logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

RomCreativ – mobilă unicat din materiale reciclate

Sunt tot mai mulți tineri români care se apucă să meșterească piese de mobilier originale, din două motive: dorința de a recicla și nevoia de a avea acasă mobilă unicat care să surprindă. Un astfel de atelier este RomCreativ.

romcreativ-5647
O afacere tânără, dar îndrăzneață/Romcreativ.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  04 Septembrie 2020

RomCreativ a fost înființat în anul 2019. Piesele de mobilier sunt uimitoare prin stilul cel mai adesea rustic, dar mai ales prin materialele din care sunt confecționate piesele. Iată trei exemple:

Măsuța de cafea de la RomCreativ este o piesă unicat – nu pot exista două astfel de produse identice. Este din materiale naturale: lemn de nuc și rășină, combinate într-un mod destul de ingenios la nivelul blatului, astfel încât masa să capete un soi de adâncime. Dar cele mai interesante sunt cele trei picioare din lemn, îmbinate cu multă originalitate și imaginație în așa fel încât să nu lase deloc la vedere trecerea de la blat la piciorul mesei.

www.romcreativ.com
www.romcreativ.com
www.romcreativ.com

Dintr-un vechi butoi de lemn, cei de la RomCreativ au reușit să scoată cel puțin două piese de mobilă pentru baie. Sunt două produse inedite în primul rând prin formele estetice alese.

Primul este o oglindă de baie, rotundă, dar cu margini neregulate, aspect asigurat prin elementele care o compun: doage dintr-un vechi butoi de lemn; fiecare doagă a fost curățată, șlefuită și reintrodusă la loc, făcând să renască cel puțin parțial vechiul obiect reciclat. Un element inedit e reprezentat de mica poliță integrată oglinzii pentru un plus de funcționalitate.

www.romcreativ.com

Din același butoi vechi de lemn s-a confecționat și un lavoar de baie tare simpatic. Fără să aibă o înălțime prea mare, lavoarul are totuși o rază destul de mare, fiind un obiect sanitar din categoria celor pentru băi cu suprafețe măcar medii dacă nu mari. Procesul de reciclare a fost același, fiecare doagă fiind desfăcută, curățată și șlefuită, apoi reasamblată. Lavoarul este și bine izolat în așa fel încât să nu permită niciun soi de curgere a apei.

www.romcreativ.com
www.romcreativ.com

Despre RomCreativ
Atelierul RomCreativ se află în Focșani și reprezintă eforturile încununate de succes ale unor tineri cărora cei mai în vârstă nu le dădeau nicio șansă în industria producătorilor de mobilier. „RomCreativ a apărut în 2019 după 2 ani de încercări în a convinge familia și prietenii că nu suntem nebuni. Dorința de a oferi clienților noștri soluții complexe pentru amenajarea spațiului drag prin transformarea lucrurilor vechi și neutilizabile în obiecte de artă unice cu un puternic impact emoțional a fost mai puternică în crearea acestui proiect”, se arată pe site-ul RomCreativ.

Publicitate
Publicitate