Mobilă românească pictată: Atelier Râșnov

Mobila pictată este cea mai ușor de personalizat, indiferent de vechime, stil de design și gusturile proprietarului. În atelierul lui Claudiu Bixa din Râșnov, se pictează mobilă după modelele mult visate de clienți.

 +6
Atelier Mobilă Pictată Râșnov /@mobilapictatarasnov
  |  

Claudiu Bixa a deschis atelierul de mobilă pictată din Râșnov în anul 2014, după o ședere de 16 ani în Grecia. A ales domeniul mobilei pictate sub influența bogăției folclorice din Ţara Bârsei, o zonă ofertantă în ce privește tradițiile, frumusețea naturii și obiceiul românilor de acolo de a-și mobila casa cu piese pictate.

 +6 @mobilapictatarasnov Claudiu Bixa în atelierul de pictură pe mobilier

Caracteristicile mobilei pictate în România:
•    Mobila pictată cu motive decorative inspirate din folclorul românesc, săsesc și unguresc, specifice zonei, este plină de istorie, este o legătură cu trecutul poporului nostru
•    Reprezintă o modalitate de întoarcere la origini, la tradiție, o înrădăcinare
•    Contribuie la întreținerea culturii românești
•    Acest tip de mobilă este foarte bogat estetic și îmbogățește vizual orice interior.

 +6 @mobilapictatarasnov Dulăpior pictat cu modele diferite

 +6 @mobilapictatarasnov Măsuță pictată cu decor floral

 +6 @mobilapictatarasnov Comodă cu sertare pentru un dormitor vesel

Cum se întreține mobila pictată:
Claudiu Bixa: "Foarte simplu, se îngrijește ca orice tip de mobilier, adică cu ajutorul cârpei de șters praful. Pictura nu se decolorează în timp, căci este protejată prin aplicarea, în cadrul Atelierului Mobilă Pictată Râșnov, a mai multor straturi de lac rezistent".

Avantajele mobilei pictate:
•    Modelele decorative sunt pur românești și reflectă crâmpeie din trecutul poporului nostru
•    Piesele de mobilă pictată se execută pe comandă, respectând preferințele cromatice ale clientului
•    Pictura se execută atât pe lemn nou, cât și pe materialul clientului - mobilă veche, de restaurat, caz în care costurile scad considerabil.

Costuri mobilă pictată:
Claudiu Bixa, Atelier Mobilă Pictată Râșnov: "Mobila pictată este cu circa 30% - 50% mai scumpă decât mobila de serie din magazine".

 +6 @mobilapictatarasnov Mobilă pictată pe comandă pentru o pensiune din Munții Carpați


Koncepto.ro: cel mai nou magazin online HomeDeco

S-a lansat Koncepto.ro, un magazin virtual ce transformă shoppingul pentru casă într-o plăcere aflată la un clic distanță. Vă așteaptă numeroase produse din categoriile mic mobilier, decorațiuni interioare, ceramică și cadouri.

 +6
Koncepto.ro: cel mai nou magazin online de mobilă & decorațiuni interioare
  |  

Koncepto.ro este o extensie online a showroom-urilor Koncepto DesignBoutique, de tip Home&Deco, din Constanța, Alba-Iulia și Cluj-Napoca, o extensie menită să aducă produsele Koncepto în toată țara. Online sau fizic, puteți alege ce vă trebuie pentru casă dintr-o gamă largă de produse:
•    decorațiuni interioare - obiecte din ceramică și porțelan, rame foto, oglinzi, corpuri de iluminat, tablouri etc;
•    mic mobilier - seturi masă & scaune pentru bucătărie, fotolii, taburete, canapele de living-room, paturi, comode, noptiere pentru dormitor, măsuțe de toaletă, console pentru hol, dulapuri, birouri etc.

 +6 MagMob Colecții unice de mobilă și decorațiuni de la Koncepto

Ce înseamnă shopping online Koncepto.ro:
•    Prețuri accesibile
•    Calitate superioară
•    Colecții unice
•    Stiluri: shabby-chic, vintage, provensal, modern, clasic, industrial.

 +6 www.koncepto.ro Colecția Country de la Koncepto

 +6 www.koncepto.ro Colecția Romance de la Koncepto

 +6 www.koncepto.ro Decorațiuni de Crăciun

Surpriza Koncepto.ro: cu ocazia deschiderii magazinului online, Koncepto practică o promoție specială pentru achiziționarea celei mai apreciate colecții ale sale de mobilier, colecția Charme. Oricare dintre piesele de mobilier ale colecției Charme se bucură zilele acestea de o reducere de preț de 10%. Vizitați koncepto.ro!

 +6 www.koncepto.ro Colecția Charme de la Koncepto, cu reducere de 10%


Cum să cumperi mobila care-ți trebuie

Cumpărăturile de mobilă sunt printre cele mai dificile. Factori: (limite de) buget, oferta pieței și gusturi personale. Mihnea Ghilduș adaugă alți factori de luat în considerare: transport, stil de amenajare, educația estetică.

 +5
Acasă la Mihnea Ghilduș
  |  

Mobilă de serie sau mobilă la comandă?
Mobila de serie se recomandă locuințelor obișnuite. Atunci când casa are unghiuri neobișnuite, arhitectură atipică, trebuie aleasă mobila pe comandă. Dar, atenție:
"Sunt clar împotriva mobilei la comandă ca alternativă de preț la o piesă de mobilă aflată în magazin. Replica nu va arată și nici funcționa la fel de bine ca cea originală, scumpă, iar moral, se încalcă drepturile de autor ale producătorului de serie. Este un furt, o imitație".

