logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilier săsesc, pictat la Craiova

Mobilier-pictat este numele unui atelier de mobilă pictată cu o poveste mai puțin obișnuită. E vorba despre o afacere de familie, soț și soție, pornită de fapt din pasiune. În viața de zi cu zi, ambii soți merg la serviciu.

mobilier_pictat1-5527
 O înfloritoare afacere de familie/Mobilier-pictat.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  27 Iulie 2020

De la mobilier-pictat poți cumpăra în general mobilă nouă, din lemn, frumos pictată cu motive săsești în special – motive florale, multă culoare, un stil menit să personalizeze încăpere. Se poate comanda în general mic mobilier, cu toate că cei doi soți nu se tem de provocări. Cea mai mare comandă primită și finalizată a constat în mobilă pictată pentru o pensiune din Polovragi.

Atelierul Mobilier-pictat se găsește în Craiova, iar activitățile sunt clar împărțite: soțul lucrează ca tâmplar, iar soția este cea care se ocupă de aspectul fiecărei piese de mobilier, alegând culorile, pictura și aplicând până și ultimul strat de luciu. De regulă, sunt specializați în mobilier de tip tradițional – lăzi de zestre, seturi de mese și scaune, rafturi de perete pentru veselă, colțari de bucătărie, taburete, băncuțe, cuiere.

Procesul este unul complet realizat în atelierul Mobilier-pictat; soțul alege lemnul (lucrează în special cu rășinoase și lemn de fag), îl prelucrează și îl aduce la forma de produs finit. De aici, piesa de mobilier este pictată de soție. Toate produsele pot fi văzute pe site-ul Mobilier-pictat, și realizate pe comandă în funcție de dimensiunile solicitate de client, de preferințele acestuia pentru esența de lemn și de culorile preferate.

www.mobilier-pictat.ro
www.mobilier-pictat.ro
www.mobilier-pictat.ro
www.mobilier-pictat.ro

Interesant este că cei doi soți din spatele atelierului Mobilier-Pictat sunt în viața de zi cu zi cu totul altceva decât o echipă de designeri de produs: soția este profesoară de engleză, iar soțul este economist. Afacerea a pornit dintr-o pasiune, dar s-a dezvoltat atât de bine încât astăzi poate fi considerată una de succes.

„Ce mă surprinde plăcut este să văd că oamenii încă apreciază obiectele tradiționale românești. În ultimii ani, parcă am redescoperit ce înseamnă autenticul. Și noi, prin atelierul nostru, încercăm să ducem mai departe acest uriaș patrimoniu pe care l-am moștenit de la bunicii noștri”, se arată pe site-ul Mobilier-pictat.
 

Publicitate