Metalcom – mobilă cu suflet

Înființată cu aproape 30 de ani în urmă, Metalcom reprezintă o poveste de succes pe piața producătorilor de mobilă din România. Inițial, activitatea prevedea importul și comerțul cu lemn, însă cu anii s-a ajuns la transformarea afacerii într-o fabrică de mobilier pentru industria HoReCa și nu numai.

 +3
O poveste începută în anul 1994./Metalcom.ro  
  |  

Metalcom dispune în prezent de o fabrică de mobilă, de un depozit (cel mai mare din partea de sud-est a Olteniei, pe o suprafață de 2000 mp) și de două showroom-uri, organizate pe domenii de interes – unul pentru prezentarea produselor și serviciilor(deschis în anul 2004), cel de-al doilea (deschis în 2007), pentru comerțul cu scaune, mese și accesorii textile specifice casei. Sediul este în Craiova, acolo unde se găsește și fabrica, dotată cu tehnologie modernă și materiale de lucru de mai multe feluri, de la lemn natural până la MDF sau PAL.  +3 www.metalcom.ro

Serviciile
Metalcom are o activitate diversificată, oferind servicii și de producție mobilier și accesorii de casă, dar și comercializare accesorii de mobilă. În ce privește producția de mobilă, s-au specializat în piesele destinate domeniului HoReCa – mobilă de tip hotelier, dar și mobilier comercial. Un punct de referință din istoria companiei este proiectul de amenajare a hotelului Ramada din Craiova.

Dispun însă și de colecții de mobilă pentru amenajări rezidențiale. Produse: mobilier tapițat pentru living (canapele, scaune), uși din lemn stratificat, accesorii textile (perdele, draperii, storuri).  +3 www.metalcom.ro

Practic, serviciile Metalcom sunt de trei tipuri:
-    producție mobilier
-    comercializare accesorii și materiale mobilă
-    cantuire, debitare și găurire pal melaminat.

„Ne place să creăm pentru voi mobilier unic, canapele, mese, scaune sau fotolii care duc mai departe povestea noastră și a voastră. Mulțumim celor care ne-au oferit deja încrederea lor, iar pe voi vă așteptăm să concepem împreună mobilier cu suflet.” – se arată pe site-ul companiei.


Quadra Furniture – mobilier spectaculos pentru Delta Danube House

Vara s-a încheiat în note optimiste pentru Quadra Furniture care, la finalul lunii august, și-a surprins admiratorii cu furnizarea mobilierului de bucătărie și dormitor pentru o căsuță de vacanță din Delta Dunării. Culoare, stil, rezistență sunt calitățile acestui proiect.
 

 +6
Un proiect spectaculos, cu mobilier la comandă byQuadra/Casa Ilinca
  |  

O mică și cochetă căsuță de vacanță din Deltă, Casa Ilinca, și-a găsit pe deplin personalitatea prin amenajarea interioarelor cu mobilier realizat la comandă de Quadra Furniture. E vorba despre mobilierul de bucătărie și cel de dormitor, respectând stilul rustic și nevoia de culori variate ale specificului local.

În bucătărie, proprietarii Casei Ilinca s-au decis pentru mobilier din lemn masiv pictat într-o nuanță veselă de verde olive, o nuanță plină de luminozitate, combinată cu tonurile naturale ale lemnului de stejar, folosite atât pentru blatul de bucătărie, cât și la bârnele tavanului. Spațiul bucătăriei fiind mic, mobilierul de comandă de la Quadra s-a limitat la două corpuri suspendate și două corpuri de dulapuri de perete; spațiile de depozitare au fost concepute în stilul clasic – corpurile suspendate fiind prevăzute cu uși din sticlă, iar cele de la nivelul podelei fiind dotate atât cu sertare, cât și cu uși din lemn vopsit. Cuptorul și chiuveta s-au încorporat mobilierului, fiind alese în nuanțe albe pentru realizarea unui contrast cald.  +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca

