logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Naiade – de la recondiționare, la creare mobilier unicat

Pe scurt, am descoperit în Mureș o poveste de supraviețuire, transformată în poveste de succes, în lumea producătorilor de mobilier. Este vorba de Naiade, o afacere înființată în anul 1997 și care a trecut prin mai multe etape de organizare/reorganizare pentru a rezista, chiar mai mult decât atât – pentru a pune la dispoziția clienților o ofertă cel mai adesea de nerefuzat: mobilier din lemn masiv la comandă, dar și unicat.

Naiade – de la recondiționare, la creare mobilier unicat
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Noiembrie 2023

Atelierul Naiade și-a început activitatea în localitatea Gurghiu din județul Mureș, cu 26 de ani în urmă. Pe atunci, echipa s-a concentrat în principal pe serviciul de restaurare mobilier vechi. Secundar, asigurau și servicii de fabricare mobilă la comandă. Dar fiindcă piața evolua și concurența a devenit prea mare pe segmentul de refacere a pieselor vechi, Naiade a decis ca din anul 2000 să facă o schimbare importantă: au renunțat la principala activitate, trecând cu toate forțele la fabricarea de mobilă nouă la scară mare.

Din anul 2010, Naiade s-a impus printre producătorii consacrați de mobilier din lemn masiv, în special în stil clasic, după ani de zile în care a testat mobilier de mai multe categorii. Și-au găsit specificul în piese de doar câteva esențe lemnoase – paltin, frasin, stejar, brad și molid. Au restrâns deci varietatea de materiale, dar au îmbogățit colecția de produse cu mobilă din categorii numeroase și oarecum tradiționale.

Mobilierul Naiade

Găsiți pe site-ul Naiade piese de mobilier în stil românesc clasic cu accente rustice – depinde de modul de amenajare. S-ar putea considera piese tradiționale, cum numai în locuințele oamenilor cu o anume înclinație către cultură și istorie mai găsești: vitrine, bănci din lemn, bufete robuste, biblioteci cu scară.

ncmob.ro
ncmob.ro
ncmob.ro

Până și dulapurile de tip dressing Naiade poartă amprenta unei istorii a mobilierului, unui timp al confortului tihnit. Fie că vorbim de dulapuri cu două uși, fie de dulapuri cu nouă uși, se simte trăinicia, rezistența în timp și designul atemporal. Am găsit în portofoliul companiei modele diverse, foarte diferite unele de altele și totuși în același stil. Este disponibil chiar și un model de dressing pentru mansardă sau dulap de scară, cu înălțimi descrescătoare.

ncmob.ro
ncmob.ro

Printre piesele unicat se regăsesc produse de tip bar. Spre exemplu, un suport de sticle și pahare, de tip pantofar, versatil și cochet, ușor de integrat într-un spațiu îngust. Sau o insulă de bar, prevăzută și cu blat de savurat un pahar de vin, și cu spații generoase de depozitare.

ncmob.ro
ncmob.ro

Servicii

Naiade asigură toate serviciile necesare mobilierului pe comandă, de la proiectarea pieselor din lemn masiv pe gustul și dimensiunile clienților, la fabricare și transport pe tot teritoriul țării.

Publicitate