihai Grama, designerul de la Mobila Dalin, despre vânzările de mobilă românească. Există criterii esențiale de luat în considerare atunci când vrem să vindem multă mobilă, și anume:
•    design (mare atenție la stilurile preferate de români, căci nu coincid mereu cu trendurile internaționale),
•    funcții (modularitate și multifuncționalitatea sunt la ordinea zilei),
•    preț (evident, cât mai accesibil – nu ieftin, pentru că ce e ieftin e, de fapt, scump).

 +3 www.mobiladalin.ro Secretul vânzărilor de mobilier - amenajarea showroom-ului
Mobila Dalin pune însă cel mai mare accent pe DESIGNUL magazinului. „Atunci când un client intră în magazin, are nevoie să își clarifice opțiunile, nicidecum să le complice. Așa că sufocarea spațiului din showroom cu cât mai multe colecții de mobilă nu ajută, ci dăunează vânzării. Expuneți mai puțină mobilă, pentru a avea un showroom cât mai armonios, ca un model de casă gata mobilată”, sfătuiește Mihai Grama. „O piesă de mobilă are nevoie de spațiu în jurul său pentru a fi admirată și testată în showroom”.


Răsfoiți cel mai nou număr al revistei Magazinul Mobilei, pentru a vedea mai multe exemple pozitive!

 +3 www.mobiladalin.ro Showroom amenajat ca o sursă de inspirație


Kastamonu Entegre a preluat firma Gruppo Trombini

Kastamonu Entegre, producător global în industria panourilor de lemn, proprietar al 16 fabrici din Turcia și străinătate, se pregătește să adauge Italia pe harta unităților de producție ca urmare a investiției efectuate în luna mai. Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu Entegre depășesc 800 milioane de euro.

 +4
Kastamonu România, Reghin, judeţul Mureş
  |  

Kastamonu Entegre a achiziționat compania Gruppo Trombini, înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deținedouă fabrici de PAL, una la Pomposa, cu o capacitate de 480 mii metri cubi pe an, iar alta la Frossasco, cu o capacitate de 320 mii metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800 mii metri cubi. Kastamonu Entegre, al cărei obiectiv este obținerea unei cote de piață de 20% în Italia, va începe să producă în aceste fabrici în anul 2018.

Directorul executiv al Kastamonu Entegre, Haluk Yildiz, care a subliniat că negocierile de achiziție au început în primul trimestru al anului 2017, a declarat: "Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Prin achiziționarea celui de-al treilea cel mai mare producător de PAL din Italia, am adăugat Italia la investițiile noastre din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Rusia. Astfel, investițiile străine au atins o sumă totală de 800 de milioane de euro ".

 +4 MagMob Haluk Yildiz, CEO Kastamonu Entegre

Directorul executiv Haluk Yildiz, care a subliniat faptul că Italia, centru de modă și design, este al patrulea mare producător de mobilă din lume, a declarat: "Dimensiunea pieței de mobila italiene este de 20 miliarde de dolari americani, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari americani. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum. Dorim ca această achiziție, care va marca un nou punct de plecare pentru compania noastră, să fie benefică pentru sectorul nostru și compania noastră ".

 +4 MagMob Fabrica de PAL Gruppo Trombini din Pomposa, Italia

 

Despre Kastamonu Entegre
Kastamonu Entegre a fost fondată în anul 1969 sub edificiul Hayat Holding înființată în anul 1937 și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971. Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de pal, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, toate în total de 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn. Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 milioane euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al 7-lea în lume. Kastamonu Entegre are 16 unități de producție, dintre care din Turcia sunt la Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus și Adana, iar cele din străinătate sunt în România, Bulgaria, Rusia și Bosnia-Herțegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5700 de angajați.
Kastamonu Entegre are certificări precum Managementul Calității ISO 9001, Managementul Sănătății și Siguranței în Muncă OHSAS 18001, Managementul Energetic ISO 50001, FSC (Forest Stewardsardship Council) iar pentru produsele marca Medepan are certificatul TSE E0 și CARB Phase2 (California Air Resources Board Phase 2) certificat acordat de WKI, una dintre cele mai importante instituții de acreditare din lume, precum și certificatul Turquality. La Kastamonu Entegre producția este realizată în conformitate cu standardele europene.

 +4 MagMob Locaţii ale fabricilor ce aparţin de grupul Kastamonu Entegre