Wood Bucovina – mese din lemn handmade

Wood Bucovina este un atelier deschis în Suceava din pasiune pentru lucrurile confecționate din lemn masiv. Afacerea a fost înființată abia cu an în urmă, dar se bucură de comenzi de mobilier tot mai numeroase. Secretul lor?

 +7
Wood Bucovina - afacere din pasiune pentru lemn.
  |  

Atelierul Wood Bucovina nu se găsește de mult timp pe piața producătorilor de mobilă din România, dar cei doi tineri care l-au înființat sunt plini de speranță. S-au confesat unui ziar local din Suceava, Bună dimineața Suceava, povestind cum s-au aruncat în această afacere conduși numai de pasiune pentru lemn. Au renunțat la joburile care le asigurau un câștig stabil și un program de lucru fix, preferând munca în atelier de dimineața până seara și adeseori fără vreun câștig financiar imediat.

Atelierul deschis în Suceava sub numele Wood Bucovina a început cu un obiect de design practic pentru bucătărie: funduri de lemn. Realizate manual, exclusiv din lemn masiv, cu finisaje naturale, aceste produse s-au bucurat de un neașteptat succes la un târg de produse meșteșugărești; s-au vândut aproape toate. Dar în același timp, cei doi reprezentanți ai atelierului Wood Bucovina au primit și solicitări pentru alte piese – de mobilier: mese. Întorși acasă, au început să realizeze și mese de tot felul: pentru bucătărie, pentru birou, console etc. +7 Wood Bucovina +7 Wood Bucovina +7 Wood Bucovina

Mesele Wood Bucovina se execută după o rețetă simplă: blat exclusiv din lemn, picioare metalice, din lemn sau alte materiale moderne pentru en efect vizual de impact. Sunt lucrate manual, astfel că nicio masă nu seamănă identic cu o alta. Esențele lemnoase diferă de la o piesă de mobilier la alta, dar toate sunt descrise drept „lemn de Bucovina”, care „nu scârțâie și nu bate”. +7 Wood Bucovina

Obișnuiți să primească comenzi pentru mese de dining sau living, băieții de la Wood Bucovina au lansat zilele acestea și o piesă de mobilier office: o masă de birou confecționată evident din lemn natural, și gândită ca o extensie a biroului, de folosit în echipă sau pe durata ședințelor. Întreaga piesă se compune din două blaturi de lucru și corpuri de depozitare, discret amplasate. +7 Wood Bucovina

Dar acesta este numai începutul: „Am știut că un lucru măreț și durabil se realizează cu multă munca și în timp. Noi încă nu am ajuns la acel lucru măreț, dar încă suntem pe drumul către el și ne dorim să vă avem aproape la fiecare pas din drumul nostru fooooaaarttee lung”, ne transmit cei doi tineri meșteri ai atelierului Wood Bucovina. Puteți lua legătura cu ei pe Facebook sau pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


RomCreativ – mobilă unicat din materiale reciclate

Sunt tot mai mulți tineri români care se apucă să meșterească piese de mobilier originale, din două motive: dorința de a recicla și nevoia de a avea acasă mobilă unicat care să surprindă. Un astfel de atelier este RomCreativ.

 +7
O afacere tânără, dar îndrăzneață/Romcreativ.com
  |  

RomCreativ a fost înființat în anul 2019. Piesele de mobilier sunt uimitoare prin stilul cel mai adesea rustic, dar mai ales prin materialele din care sunt confecționate piesele. Iată trei exemple:

Măsuța de cafea de la RomCreativ este o piesă unicat – nu pot exista două astfel de produse identice. Este din materiale naturale: lemn de nuc și rășină, combinate într-un mod destul de ingenios la nivelul blatului, astfel încât masa să capete un soi de adâncime. Dar cele mai interesante sunt cele trei picioare din lemn, îmbinate cu multă originalitate și imaginație în așa fel încât să nu lase deloc la vedere trecerea de la blat la piciorul mesei. +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com

Dintr-un vechi butoi de lemn, cei de la RomCreativ au reușit să scoată cel puțin două piese de mobilă pentru baie. Sunt două produse inedite în primul rând prin formele estetice alese.

