logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Nord Arin a lansat setul RAM la Salone del Mobile

S-a încheiat ediția cu numărul 60 a deja consacratului Salone del Mobile, ediție la care România a participat cu 16 producători de mobilier. Printre ei, Nord Arin. Acesta a expus în standul său piese de mobilă realizate în colaborare cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului Braşov.

ram_nord_arin-6713
Prezență românească de succes în Italia./Facebook.com/nordarin.ro 
Publicitate
Andreea Chiru  |  14 Iunie 2022

Salone del Mobile s-a desfășurat în perioada zilelor 7-12 iunie și această ediție este considerată de către organizatori un succes. De asemenea, un succes a fost și pentru echipa Nord Arin care a lansat în cadrul evenimentului una dintre piesele sale de mobilier cele mai recente: masa RAM.

Este vorba de o masă din lemn masiv, destinată a juca rolul-vedetă în cadrul diningului – o masă uimitoare prin felul în care sursa de inspirație se transmite cu ajutorul simplității ce definește accentele minimaliste. Masa în sine este completată de o băncuță în același stil, amintind de piesele de mobilier tradiționale din casele românilor, de-a lungul timpului.

Masa RAM reprezintă un proiect născut din colaborarea cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului – sprijinit pe cercetările cuprinse în teza de doctorat a Antoanelei Cristina Lungu. Concept: reinterpretare de tip modern a unui străvechi simbol de tradiție românească, și anume coarnele berbecului. Acest simbol, considerat a fi un purtător al puterii și vigorii, se regăsește pe vasele ceramice vechi de șase mii de ani, aparținând Civilizației Cucuteni. De acolo, a fost preluat pe bluzele populare românești, ca un motiv decorativ.

Setul RAM poartă la rându-i acest simbol vechi, sub forma unui detaliu ornamental, sculptat cu discreție, dar vizibil, pe muchiile mesei și ale băncii. Finisajul natural al celor două piese de mobilă scoate în evidență atât frumusețea materialului lemnos, cât și prezența simbolului popular. Pentru a pune și mai bine în valoare farmecul tradiției românești care a stat la baza acestui proiect, echipa Nord Arin a expus pe masă și o ie, veche de 100 de ani, din zona Neamț, cusută cu același simbol străvechi al coarnelor berbecului.

„Setul de dining RAM, realizat în parteneriat cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului, a fost lansat săptămâna trecută în cadrul Salonului de Mobilă de la Milano. Designul minimalist și povestea acestui set au ieșit în evidență, piesele fiind imediat remarcate de vizitatorii români, dar și de cei străini, familiarizați deja cu farmecul unic al bluzei populare românești” – au scris cei de la Nord Arin pe pagina lor de Facebook.

Facebook.com/nordarin.ro
Facebook.com/nordarin.ro
Facebook.com/nordarin.ro

Publicitate
Publicitate