În dormitorul Casei Ilinca, mobilierul a fost comandat în nuanță strălucitoare de alb, specifică zonei, iar piesele au fost alese într-un stil care combină rusticul cu mici accente clasice. Fiind o căsuță cu tavan nu prea înalt, patul dispune de spetează joasă, iar modelul încrustat pe tăblie se regăsește și pe ușile dulapului de perete.  +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca

Despre Quadra Furniture
Specializat în producția de mobilier pentru industria HoReCa, Quadra Furniture reprezintă o fabrică specializată în piese din lemn masiv și mobilier tapițat, deschisă la Târgoviște. Câteva cifre vorbesc cel mai concludent despre acest producător: suprafață de 500mp, 115 angajați, 100 de clienți din 20 de țări, livrarea a circa 40.000 de piese pe an.


Chairry Furniture: mobilier pentru tine și telefonul tău

În pas cu timpurile moderne, Chairry Furniture propune soluții practice de mobilier cu funcție de încărcare a telefonului mobil. E vorba despre mai multe colecții de canapele și mese pentru industria HoReCa, adaptate tehnologiei zilelor noastre.

 +3
  Mobilier care încarcă telefonul/Chairry.net
  |  

În colecția Chairry Furniture se regăsesc mai multe modele de canapele tapițate prevăzute cu porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice. Este o soluție SMART care vine în întâmpinarea nevoilor omului modern, dependent de mijloacele de comunicare. Canapelele sunt destinate domeniului HoReCa, în special sălilor de așteptare și lounge-urilor din hoteluri.

Porturile USB sunt amplasate în mai multe locuri ale canapelei, oferind posibilitate de încărcare pentru mai mult de o persoană. Dincolo de funcția de încărcare a dispozitivelor electronice, canapelele au un design ultramodern, cu forme cât mai neașteptate, menite să umple spațiul interior și să asigure cât mai multe locuri confortabile, asigurând în același timp și un minim de discreție. În general, canapelele Chairry se integrează mobilierului modular, oferind nenumărate posibilități de configurare, în funcție de spațiu și preferințe.
  +3 www.chairry.net

Materiale: canapelele Chairry Furniture prevăzute cu porturi USB sunt confecționate din spumă poliuretanică pe structură de lemn masiv de fag, iar tapițeria poate fi executată în mai multe variante – piele ecologică, piele naturală sau stofă. Inclusiv culorile pot varia în funcție de preferințele clientului.  +3 www.chairry.net

Nu doar canapelele, ci și mesele Chairry Furniture destinate zonelor de așteptare ale companiilor sau domeniului hotelier sunt prevăzute cu porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor. Blaturile meselor, indiferent de formă sau mărime, sunt prevăzute cu încărcătoare rapide wireless, sub forma unor orificii de 80 mm. Acest sistem este adaptat oricărui tip de măsuță Chairry Furniture – de conferință, pentru sala de așteptare sau măsuțelor de cafea/bar.

Despre Chairry Furniture
Compania a fost înființată în 1997, dar brandul Chairry a luat naștere abia în 2011, prin parteneriat cu ZOWN, furnizor de mobilier profesional pentru industria HoReCa.


Hospitality Design Award 2020 – alegerea publicului

Anul 2020 este unul dintre cei mai dificili ani pentru industria ospitalității la nivel mondial. Cu atât mai binevenită este o competiție menită să dea un impuls acestei industrii: Hospitality Design Award, ediția 2020.

 +6
O competiție binevenită într-o perioadă grea: Hospitality Design Award 2020
  |  

Hospitality Award Design 2020 s-a desfășurat online și reprezintă o inițiativă PKF Italia, lider internațional în ce privește consultanța în domeniul HoReCa. Proiectul a purtat denumirea REstart Hospitality: investment and design, iar trofeul poate cel mai important a venit din partea publicului. Până la urmă, succesul unui spațiu HoReCa se poate reflecta cel mai bine în preferințele clienților mai degrabă decât în cele ale specialiștilor.

