logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Radu Abraham – trei piese de mobilier unicat

Radu Abraham lucrează ca freelancer, însă portofoliul său este mai bogat decât al unui întreg studio de design. După cum el însuși mărturisește pe pagina lui oficială, secretul obiectelor absolut uimitoare care-i ies din mâini este bucuria de a experimenta materiale cât mai diferite.

radu_abraham-6552
Freelancerul din spatele unor piese uimitoare./Raduabraham.com 
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Martie 2022

Absolvent de studii de design la Universitatea din Cluj-Napoca, Radu Abraham lucrează ca tâmplar și designer de produs încă din anul 2013. Nu este angajatul niciunui studio de profil, ci muncește ca freelancer, alegându-și proiectele și eventual colaboratorii în funcție de nivelul de inovație al proiectului. Până în prezent a colaborat la proiecte pline de originalitate, aducând sub ochii consumatorilor de estetică interioară piese de mobilier cu o personalitate aparte.

Colecția de piese din stuf, intitulată Seating Volumes a fost creată în colaborare cu meșteri din Delta Dunării și constă într-o serie de piese de șezut, pe cât de originale și naturale, pe atât de prietenoase cu mediul. Fotoliu, taburet și chiar un soi de daybed fac parte din această colecție, care nu este altceva decât o reinterpretare modernă a mobilierului din… stuf natural, având ca accesorii câtev chingi elastice în locul tradiționalelor balamale.

www.raduabraham.com

Un proiect asemănător, menit să pună în valoare estetica lemnului natural, îl reprezintă Allpine Daybed – un pat de zi prevăzut cu șase picioare pe rotile și cu o tetieră originală, înclinată în unghiul tocmai potrivit unui somn odihnitor. Conceptul acestei piese ține de contrastul dintre gradul de mobilitate și aspectul masiv al piesei în sine.

www.raduabraham.com

Sun in space reprezintă un proiect la fel de inedit, de data aceasta printr-o combinație de materiale diferite și printr-un amestec de forme geometrice aparent de neîmpăcat. Ansamblul reprezintă o piesă pe care să stai confortabil și să poți lucra eventual la laptop sau să poți savura o farfurie cu ceva bun. Structură metalică, sticlă vopsită, marmură neagră și un mic detaliu de lemn natural – iată secretele acestei piese. Ca forme geometrice, ansamblul aduce laolaltă unghiurile drepte și rotunjimile, fără să renunțe la marele deziderat: aspectul armonios.

www.raduabraham.com

„Sunt un designer de produs căutând mereu perspective noi; experimentez noi materiale de lucru și noi tehnici de îmbinare în așa fel încât piesele mele de design să exprime un grad tot mai mare de creativitate” – se arată pe site-ul lui Radu Abraham.
 

Publicitate