Primul este o oglindă de baie, rotundă, dar cu margini neregulate, aspect asigurat prin elementele care o compun: doage dintr-un vechi butoi de lemn; fiecare doagă a fost curățată, șlefuită și reintrodusă la loc, făcând să renască cel puțin parțial vechiul obiect reciclat. Un element inedit e reprezentat de mica poliță integrată oglinzii pentru un plus de funcționalitate. +7 www.romcreativ.com

Din același butoi vechi de lemn s-a confecționat și un lavoar de baie tare simpatic. Fără să aibă o înălțime prea mare, lavoarul are totuși o rază destul de mare, fiind un obiect sanitar din categoria celor pentru băi cu suprafețe măcar medii dacă nu mari. Procesul de reciclare a fost același, fiecare doagă fiind desfăcută, curățată și șlefuită, apoi reasamblată. Lavoarul este și bine izolat în așa fel încât să nu permită niciun soi de curgere a apei. +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com

Despre RomCreativ
Atelierul RomCreativ se află în Focșani și reprezintă eforturile încununate de succes ale unor tineri cărora cei mai în vârstă nu le dădeau nicio șansă în industria producătorilor de mobilier. „RomCreativ a apărut în 2019 după 2 ani de încercări în a convinge familia și prietenii că nu suntem nebuni. Dorința de a oferi clienților noștri soluții complexe pentru amenajarea spațiului drag prin transformarea lucrurilor vechi și neutilizabile în obiecte de artă unice cu un puternic impact emoțional a fost mai puternică în crearea acestui proiect”, se arată pe site-ul RomCreativ.


Casilex – trei piese de mobilă inteligente

Casilex este un atelier de mobilă și accesorii pentru casă, înființat în Satu Mare. Ambiția este de a produce și furniza marfă inteligentă, adaptată nevoilor specifice noii ere în care trăim. O eră în care cuvântul de ordine este conectare.

 +6
Mobilier și corpuri de iluminat pentru casele moderne/Casilex.ro
  |  

Casilex dorește să se impună pe piața producătorilor de mobilă din România drept un brand de mobilă smart. Indiferent că e vorba de amenajarea livingului, bucătăriei sau biroului, mobilierul este adaptat cerințelor tehnice ale omului modern. Iată trei produse inteligente, pe care brandul Casilex le fabrică pentru clienții din toate colțurile țării:

Mese inteligente. Mesele Casilex au un design inovativ, pornind de la materiale naturale )lemn, rășină sau metal), realizat în forme inspirate de natură, dar prevăzute cu accesorii smart: priză dublă pentru încărcarea laptopului, cabluri retractabile pentru încărcarea oricărui dispozitiv smart, și încărcător wireless amplasat pe blatul mesei, pentru încărcarea telefonului mobil.    +6 www.casilex.ro +6 www.casilex.ro

Noptiere inteligente. Confecționată din lemn masiv de fag, noptiera Luna de la Casilex are un design modern, funcții moderne, dar inspiră o atmosferă tihnită și caldă ca de stil rustic. E prevăzută cu două uși, iar la interior e dotată cu sistem de iluminare – deschizi ușa și se aprinde lumina. De asemenea, noptiera funcționează drept încărcător pentru telefoane mulțumită, dar și pentru alte dispozitive electrice ale casei. +6 www.casilex.ro +6 www.casilex.ro

Corpuri de iluminat inteligente. Candelabrele Casilex sunt recomandate pentru spațiile exterioare ale casei, pe terasă sau balcon, dar pot fi folosite și la interior. Sunt fabricate din lemn masiv, în forme atât de moderne, suple și moderne încât se integrează mai multor stiluri de amenajare interioară, de la cel minimalist până la cel clasic. Toate modelele au funcții smart: controlează lumina prin intermediul vocii; intensitatea luminii poate fi setată astfel încât să crească/scadă automat în funcție de lumina zilei. +6 www.casilex.ro

Toate produsele Casilex sunt produse în România. „Atelierul nostru combină ultimele tehnologii pentru utilaje cu  personal calificat și experimentat pentru a produce mobilă inteligentă de care avem cu toții nevoie în noua era digitalizată”, se arată pe site-ul Casilex.


Popepi – corpuri de iluminat… pe comandă

Ideea de mobilă personalizată la comandă e deja consacrată în România, dar cum ar fi să îți poți personaliza nu numai mobilierul, ci și corpurile de iluminat? Un studio de designeri din București creează corpuri de iluminat la comandă.

 +6
Un studio de design realizează corpuri de iluminat personalizate de client/Popepi-studio.ro  
  |  

Iar materialele sunt mai degrabă naturale: lemn reciclat, beton, țevi. Studioul se numește Popepi-Studio și are deja un portofoliu de corpuri de iluminat realizate cu un design aparte, original. Stilurile adoptate de designerii de la Popepi sunt cel industrial, potrivit deci pentru casele contemporane, pentru atmosferă tinerească, chiar masculină, dar și pentru spații comerciale în ton cu distracția nocturnă, respectiv stilul vintage.