Iar spațiul hotelier preferat al Italiei s-a dovedit a fi, confort unui număr de 4000 de voturi, Lefay Resort and Spa din Dolomiti. E vorba despre un complex format din spații hoteliere și spații rezidențiale private unde cuvântul de ordine este luxul tipic italienesc. Stilul abordat este cel modern, dar într-o interpretare concentrată pe nevoia de relaxare, confort, răsfăț. În traducere, înseamnă 88 de suite de mai multe feluri (junior, deluxe, family, exclusive) și 23 de apartamente private la care se adaugă spațiu de lectură, restaurante, lounge-uri și un spațiu SPA întins pe 5000 metri pătrați. Spațiul SPA din cadrul Lefay Resort and Spa Dolomiti se desfășoară pe mai multe niveluri și adăpostește mai săli de mai multe feluri, de la camere de tratament și săli de sport până la piscine ori saune.

Evident, mobilierul a fost adaptat fiecărui spațiu, potrivit nevoilor și funcțiilor respective, fiecare piesă de mobilier fiind marcată de originalitate și stil autentic italienesc. Complexul aparține de celebrul brand dedicat spațiilor SPA din cadrul industriei HoReCa, Studio Apostoli.

 +6 www.studioapostoli.com +6 www.studioapostoli.com +6 www.studioapostoli.com +6 www.studioapostoli.com +6 www.studioapostoli.com


Mobilă de bucătărie pentru... Dacia Dokker!

O Dacia Dokker a fost transformată într-o adevărată locuință minimalistă pe roți, în cadrul unui atelier care se ocupă cu conversia mașinilor obișnuite în mașini de tip rulotă. Poți dormi în ea, poți prepara mâncarea și lua masa. Și altele...!

  Poți face vacanța într-o Dacie? Da, dacă e Dokker/Yevana.com
  |  

Atelierul se află în Madrid și poartă denumirea Yevana, iar principalul lor obiectiv profesional este închirierea/vânzarea de mașini adaptate vacanțelor pe patru roți. Astfel de vacanțe au marele avantaj că îți permit să vezi cât mai multe locuri, fără să mai ai nevoie de cazare. Te cazezi... în mașină! În acest scop, toate mașinile Yevana sunt adaptate nevoilor turistice, urmând să țină loc de spațiu de dormit, gătit, relaxat. Cel mai nou model de mașină transformată este Dacia Dokker.

Munca creativă a fost cu adevărat impresionantă. Practic, cu excepția celor două locuri din față, niciun centimetru al mașinii nu a fost lăsat fără multifuncționalitate. Bancheta din spate se pliază și peste ea se întinde o somieră, de asemenea pliabilă, dar asta e cea mai simplă transformare. Între locurile din față și ușile de portbagaj s-au introdus dotări complexe prin funcționalitate și uimitoare prin simplitatea soluțiilor. Dacia Dokker a fost dotată în atelierul Yevana din Madrid cu mobilier pentru preparare mâncare – blat de lucru, cutie frigorifică, dulap de depozitare a alimentelor, aragaz cu microunde, aragaz electric, chiuvetă cu duș. Masa poate fi luată afară, în jurul mașinii Dacia Dokker – e prevăzută o masă cu picior și o poliță prinsă pe portiera mașinii.

„După luni de muncă asiduă, în sfârșit putem prezenta noul nostru model de serie. Un vehicul inovator care are un frigider / congelator, chiuvetă și duș exterior, rezervor de apă curată 38L, sobă cu gaz, masă în aer liber, luminator bidirecțional cu aer condiționat, sistem electric autonom cu baterie AGM, panou solar, copertină exterioară cu două zone, pat convertibil, priză de 220V 600W, iluminat sectorial și reglabil, prize USB, unitate de control pentru nivel de sistem și apă, difuzoare spate și un design unic”, au anunțat cei de la Yevana.

Adevărul că în condițiile pandemiei de COVID-19, o vacanță pe patru roți chiar e o propunere inspirată!