logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Wood Bucovina – mese din lemn handmade

Wood Bucovina este un atelier deschis în Suceava din pasiune pentru lucrurile confecționate din lemn masiv. Afacerea a fost înființată abia cu an în urmă, dar se bucură de comenzi de mobilier tot mai numeroase. Secretul lor?

wood_bucovina_blat_bucatarie-5649
Wood Bucovina - afacere din pasiune pentru lemn.
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Septembrie 2020

Atelierul Wood Bucovina nu se găsește de mult timp pe piața producătorilor de mobilă din România, dar cei doi tineri care l-au înființat sunt plini de speranță. S-au confesat unui ziar local din Suceava, Bună dimineața Suceava, povestind cum s-au aruncat în această afacere conduși numai de pasiune pentru lemn. Au renunțat la joburile care le asigurau un câștig stabil și un program de lucru fix, preferând munca în atelier de dimineața până seara și adeseori fără vreun câștig financiar imediat.

Atelierul deschis în Suceava sub numele Wood Bucovina a început cu un obiect de design practic pentru bucătărie: funduri de lemn. Realizate manual, exclusiv din lemn masiv, cu finisaje naturale, aceste produse s-au bucurat de un neașteptat succes la un târg de produse meșteșugărești; s-au vândut aproape toate. Dar în același timp, cei doi reprezentanți ai atelierului Wood Bucovina au primit și solicitări pentru alte piese – de mobilier: mese. Întorși acasă, au început să realizeze și mese de tot felul: pentru bucătărie, pentru birou, console etc.

Wood Bucovina
Wood Bucovina
Wood Bucovina

Mesele Wood Bucovina se execută după o rețetă simplă: blat exclusiv din lemn, picioare metalice, din lemn sau alte materiale moderne pentru en efect vizual de impact. Sunt lucrate manual, astfel că nicio masă nu seamănă identic cu o alta. Esențele lemnoase diferă de la o piesă de mobilier la alta, dar toate sunt descrise drept „lemn de Bucovina”, care „nu scârțâie și nu bate”.

Wood Bucovina

Obișnuiți să primească comenzi pentru mese de dining sau living, băieții de la Wood Bucovina au lansat zilele acestea și o piesă de mobilier office: o masă de birou confecționată evident din lemn natural, și gândită ca o extensie a biroului, de folosit în echipă sau pe durata ședințelor. Întreaga piesă se compune din două blaturi de lucru și corpuri de depozitare, discret amplasate.

Wood Bucovina

Dar acesta este numai începutul: „Am știut că un lucru măreț și durabil se realizează cu multă munca și în timp. Noi încă nu am ajuns la acel lucru măreț, dar încă suntem pe drumul către el și ne dorim să vă avem aproape la fiecare pas din drumul nostru fooooaaarttee lung”, ne transmit cei doi tineri meșteri ai atelierului Wood Bucovina. Puteți lua legătura cu ei pe Facebook sau pe email: handmade.wood.bucovina@gmail.com

Publicitate