logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Recondiționări by Ana: cum să dai mobilei un efect artistic

Aceasta este povestea unui om care a transformat pasiunea pentru artă într-un business de înfrumusețare și personalizare a locuinței. Cele mai incredibile și delicate picturi pe catifea așteaptă să fie imprimate sub forma tapițeriei pentru scaune, fotolii, canapele, iar piesele de mobilier oricât de vechi se pot preface în adevărate creații artistice într-un atelier de renume din Lețcani: Recondiționări by Ana.

Recondiționări by Ana: cum să dai mobilei un efect artistic
reconditionaribyana.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Martie 2024

Afacerea a pornit cu zece ani în urmă când Ana, absolventă a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, s-a lăsat vrăjită de arta recondiționării lemnului și, pornind de la urmărirea unor tutoriale de pe Youtube, a decis să urmeze cursurile de master ale Facultății de Pictură Murală/Conservare și Restaurare, din cadrul Universității de Arte George Enescu.

reconditionaribyana.com

„Ador provocările și le-am îmbrățișat, de la refacerea unor rame de mobile, la metamorfoza unui vechi radio într-un elegant bar. Nu am adoptat niciodată stilul altui creator, ci am transformat fiecare idee primită într-o operă autentică, în ton cu atelierul meu unic.”, mărturisește creatoarea pe contul său de Facebook. Astăzi, lucrează pe bază de comenzi, oferind servicii variate de personalizare a pieselor de mobilier.

reconditionaribyana.com

Printre aceste servicii, cel mai apreciat privește mobilierul artistic – realizarea unor piese unicat, prin tehnici și materiale creative, în așa fel încât, la final, nicio piesă nu poate fi identică cu o alta. În acest scop, se utilizează cu multă imaginație mai multe procedee specifice:

• folosirea șablonului pentru detalii artistice valoroase, fie că e vorba de forme geometrice, florale sau abstracte;
• aplicarea decupajului ceea ce înseamnă integrare de imagini sau texturi pe suprafața piesei de mobilier;
• un strop de pictură manuală, cu ajutorul pensulei sau rolei, pentru a face să vibreze nu numai tonurile de culoare, dar și latura artistică;
• tehnici de patinare a suprafețelor, pentru obținerea unor efecte specifice stilurilor vintage și rustic;
• realizare de mulaje cu rol decorativ, sub forma unor ornamente tridimensionale;
• structuri personalizate și rezistente, obținute în acest atelier, din materiale precum lemn, sticlă sau metal;
• imprimări textile cu imagini create digital, de o uimitoare acuratețe a detaliilor și combinației cromatice.

reconditionaribyana.com
reconditionaribyana.com
reconditionaribyana.com

Clienții au la dispoziție o gamă bogată de modele, de la cele florale până la imprimeuri cu animăluțe sau portrete vintage.
Și pentru ca treaba să fie treabă marca Recondiționări by Ana 100%, atelierul asigură la cerere și serviciul de montaj, mai ales în cazul unor proiecte complexe precum restaurarea unei întregi bucătării.

Publicitate
Publicitate