logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

OldWood – cum să scapi de lemnul vechi

Foarte multă lume se întreabă cum ar putea scăpa cât mai repede, cât mai ușor și cât mai ieftin de lemnele vechi. Fie că e vorba de podele de pe vremea bunicilor, de bârne din vechi construcții sau chiar de material provenit din mobila moștenită, există o soluție în ton cu nevoia de a stopa risipa. Este mai mult decât o soluție, este o afacere din Harghita.

OldWood – cum să scapi de lemnul vechi
binary comment
Andreea Chiru  |  14 Martie 2023

Și poartă denumirea sugestivă de OldWood. Reprezintă o soluție sustenabilă, utilă și foarte simplă pentru ca lemnul vechi să capete o nouă viață, conservând nu doar resursa, ci și un stil de amenajare și de mobilare care nu merită să dispară.

Practic, afacerea OldWood se derulează astfel: echipa atelierului cumpără lemn de tipul grinzi, cherestea, podele de la cei dornici să scape în chip inteligent de astfel de materiale învechite. Le trec printr-un proces de recondiționare și apoi le scot la vânzare. Practic, OldWood sunt un intermediar necesar între cei care doresc să scape de lemnul vechi și cei care au nevoie de acesta pentru a reconstitui interioare după o anumită modă.

www.oldwood.ro
www.oldwood.ro
www.oldwood.ro

Dincolo de avantajele comerciale, atelierul OldWood își asumă un obiectiv de reciclare și reutilizare a materialului lemnos, pornind de la o premisă foarte simplă: diferența dintre cererea de material lemnos și oferta disponibilă. Așa că echipa derulează activități de salvare și refolosire a lemnului vechi, sub forma unui material de folosit încă o dată.

Produsele OldWood

…sunt doar de două esențe lemnoase – stejar, respectiv molid. Dar produsele în sine sunt mult mai numeroase. Acest tip de lemn recuperat poate fi folosit ca grindă, căpriori, cherestea sau scândură, toate fiind cioplite manual. acestea sunt disponibile spre vânzare sub formă de materie primă, dar atelierul OldWood propune inclusiv lucrări finalizate sub formă de: decorare pereți, rame oglindă, mese, terase, placări decorative.

„În prezent, păduri întregi dispar de la o zi la alta, dealuri sunt decopertate de vegetaţie datorită intervenţiei masive a industriei lemnului. Compania noastră tratează lemnul ca sursă de energie regenerativă care poate fi utilizată de mai multe ori. Datorită activităţilor noastre, pădurile existente sunt salvate, deoarece Old Wood reutilizează materialele lemnoase din facilităţile vechi ce aşteaptă demolarea. Aceste materiale sunt preluate din clădirile vechi din lemn, hambare, case şi depozite şi pot fi utilizate în scopuri de design şi decoraţiuni interioare.” – se arată pe site-ul OldWood.

Publicitate
Publicitate