 +5 MagMob Mihnea Ghilduș are propriul magazin de mobilă și decorațiuni românești pentru casele românilor - Dizainăr

Cum să cumperi mobila - în funcție de:
•    armonia formelor
•    recomandările unui designer
•    felul în care asigură aerului și luminii să circule în încăpere

Cum să NU cumperi mobila - în funcție de:
•    Preț ieftin
•    Sub influența haosului cromatic al mediului urban

 +5 MagMob Acasă la Mihnea Ghilduș: bucătărie și baie

Mobila românească mai avantajoasă ca cea din import. Factori:
•    Prețuri mai mici, datorate forței de muncă mai ieftine și a costurilor de transport
•    Calitate în ce privește garanția în timp
•    Estetica mobilei românești are la bază ideea creației românești, pe gustul românilor  
•    Funcționalitate inspirată de nevoile locuințelor autohtone

Mobila potrivită pentru români, din punctul de vedere al designerului:
•    Mobila simplă, aerisită, care nu ocupă mult spațiu și are și dublă funcționalitate.
•    Mobilă ușoară, care să permită aerului și luminii să circule liber în încăpere.

 +5 www.magmob.ro Mobilă românească: design original, stil minimalist, materiale ușoare

 +5 www.magmob.ro Mobila românească, cea MAI pe gustul românilor. Pentru că e creată de... români!


Bodnar: Încuietori antichizate, cu aspect nobil

Bodnar este unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de feronerie și accesorii pentru mobilă din zona Transilvaniei, cu două magazine deschise în Arad și o categorie de Noutăți mereu updatată. Să vorbim un pic despre încuietori de uși pentru dulap!

 +7
Bodnar: soluții elegante de feronerie și accesorii de mobilă
  |  

Ușa de la dulap ar putea fi un element ce trădează stilul de amenajare interioară al dormitorului, spre exemplu. Iar cei de la Bodnar s-au gândit să vă pună la dispoziție o gamă de încuietori și chei cu aspect antichizat, având ca scop crearea unei atmosfere nobile în toate încăperile în care aveți mobilă ce se încuie.

Sliduri antichizate din oferta Bodnar sunt în trei variante de model oval cu diverse modele ornamentale. Detalii tehnice: fiecare slid Bodnar este realizat din  zamac, având finisaj din alamă sau bronz (la alegerea clientului) și dimensiuni de maxim 25x45mm.

 +7 www.bodnar.eu Bodnar, slid model oval pentru uși de dulap

 +7 www.bodnar.eu Slid pentru uși de dulap în stil vintage provensal de la Bodnar

 +7 www.bodnar.eu Slid, model antichizat pentru uși de dulap, de la Bodnar

Slidurile antichizate Bodnar se potrivesc cu trei modele de cheie pentru dulap, chei ce întregesc atmosfera unei încăperi cu aspect nobil. Cheia Regency este recomandată ușilor de dulap din lemn masiv, fiind concepută din zamac cu finisaj de alamă; cheia Diminutive este pe stil rustic provensal, tot din zamac, dar cu finisaj de bronz, și cu un model cochet ce amintește de cheile boierești. Iar cheia 7781 este disponibilă în ambele variante de finisaj (din alamă sau bronz), încadrându-se unui stil de design contemporan, inspirat de noblețea stilului clasic. Vouă care vi se potrivește?

 +7 www.bodnar.eu Cheie antichizată, model 7781 de la Bodnar

 +7 www.bodnar.eu Cheie antichizată, model Diminutive de la Bodnar

 +7 www.bodnar.eu Cheie antichizată, model Regency de la Bodnar


Institutul Pantone - culorile anului 2017

Au fost date publicităţii o serie de predicţii în ce priveşte culoarea anului 2017. Institutul Pantone, cel care dă tonul în această direcţie, a decis că primăvara anului 2017 este despre întoarcere la natură şi celebrarea valorilor umane.

Zece culori pentru 2017, de la Institutul Pantone / Brit.co
  |  

Institutul Pantone a publicat în ultima săptămână a lunii septembrie o listă de culori dintre care se va alege culoarea principală a anului 2017. Este vorba despre zece culori inspirate de natură şi diversitatea oamenilor, sub aspectul valorilor, culturilor şi credinţelor. Această listă ed culori a Institutului Pantone urmăreşte să aducă un omagiu tuturor culturilor umane, nu uneia singure.


Sursa de inspiraţie a celor zece nuanţe publicate de Instititul Pantone pentru primăvara lui 2017 este mediul înconjurător, deci vorbim despre nuanţe luminoase, pastelate, odihnitoare pentru ochi şi suflet.  Prospeţimea aerului de munte şi căldura mângâietoare a soarelui sunt principalele surse de inspiraţie, cele zece nuanţe pentru 2017 ale Institutului Pantone urmând să evoce o atmosferă tipicăde primăvară vioaie. Se regasesc nuanţe de albastru, verde pastel şi  serie de tonuri calde, între roz pal şi roşu vibrant.


Iată lista celor zece culori Pantone pentru 2017: Niagara, Pale Dogwood, Primose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise şi Hazelnut. Toate acestea vor da tonul în ce priveşte industria de modă din domeniul amenajărilor interioare, dar şi din domeniul vestimentaţiei.