Pe site-ul Popepi-Design sunt expuse trei colecții de corpuri de iluminat, o colecție de veioze din cupru, o colecție Loft de lampadare, lustre, aplice și din nou veioze, și o colecție de lămpițe din materiale reciclate. Printre cele mai vândute se regăsesc corpurile de iluminat create din vechi țevi, vopsite în culori și combinații moderne, cu forme geometrice dintre cele mai atipice.

Clientul poate alege nuanțele, poate opta pentru alte materiale sau poate cere alte dimensiuni.
Simplitatea designului constituie un alt atu al corpurilor de iluminat Popepi-Studio, accentul căzând pe cursivitatea fiecărui produs, de la baza metalică până la becul Edison. În ciuda materialelor dure, corpurile de iluminat Popepi-Studio emană eleganță, uneori minimalism, încadrându-se discret și totuși perfect amenajărilor aflate în căutarea unei tușe de tinerețe.

Dincolo de modelele deja expuse pe site-ul Popepi-Studio, care pot fi ajustate la comandă, clienții pot solicita designerilor acestui atelier realizarea unor corpuri de iluminat după propriile modele:

„Dacă dorești să creezi o lumină unicat, specifică spațiului și designului tău interior, contactează-ne și creăm cu tine acele corpuri de iluminat unice, care să fie atracția principală în spațiul tău. Indiferent că achiziționezi un produs existent aici pe site sau dorești un corp de iluminat 100% personalizat, lucrăm cu tine la fiecare pas” – se arată pe site-ul atelierului. +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro +6 www.popepi-studio.ro


Corimob – mobilă din corian

Între cele mai non-toxice materiale pentru mobilă, un loc de frunte îl ocupă corianul creat de firma americană DuPont. Are proprietăți avantajoase, combinând calitățile pietrei și se pretează la tot soiul de piese de mobilier, de la bucătărie până la birou sau baie.

 +6
  Corianul este un material ideal pentru mobila curbă/Corimob.ro
  |  

Iar în România, una dintre companiile care folosește cel mai des corianul poartă denumirea Corimob. Având sediul central în județul Bacău, Corimob a fost înființată cu aproape 20 de ani în urmă ca un atelier de mobilă la comandă. Între timp portofoliul de clienți a crescut, iar piesele de mobilier și obiectele sanitare din corian realizate de Corimob au depășit granițele României.

Despre corian
Ca material de lucru, corianul este un produs inovator, non-toxic, motiv pentru care este ideal atunci când vorbim de mobila de bucătărie și baie. Având în componență aluminiu, polimeri acrilici și pigmenți naturali, corianul rezistă excelent în cazul folosirii unor substanțe de curățare foarte puternice, fiind recomandat ca strat exterior al meselor de bucătărie sau blaturilor de baie. Textura corianului este una neporoasă, plăcută la atingere și rezistentă împotriva petelor, cu o bună durată de viață. În ciuda durității, corianul poate fi folosit cu destulă ușurință la crearea pieselor de mobilier, fiind un material destul de versatil și ușor de prelucrat.

Despre mobila din corian
Mulțumită calităților sale, din corian pot fi realizate nenumărate piese de mobilier, eventual în combinație chiar cu alte materiale. Specific mobilierului din corian este forma rotunjită pe care o poate lua în etapa de design; este cel mai simplu material care se poate curba astfel încât să asigure piesei de mobilier un aspect inedit. Fie că e vorba de mobilă de bucătărie, mobilă de birou sau blaturi pentru baie, corianul asigură o estetică plină de originalitate, dar și o igienă deplină.

Un alt avantaj al folosirii corianului pentru crearea mobilierului este paleta de culori – se pretează la o foarte mare varietate de nuanțe și tonuri, înscriindu-se astfel între materialele ideale pentru mobila la comandă, mobila personalizată.
În baie, corianul poate fi folosit atât ca piesă de mobilier cu rol de depozitare, cât și ca obiect sanitar – lavoar, picior de chiuvetă etc.

„Cu seriozitate și dedicare abordăm fiecare proiect și ne mândrim că astăzi din mâinile meșterilor noștri au ieșit sute de proiecte reușite. Vă așteptăm apelul pentru a discuta despre noile opțiuni posibile datorită materialului inovator corian de la Corimob SRL”, se arată pe site-ul Corimob. +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro